Τhe Τimes: Το καλύτερο νησί της Ευρώπης η Άνδρος!

  

(Είναι η δεύτερη και εκτενέστερη αναδημοσίευση των TIMES και του IEFIMERIDA.GR για την Άνδρο και τις πεζοπορικές διαδρομές της. Το ότι το νησί προβάλλεται συχνά διεθνώς είναι μια προσπάθεια για να χτίσει ένα brand name στους διεθνείς τουριστικούς κύκλους στον θεματικό τουρισμό. Υπάρχει όμως και κάτι περισσότερο: Η συχνή διεθνής αναφορά της Άνδρου και οι ελληνικές αναδημοσιεύσεις την κάνουν γνωστή γενικότερα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις το όνομα της να περάσει γενικότερα στην τουριστική αγορά. Κάτι που θα αποτελέσει αφετηρία για την γενικότερη τουριστική εξέλιξη του νησιού - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: IEFIMERIDA.GR

Άλλο ένα ελληνικό νησί, η Άνδρος, φιγουράρει στην κορυφή λίστας με «κρυμμένους» ταξιδιωτικούς θησαυρούς σε εκτενές δημοσίευμα της βρετανικής The Times. Ίσως για την ώρα η Βρετανία να μην συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, ωστόσο τα βρετανικά ΜΜΕ συνεχίζουν να προτείνουν τα ελληνικά νησιά ως καλοκαιρινό προορισμό για τους Βρετανούς πολίτες. Πριν την The Times για παράδειγμα, το ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ Greek Odyssey, αποθέωνε της ομορφιές σε Μήλο και Σέριφο.

Σε ένα μεγάλο αφιέρωμα λοιπόν, η βρετανική The Times τοποθετεί την Άνδρο στην πρώτη θέση μεταξύ των 25 «μυστικών» νησιών στην Ευρώπη. Με τίτλο «Προγραμματίστε τώρα, επισκεφτείτε αργότερα: 25 μυστικά νησιά στην Ευρώπη», το δημοσίευμα προτείνει προορισμούς για τα πιο «σαγηνευτικά, χωρίς συνωστισμό, νησιά».

Στην πρώτη θέση της λίστας, η εφημερίδα The Times περιλαμβάνει την Άνδρο, η οποία ξεχωρίζει για τα μονοπάτια της, πολλά από τα οποία πλακόστρωτα, που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία πεζοπορίας και εξερεύνησης στους επισκέπτες.

Το δημοσίευμα προτείνει περπάτημα κάτω από τον ελληνικό ουρανό για τρεις με πέντε ώρες καθημερινά, με φόντο τα βυζαντινά οχυρά, τα γραφικά χωριουδάκια του νησιού και τις κοιλάδες με τις καστανιές.

Διαβάζουμε πως η Άνδρος διαθέτει ένα εντυπωσιακό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών που ξεπερνούν τα 300 χλμ σε μήκος. Το δίκτυο είναι απλωμένο σε όλο το νησί και συνδέει παλαιούς οικισμούς με την αγροτική γη, τόπους λατρείας, ρεματιές, κοιλάδες, λιμάνια και παραλίες. Περίπου 160 χλμ διαθέτουν πλήρη σήμανση Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Η εξερεύνηση των πεζοπορικών διαδρομών προσφέρει πλούσιες εμπειρίες στον περιπατητή, ενώ έχουν χαρτογραφηθεί περισσότερες από 20 διαδρομές για να επιλέξει κανείς εκείνη που του ταιριάζει περισσότερο.

Το 2015, η πεζοπορική διαδρομή “Andros Route”, μιας συνεχής διαδρομή 100 χλμ έλαβε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορίας την έγκριτη πιστοποίηση ποιότητας “Leading Quality Trails- Best of Europe” κατατάσσοντας την Άνδρο ανάμεσα στους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για πεζοπορία. Αυτή η διαδρομή είναι που μνημονεύεται και στο βρετανικό δημοσίευμα, που ξεχωρίζει το ελληνικό νησί για το ιδιαίτερα αναπτυγμένο αυτό, δίκτυο.

Πηγή: Iefimerida.gr