Ηλεκτρικά ποδήλατα για μετακινήσεις στην Άνδρο!!!

 

O δημοσιογράφος της Athens Voice Γιώργος Ζαρζώνης με ηλεκτρικό ποδήλατο στην Άνδρο. Ιούλιος 2020.

(Από έκπληξη σε έκπληξη μερικά έργα, προτάσεις και ιδέες εκσυγχρονισμού της διοίκησης και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Άνδρου. Όπως αυτή η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από τα προγράμματα περιβάλλοντος για ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Άνδρου. Ο λόγος για πλήρη χρηματοδότηση για 30 ποδήλατα σε τρεις σταθμούς στην Άνδρο και πλήρεις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ελέγχου και υποστήριξης τους για κατοίκους και επισκέπτες. Το πρόγραμμα αναφέρεται στους ΟΤΑ Α' Βαθμού της χώρας και έχει σχέση με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και των ποδηλάτων.

Τα ποδήλατα θα χρεώνονται 30 λεπτά την ώρα ηλεκτρονικά σε όποιον τα χρησιμοποιεί και ο χρόνος θα κλείνει όταν επιστρέφονται εξήγησε ο αρμόδιος μηχανικός του Δήμου Άνδρου. Ο λόγος της μικρής χρέωσης είναι για να μην πάρει κάποιος το ποδήλατο και δεν το γυρίσει ποτέ και τον ψάχνουν. Το που θα είναι το ποδήλατο θα είναι γνωστό μέσω ενσωματωμένου GPS. Αυτά ρωτήσαμε και μάθαμε για τη νέα υπηρεσία που θα γίνει πραγματικότητα όταν εγκριθεί το κονδύλι από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα. Αυτά λέει και το δελτίο τύπου που έφτασε σήμερα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 

Ποδηλάτης με ηλεκτρικό ποδήλατο στην Άνδρο. Ιούλιος 2020.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΛΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Με στόχο την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης μονίμων κατοίκων και επισκεπτών, υποβάλλαμε πρόταση για την χρηματοδότηση στόλου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς και συνοδών δράσεων και έργων.

Η πρόταση είναι συνολικού προϋπολογισμού 255.794,00€ και περιλαμβάνει:

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ