Το μίνι "τσουνάμι" της Άνδρου θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ!!!

  

(Πριν τρεις μέρες οι θυελλώδεις νοτιάδες σάρωσαν στο Αιγαίο και στον Κάβο Ντόρο διέκοψαν τα δρομολόγια των πλοίων, όπως γράψαμε. Όμως δημιούργησαν κι ένα μίνι "τσουνάμι" στο Γαύριο – όπως δεν γράψαμε.  Η θάλασσα στο Γαύριο για λίγο βγήκε στη… στεριά. Πλημμύρισαν οι προβλήτες και οι δρόμοι. Όταν τα νερά αποσύρθηκαν χιλιάδες τσούχτρες απόμειναν στους… δρόμους! Το φαινόμενο αποτυπώθηκε στο facebook της Άνδρου από Γαυριώτες κι έγινε θέμα που το αναδημοσίευσαν επί διήμερο πολλά μεγάλα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Ο αναγνώστης μας Σ.Δ. αλίευσε το θέμα στην ΕΡΤ. Και το έστειλε με την υποσημείωση: δεν το είχατε ως θέμα, αλλά αξίζει ως αναφορά. Το δημοσιεύουμε λοιπόν γιατί είναι και θέμα και αναφορά… ΕΝ ΑΝΔΡΩ).

Άνδρος: Μίνι «τσουνάμι» παρέσυρε τσούχτρες στους δρόμους του νησιού

Συντακτική ομάδα ert.gr

Προβλήματα δημιούργησαν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια οι νότιοι άνεμοι που έπνεαν από νωρίς το πρωί 30/11 σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ στα πελάγη έφθασαν τοπικά τα 8 αλλά και 9 μποφόρ.

Ενδεικτικό των ισχυρών ανέμων είναι το μίνι “τσουνάμι” που προκλήθηκε τα ξημερώματα στην Άνδρο, το οποίο σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, καλύπτοντας ακόμα και τα στέγαστρα αναμονής στο λιμάνι.

Οι άνεμοι, που έφθασαν τα 135,2 χλμ, έβγαλαν τη θάλασσα στη στεριά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να αντικρίσουν με έκπληξη ακόμα και τσούχτρες στη μέση του δρόμου!

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να έρθετε στο Γαυριο οταν εχει παλι νοτια να το δείτε παλι. Ειναι συνηθες φαινομενο.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το μίνι "τσουνάμι" του νοτιά ναι. Οι τσούχτρες όχι. Αυτό σχολιάσαμε μαζί με την ΕΡΤ, την οποία απλώς αναδημοσιεύσαμε προς γνώση των ανδριωτών. Όπως είπε ένας ψαράς το φαινόμενο με τις τσούχτρες έχει να εμφανιστεί σε τέτοια έκταση από το 1981!!!
Την καλημέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro