Χιόνια στο Πέταλο, στην Κουβάρα, στους Γερακώνες! Αλυσίδες στον δρόμο Βουρκωτής-Άρνης!!

Ο δρόμος από την Βουρκωτή προς Άρνη χρειάζεται αλυσίδες όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Επί τόπου η υπεύθυνης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου Ιωάννας Σαραβάνου που έφτασε εκεί με τον ΣΕΔΑ - του οποίου είναι στέλεχος - και την πυροσβεστική. Ήδη φτάνει και αυτοκίνητο του ΣΕΔΑ με μαχαίρι για τη διάνοιξη του δρόμου. Ειδοποιούνται από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου και την πυροσβεστική οι οδηγοί που σκοπεύουν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση για τα προβλήματα του δρόμου από τα χιόνια για τον λόγο αυτό χρειάζονται και αλυσίδες.

Τα δύο ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην περιοχή της Βουρκωτής που χιόνισε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή πάνω από τ' Αποίκια, ενώ πρέπει να γίνει διάνοιξη του δρόμου προς μοναστήρι Αγίου Νικολάου.

Επί τόπου ο ΣΕΔΑ και η πυροσβεστική με τον επικεφαλής του κλιμακίου Δ. Πρινιωτάκη.

Και ο ΣΕΔΑ με την Ι. Σαραβάνου της Πολιτικής Προστασίας επί τόπου...

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία το χιόνι σήμερα το πρωί μέχρι τ' Αποίκια.

Ενώ στην Κουβάρα όπως βλέπουμε στην φωτογραφία το έχει στρώσει αρκετά.

Πρώτο χιόνι και στους Γερακώνες για εφέτος όπως βλέπουμε.

 Χιόνια και στην κορυφογραμμή πάνω από την Μονή Παναχράντου, ενώ ο δρόμος από το μοναστήρι προς το Βουνί θέλει αλυσίδες..

Χιόνια και στους δρόμους προς το Βουνί.

Χιόνια και στο Βουνί...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα σβήνεις τα σχόλια μωρή π.... γτ λέμε αλήθειες τρώνε με χρυσά κουταλιά η βρωμιαριδες...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ιδού το επίπεδο των σχολίων που σβήνουμε. Αν είναι δυνατόν να μην τα σβήνουμε; Αλήθεια μήπως μπήκες κι εσύ στο Καπιτώλιο με κέρατα τράγου ή όχι;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία η ανταπόκριση. Μία διόρθωση μόνο (δε χρειάζεται να το δημοσιεύσετε) επειδή το είδα και σε άλλη ανάρτηση. Αναφέρετε σε λεζάντα κάπου "Ενώ στην Κουβάρα όπως βλέπουμε στη φωτογραφία το έχει στρώσει αρκετά". Η φωτογραφία υποθέτω είναι από την πλευρά της Μονής Παναχράντου.
Απλά να επισημάνω ότι από το σημείο αυτό η Κουβάρα δεν είναι εμφανής. Η περιοχή όπου φαίνονται τα πολλά χιόνια στη φωτογραφία είναι κατά κύριο λόγο η μεσαία ράχη του Πετάλου, πάνω από τις Εβρουσιές και τα Αποίκια (στους χάρτες στην περιοχή υπάρχει το τοπωνύμιο "Βασιλικό" - σε παλαιότερους αναφέρεται ως "Μεσαία Ράχη"). Μπροστά από αυτή με τα λιγότερα χιόνια είναι η ράχη πάνω από τις Μένητες που ξεκινάει αριστερά από την κορυφή στη Βίγλα (πάνω από τον Πιτροφό).
Κάποια κεντρικά σημεία της κορυφογραμμής της Κουβάρας (π.χ. Προφήτης Ηλίας) φαίνονται οριακά από την κορυφογραμμή των Γερακώνων πάνω από τη Μονή Παναχράντου.
Αν ανατρέξετε στη δημοσίευση "Οδοιπορικό στο Πέταλο" και δείτε τη φωτογραφία με λεζάντα "Κοιτώντας Νότια" θα δείτε πόσο οριακό κομμάτι των Γερακώνων φαίνεται από τον Προφήτη Ηλία. Σε άλλη με λεζάντα "Άγιοι Σαράντα: Η θέα προς Στρόφιλα..." φαίνεται το δυτικό τμήμα των Γερακώνων πάνω από το Ζαγανιάρι το οποίο έχει οπτική επαφή με την κορυφή αυτή της Κουβάρας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΔΡΩ
Κι όμως το πίσω μέρος της κατάλευκης κορυφογραμμής που όντως φαίνεται λιγότερο είναι η Κουβάρα. Μπροστά είναι το Πέταλο. Σε άλλη παλαιότερη φωτογραφία διακρίνονται οι δύο πτυχώσεις των κορυφογραμμών.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro