«Λαβώθηκε» ξανά το Μπατσί από την τελευταία κακοκαιρία...

Πεσμένο το παλιό τοιχίο, αλλά και κοντά στο επισκευασμένο προ διετίας! Ακόμα δεν έχει γίνει κάτι με την προ 10ετίας κακοτεχνία (φωτ. Εν Άνδρω).

«Λαβώθηκε» ξανά το Μπατσι από την τελευταία βαριά χειμωνιάτικη κακοκαιρία. Οι σφοδροί νοτιάδες και τα τεράστια κύματα, έριξαν σαν χάρτινο πύργο το προστατευτικό τοιχίο στη μέση της πάλαι ποτέ όμορφης παραλίας, 100 μέτρα από την στροφή του δρόμου μπροστά από την ταβέρνα της Λαγουδέρας μέχρι την ταβέρνα Σκούνα.

Δορυφορική φωτογραφία από το Google. Είναι εμφανής η εξαφάνιση της άμμου στην  παραλία που έκανε ευάλωτες τις παραλιακές κατασκευές και τα τοιχία... 

Η δημιουργία πριν από χρόνια-με λάθος σχεδιασμό- του αλιευτικού καταφυγίου (μαρίνα) άλλαξαν δραματικά την φορά και την κατεύθυνση του κυματισμού σε όλο τον κόλπο του χωριού, με αποτέλεσμα ότι δεν προστατεύεται στοιχειωδώς από τον υποτυπώδη λιμενοβραχίονα, να δέχεται με τεράστια δύναμη τους νοτιάδες που καταστρέφουν σχεδόν τα πάντα στο διάβα τους. Απόδειξη το γεγονός ότι η αμμουδιά έχει σχεδόν εξαφανιστεί η έχει μεταπεισθεί στην αριστερή άκρη, τα αλμυρίκια έχουν ξεριζωθεί και η παραλία έχει γεμίσει πέτρες.

Μέρος διπλά στο καινούριο τοιχίο, που κατέρρευσε κι αυτό... (φωτ. Εν Άνδρω).

Πριν από μερικά χρόνια το τοιχίο είχε γκρεμιστεί πάλι και ο παραλιακός δρόμος είχε υποστεί καθίζηση ακριβώς εκεί που τελείωσε η προηγούμενη επισκευή που είχε γίνει πριν δύο χρόνια. Μάλιστα "έφυγε" μαζί με το παλιό κι ένα κομμάτι δίπλα στο επισκευασμένο προ διετίας!

Η ζημιά ξεκινά από την Λαγουδέρα και φτάνει μέχρι την Σκούνα...

Παρά τις αλλεπάλληλες ζημιές που συνεχίζονται μέχρι σήμερα και την υπόσχεση της δημοτικής αρχής ότι θα ξεκινήσουν μελέτες για την αποκατάσταση της κακοτεχνίας στο έργο της μαρίνας - που ακόμα δεν έχει παραδοθεί επίσημα - μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα! Και να που τώρα ήρθε και πάλι ένας νοτιάς να φανερώσει πόσο χωρίς σκέψη και μελέτη γίνονται τα πράματα στο νησί!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Παρεμβαίνω μόνο και μόνο για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα σχετικά με την επισκευή που έγινε στο τοιχίο τον Μάη του 2015. Το τοιχίο αποκαταστάθηκε μετά από μία παρόμοια καταστροφή τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, με την κατασκευή τμήματος τοιχίου μήκους 60 μέτρων και την παράλληλη κατασκευή άνετου πεζοδρομίου, επίσης έγινε κατασκευή μικρού πεζοδρομίου για την ασφαλή χρήση από τους πεζούς. Το έργο που κατασκευάστηκε από εμένα και τους συνεργάτες μου, με την μελέτη και επίβλεψη των μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, δεν έχει υποστεί καμία ζημιά και ούτε πρόκειται να υποστεί στο μέλλον, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, διότι τηρήθηκαν όλοι οι όροι της τέχνης και της επιστήμης για την κατασκευή του έργου.
Ευχαριστώ
Θόδωρος Μπαλής

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε τον κ. Μπαλή για τις διευκρινίσεις του. Οι πληροφορίες του βοηθούν να έχουμε καλύτερη εικόνα της καταστροφής που συνέβη και δίνουν την ελπίδα πως αν γίνει ανακατασκευή του γκρεμισμενου τοιχίου με σωστές προδιαγραφές ίσως κρατήσει. Πάντως λύση όπως μας είπαν οι μηχανικοί που ρωτήσαμε είναι η ακτομηχανική μελέτη που εκκρεμεί 5 χρόνια πια και όλο έρχεται και δεν φτάνει... Πάντως μάλλον θα εξαγγελθεί ακόμα μια φορά (είχε εξαγγελθεί και το 2014) προεκλογικά αυτές τις μέρες από τον δήμαρχο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το έργο της μαρίνας και του τοιχίου στο Μπατσί αποτελούν εγγύηση για την καταστροφή από το μελετημένο έργο του χυτυ που διαφημίζουν και εγγυώνται οι απίθανοι ανεγκεφαλοι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο πρόεδρος φίλε Μπάμπη δεν πληρώνει από την τσέπη του κανένα έργο γι αυτό δεν μπορεί να κάνει παζάρια με κανέναν εργολάβο. Πόσο άσχετος είσαι και πόσο καλοπροαίρετος.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΤΙΑ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ? ?
ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΟΥΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΣΑΝ ΤΩΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ..ΚΛΠ ..ΚΛΠ ...
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ, ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ....
ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ...ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ !
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ...ΠΟΥΘΕΝΑ !
Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΑΝΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΚΑΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ..
ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ...ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ, ΟΠΟΥ ΝΑ ΑΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΣΑΝ ΠΛΑΖ.
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΧΩΜΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ '' ΚΑΝΤΟΥΝΙ '' ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ, ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΠΛΕΟΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟΣ ΜΩΛΟΣ ΠΛΕΥΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΝΕΠΑΦΟ (ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ''ΚΑΝΤΟΥΝΙ'' ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ.
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΝΟΤΙΑΣ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΔΗΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΥΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΠΛΑΖ.
ΠΙΕΡΟΥΤΣΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΟΜΜΥΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κατασκευή της μαρίνας στο Μπατσί είχε εγκληματική σύλληψη, σχεδιασμό και υλοποίηση. Θα έπρεπε να σκεφτεί κανείς το απλό:
Τους θερινούς μήνες, από ποιους καιρούς θα έπρεπε να προφυλαχθούν τα σκάφη, που ενδεχομένως θα ελλιμενιζόταν; Προφανώς από τον βοριά, το μελτέμι. Όχι από το νοτιά!. Οι παλιοί θυμούνται ότι όταν υπήρχε το μικρό λιμανάκι, τουριστικά σκάφη μεγάλα ή μικρότερα έδεναν νότια του λιμενοβραχίονα, στα βράχια, για να φυλαχτούν από το μελτέμι. Εκεί λοιπόν θα έπρεπε να γίνει η μαρίνα. Τώρα, έγινε όχι απλά μία τρύπα στο νερό (κυριολεκτικά, όμως) αφού πέραν των άλλων, όπως λ.χ. ότι το μελτέμι "σπρώχνει" και "κολλάει" τα σκάφη στο τσιμέντο, επιπλέον καταστράφηκε μία απείρου κάλλους παραλία που υπήρχε, όχι στο πουθενά, αλλά σπάνια για τέτοιας ποιότητας παραλία, μέσα σε ένα χωριό..Έτσι, πέρα από την αισθητική καταστροφή, υπάρχει και πρακτική καθώς, όλο και λιγότεροι επισκέπτες που δεν διαθέτουν όχημα επιλέγουν το Μπατσί, ή γενικότερα την Άνδρο, μη έχοντας πρόσβαση σε κάποια καλή αμμουδιά..
Όσοι λοιπόν από εμάς, γνώρισαν το Μπατσί με αυτή την υπέροχη αμμουδιά στο παρελθόν, σήμερα στρέφουν το βλέμμα αλλού..Να μην την βλέπουν καν..

This comment was minimized by the moderator on the site

ΘΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΛΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΤΟ ΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟΥ

This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν θα βγουν τα ονόματα στη δημοσιότητα τότε να δούμε τι θα πείτε και που θα πάτε να κρυφτειτε και να ξέρετε αυτή η μέρα δεν αργεί ....φαντασιόπληκτοι

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο πρόεδρος όπως και κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να πάει στην Αθήνα και όπου άλλου θέλει . Δεν θα μας πάρει και την άδεια . Έλεος πια η κατάσταση σας έχει φτάσει στο απροχώρητο .

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι ήθελες δηλαδή ρε Γιάννη να κάτσει ο πρόεδρος να βαστάει το τοιχιομε τα χέρια να μην πέσει? Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτόν τον τόπο και για τα καιρικά φαινόμενα ο πρόεδρος φτεει......Τελικά με αυτά τα μυαλά το Μπατσι δεν θα πάει ποτέ μπροστά

Περισσότερα