Η Άνδρος περπατά με το LIFE: Περιπατητική διαδρομή στην Αγία...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο οργανωμένος περίπατος που διοργάνωσε η τοπική ομάδα του LIFE TERRACESCAPE στα κτήματα της Μονής Ζωοδόχου Πηγής. Μέρος αυτών των κτημάτων καλλιεργούνται από το πρόγραμμα για παραγωγή κριθαριού. 

Συμμετείχαν πάνω από 20 άτομα, και μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Ανδρου Δημήτρης Λοτσάρης. Χρέη οικοδέσποινας και ξεναγού είχε η Μαριγγέλα Γρηγορίου, μέλος της τοπικής ομάδας του LIFE TERRACESCAPE. Οι περιπατητές απόλαυσαν μια εμπειρία περιήγησης στα επανακαλλιεργούμενα χωράφια της Μονής και στις μοναδικές αγροτικές κατασκευές της περιοχής.

Η διαδρομή περνάει μέσα από τις καλλιέργειες κριθαριού, ανηφορίζει στην πλαγιά του βουνού περνώντας δίπλα από εκκλησάκια, πηγές και εντυπωσιακά συγκροτήματα αγροτικών κτισμάτων, που ξεδιπλώνουν την μακραίωνη ιστορία της Μονής. Συναντώνται επίσης, μελισσοθυρίδες που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή μελιού και πατητήρια για την παραγωγή κρασιού από τους μοναχούς τα παλιότερα χρόνια.

Στην κορυφή του λόφου συναντάται το μεγαλύτερο αλώνι του νησιού (περίπου 18 μέτρα διάμετρος), το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς των καλλιεργητικών δυνατοτήτων της περιοχής.

Η περιπατητική διαδρομή είναι η δεύτερη που καθαρίστηκε, τεκμηριώθηκε και σημάνθηκε από τον ομάδα του Δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE TERRACESCAPE. Η πρώτη βρίσκεται στην περιοχή του Κοχύλου και συνδέει το χωριό με τα αγροκτήματά του στην Αγία Ελεούσα.

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες Δ.Κ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet