ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ: ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ

Πυροσβεστικά οχήματα στο Στενό. Φωτογραφία αρχείου ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου χτες το βράδυ στο Στενό κάηκαν 200 χορτολιβαδικά στρέμματα. Η φωτιά οφείλεται σε βοσκούς της περιοχής. Ήταν άκρως επαγγελματική φωτιά από κάποιον που ήξερε που να την βάλει και πως να τελειώσει μόνη της. Οι πυροσβέστες και ο ΣΕΔΑ έσβησαν το μέρος εκείνο που βγήκε και πήγαινε προς τον δρόμο. Το ότι την έβαλαν βοσκοί που ξέρουν την περιοχή και ήδη από την επομένη οι πυροσβέστες που έκαναν κατόπτευση στις 7 το πρωί βρήκαν πρόβατα να βόσκουν παραδίπλα!

ΚΑΤΑΛΗΞΗ: Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έσβησε στο Στενό γύρω στις 21:45. Το πεζοπόρο τμήμα την πλησίασε, αλλά είχε εξασθενίσει. Ξεκίνησε χαμηλά προς τη θάλασσα και σταδιακά ανέβηκε τις άγριες πλαγιές μέχρι που έσβησε. Η εστία της ήταν ανάμεσα στην παραλία των Τρομαρχίων και σε παραλία της περιοχής με το όνομα Γιάλια.  Στην φωτιά προσέτρεξαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής Άνδρου με 8 πυροσβέστες, 2 οχήματα του ΣΕΔΑ με 4 πυροσβέστες. Κάηκε μεγάλη χορτολιβαδική έκταση η ακριβής εκτίμηση θα γίνει τη Δευτέρα με το φως της ημέρας.

Η ΕΙΔΗΣΗ: Σε εξέλιξη είναι φωτιά στο Στενό. Η φωτιά εντοπίστηκε σήμερα Κυριακή το απόγευμα στην νοτιοδυτική περιοχή του νησιού μεταξύ Τρομαρχίων και Στενού από το διερχόμενο πλοίο της γραμμής! Στην περιοχή έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν κι άλλες φωτιές. Η φωτιά φαίνεται πως έκαιγε ώρα, αλλά κανείς δεν ειδοποίησε μέχρι που πέρασε το πλοίο. 

Επί τόπου είναι τέσσερα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής με οκτώ άτομα και ένα του ΣΕΔΑ. Ακόμα παρών είναι ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου και η αναπληρώτρια του, καθώς και η υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου Ιωάννα Σαραβάνου. Η φωτιά είναι μακριά από τον δρόμο σε απότομες πλαγιές. Ευτυχώς λόγω μικρής έντασης του ανέμου 3-4 μποφόρ δεν έχει εξαπλωθεί. Πεζοπορικό τμήμα πλησιάζει το σημείο όπου υπάρχουν εστίες. Η φωτιά δεν εμπνέει για την ώρα ανησυχία...

¨ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet