Είδε πάλι "άσπρη μέρα" η Άνδρος! Και έκλεισαν τα σχολεία για σήμερα...

Άλλη μια "ασπρη μέρα" στην Άνδρο. Το πρωί τα αυτοκίνητα πέρασαν από χιονισμένους δρόμους ή δίπλα σε χιονισμένες κορυφές να πάνε τα παιδιά σχολείο. Και τώρα επιστρέφουν να πάρουν τα παιδιά να τα γυρίσουν στα σπίτια τους αφού όπως πληροφορούμαστε τα σχολεία έκλεισαν... Οι δρόμοι στο κεντρικό δίκτυο ανοικτός. Έχουν βγει ήδη εκχιονιστικά. Περισσότερα σε λίγο (φωτ. Εν Άνδρω).

Για μια ακόμα φορά το χιόνι άπλωσε μέσα στην κρύα νύχτα στις ψηλές κορφές των βουνών της Άνδρου  κι έφτασε στους ορεινούς οικισμούς του νησιού. Μετά από αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία... (φωτ. Εν Άνδρω).

Έλεγε προσφάτως ο φίλος καθηγητής Άγγελος Συρίγος σε παρέα Ανδριώτες μια κρύα μέρα στην Αθήνα: "είδαμε τόσες "άσπρες μέρες" με τις χιονισμενες φωτογραφίες αυτή την εποχή στο Εν Άνδρω που βουλιάξαμε κι εμείς οι καλοκαιρινοί της Άνδρου στο χιόνι"! Και που νά 'ξερε πως τα χιόνια και οι χιονισμένες φωτογραφίες της Άνδρου θα είχαν και "τρίτο γύρο"! Το 2019 μπήκε φουριόζικο και με νερά στην Άνδρο. Επιπλέον πλάκωσαν και τα χιόνια κι ήρθε "κι έδεσε"! Όπως είχε προβλέψει με υδρολογική του ανάλυση στο Εν Άνδρω ο υδρογεωλόγος της Περιφέρειας Κυκλάδων Ηλία Νόκας "πίσω έχει ο χειμώνας την ουρά του"! Και κάπως έτσι η Άνδρος ξύπνησε σήμερα μέσα στα χιόνια. Χιόνια στην Κουβάρα, χιόνια στο Πέταλο... (φωτ. Μ. Παναχράντου).

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία το χιόνι έχει απλώσει στον Πιτροφό, έχει μπει στις Στραπουριές και στο Άνω Υψηλού, ενώ έχει πλησιάσει την Μεσαριά. Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν τα παιδιά στο σχοιλείο βρήκαν χιόνια στους δρόμους του Πιτροφού. Και όπως φαίνεται έχει χιονίσει και στους Γερακώνες (φωτ. Μ. Παναχράντου).

Μπορεί στην Κουβάρα και στο Πέταλο να το έστρωσε για τα καλά, αλλά και στις κορφές των Γερακώνων το χιόνι το έχει απλώσει κι εκεί (φωτ. Μ. Παναχράντου).

Φυσικά το μοναστήρι της Παναχράντου για μια ακόμα φορά βρέθηκε περικυκλωμένο από τα χιόνια. Απ' ότι φαίνεται το 2019 μπορεί να κάνει πολλά για το νερό που έλλειψε τα προηγούμενα χρόνια (φωτ. Μ. Παναχράντου).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν οι δάσκαλοι κρυώνουν και βαριούνται ν' αφήσουν το ζεστό κρεβατάκι τους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανήκω κι εγώ στους γονείς που σηκώθηκα το πρωί μαζί με τα παιδιά μου για να πάνε σχολείο και ευτυχώς δεν τα άφησα μόνα τους μέχρι την είσοδο διότι θα κατέληγαν να περιπλανιούνται στο δρόμο όπως πολλά άλλα των οποίων οι γονείς δεν γνώριζαν...
Μετά τη σημερινή ανεύθυνη απόφαση θα πρέπει όλοι οι γονείς να διαμαρτυρηθούν καθώς μόνο σε αυτό τον τόπο έχω συναντήσει να κλείνει το σχολείο κάθε φορά που ο καιρός χαλάει... Στην Βόρεια Ελλάδα λοιπόν τα παιδιά θα έπρεπε να είναι αγράμματα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Απόλυτη δικαίωση του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ!!!! Και η μετέπειτα εξέλιξη του καιρού δικαιώνει τον Δήμαρχο.... Μιλάμε για ακραία καιρικά φαινόμενα.... Εκπληκτικά αντανακλαστικά στην λήψη αποφάσεων !!!! Ο δε χρόνος λήψης της απόφασης 07, 55 , όταν άπαντες , γονείς και μαθητές ήταν καθ' οδόν....
Μια απορία να εκφράσω. Ποιος ο λόγος να μην φιλοξενηθούν τα παιδιά στο σχολείο έως τις 0930 στο σχολείο και να αρχίσουν τα μαθήματα εκείνη την ώρα?? Όπως άλλωστε έγινε και πρόσφατα! Και όταν η πλειοψηφία των μαθητών ήταν ήδη στα σχολεία?
Υ.Γ. Ψάχνω εναγωνίως να βρω κάποιον άλλο δήμο που να έχει σήμερα κλειστά σχολεία εκτός από τον δικό μας.... Ε ναι, καλά μαντέψατε!! Είμαστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ , πρωτοπόροι και παράδειγμα προς μίμηση...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, SMS, MESSENGER, FACEBOOK, ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ SITES…. NA ΞΥΠΝΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΛΟΓΩ ΚΡΥΟΥ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ‘ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ’.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ; ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ….

This comment was minimized by the moderator on the site

Θεωρώ απαράδεκτη έως και γραφική την απόφαση του Δήμου να κλείσουν τα σχολεία.Μια τέτοια απόφαση λαμβάνεται στα πλαίσια της ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών.
Ποια η σκοπιμότητα της εν λόγω απόφασης , όταν πια οι μετακινήσεις έχουν ολοκληρωθεί και χωρίς να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα?? Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνος για ποιον ακριβώς λόγο είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα?
Επιπλέον είναι απαράδεκτο το γεγονός η όποια ενημέρωση να γίνεται από την σχολική τροχονόμο το πρωί της ίδιας ημέρας##!!
Ας βρουν τον τρόπο, αφού έλαβαν μία τέτοια ακατανόητη απόφαση, να ενημερώσουν εγκαίρως τους γονείς. Το πως, είναι δικό τους ζήτημα και αν μη τι άλλο εν έτη 2019 θα έπρεπε να το έχουν λύσει!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα χιόνια θα κάνουν καλό στο νερό που μας λείπει. Υποδομές ομως υπάρχουν ή απλά θα τρέχει απο τις πηγές ανεκμετάλλευτο?