Κλείνει και η χωματερή της Σταυροπέδας το 2022!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά την επίσκεψή του στη Σαντορίνη το Σάββατο, 1 Αυγούστου, υλοποιώντας δέσμευση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, προανήγγειλε ότι στόχος  της κυβέρνησης είναι, να κλείσουν και οι 14 ΧΑΔΑ στα νησιά του Νότιου Αιγαίου έως το 2022. Συνεπώς αυτή είναι η καταληκτική ημερομηνία και για την Σταυροπέδα στην Άνδρο.

«Είναι ντροπή εν έτει 2020 –δήλωσε χαρακτηριστικά-στην πιο τουριστική περιοχή της χώρας να έχουμε 14 ανεξέλεγκτες χωματερές.  Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια να κλείσουν και υπάρχει πρόοδος. Στόχος μας είναι να έχουν κλείσει όλες μέχρι το 2022 και να μην υπάρχει καμία ανεξέλεγκτη χωματερή στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Στόχος μας είναι αυτό να συμβεί σε όλη τη χώρα, να κατασκευαστούν σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Πρέπει να πορευτούμε χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς ταλαντεύσεις και κυρίως χωρίς ιδεοληψίες και δογματισμούς που πληρώθηκαν πανάκριβα. Χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος, αλλά με πάθος για την ορθολογική επίλυση όλων των σοβαρών ζητημάτων που άπτονται της διαχείρισης των απορριμμάτων το ταχύτερο δυνατό», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή Iefimerida

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και μετά πούλησε και λόγο δεη να ηρεμήσει ο άνθρωπος. Τα σκουπίδια. Δεν λέει ο ζαβος τι θα γίνουν εκτός αν περιμένει να γίνει χυτυ μέχρι το 22