ΗΛΕΚΤΩΡ: Ξεκινούν εργασίες για την Πλούσκα! Σε 12 μήνες θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση κατασκευής!!!

 

Ο χωματόδρομος προς την Πλούσκα. Κοντά δύο χιλιόμετρα. Θα ασφαλτοστρωθεί.  

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Ξεκινά η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ, που είναι ανάδοχος του έργου του ΧΥΤΥ της Πλούσκας, το έργο. Με δελτίο τύπου που δημοσιεύουμε παρακάτω και περιέχει όλες τις λεπτομέρειες πληροφορεί πως το έργο είναι διάρκειας 7,25 έτη. Ο πρώτος χρόνος αφορά στην κατασκευή του έργου και την προμήθεια του κινητού εξοπλισμού του. Θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες από την ημέρα που υπογράφηκε η σύμβαση. Θα υπάρξει τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία και στη συνέχεια 6ετή κανονική λειτουργία των έργων από την εταιρεία. Θα γίνουν δύο εγκαταστάσεις σε 90,17 στρέμματα στη θέση Πλούσκα της Υδρούσας. Υπάρχει πρόβλεψη και για τρίτη. Η διάρκεια του ΧΥΤΥ θα είναι αρχικά για τουλάχιστον 25 χρόνια. Θα γίνουν συνοδευτικά έργα ασφαλτοστρώσεων 1,77 χιλιόμετρα για την πρόσβαση, 1,91 βελτίωση ασφαλτόστρωσης και 0,33 χάραξης νέας οδού.

Για την ιστορία: Το κόστος μετά τις προσφυγές και τις "μάχες" διαμαρτυρομένων κατοίκων και δημοτικών συμβούλων με επικεφαλής τον Γ. Καπάκη - που έγιναν στην αρχική μελέτη επί δημαρχίας Σουσούδη το 2018 - έφτασε στα 10,56 εκατ. ευρώ. Για την παραλαβή της μελέτης το 2020 δόθηκαν νέες "μάχες" με επικεφαλής αυτή την φορά τον γιατρό Σουσούδη, που βρήκε το κόστος - που εγκρίθηκε επί της δημαρχίας του - "μεγάλο"! Η μελέτη εγκρίθηκε και δημοπρατήθηκε με χίλια εμπόδια επί δημαρχίας Λοτσάρη.

Το έργο ξεκινά με θερμό χαιρετισμό (!) του δημάρχου Σουσούδη, αλλά και την σύμφωνη γνώμη όλων εκείνων των περιπλανώμενων από παράταξη σε παράταξη δημοτικών συμβούλων (Α. Βόσσου, Α. Βολίκα, Ν. Μουστάκα) που ξεσήκωναν επί 10ετία τον κόσμο για να μην γίνει!!!  Κάπως έτσι έκαναν πολιτική καριέρα δημάρχων, αντιδημάρχων κλπ επί χρόνια στην Άνδρο. Τους ευχόμαστε και εις ανώτερα στην πολιτική τους σταδιοδρομία. Υπάρχουν έτσι κι αλλιώς κι άλλα έργα προς αμφισβήτηση, αλλά ακόμα περισσότερα που είπαν και δεν θα γίνουν...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά από την ΗΛΕΚΤΩΡ το νέο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Άνδρο

Ο δρόμος και η ολοκλήρωση του. Προβλέπεται διάνοιξη και να ασφαλτόστρωση. Απέχει 2 χιλιόμετρα από την Πλούσκα. Η περιοχή χρησιμοποιείται γι αγροτικές εργασίες που θα συνεχίσουν. Περιοχή μακρινή και ερημική. Απέχει χιλιόμετρα και δεν έχει οπτική επαφή με κανέναν οικισμό. 

Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή των υποδομών διαχείρισης των αποβλήτων της Άνδρου ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρεία, ΗΛΕΚΤΩΡ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως «Φορέα Υλοποίησης» και τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. ως «Κύριο του Έργου». Το έργο, ο πλήρης τίτλος του οποίου είναι «Κατασκευή μονάδας προεπεξεργασίας υπολειπόμενων σύμμεικτων αστικών αποβλήτων και κομποστοποίησης προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος και χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων Άνδρου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 10,56 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Νίκος Σταθάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΛΕΚΤΩΡ: «Το έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου μετάβασης στην κυκλική οικονομία και σε μια αποδοτική ως προς τους πόρους οικονομία του νησιού. Είμαστε περήφανοι καθώς η σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση που διαθέτουμε στην ΗΛΕΚΤΩΡ μας επιτρέπει να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις στη διαχείριση αποβλήτων και να δημιουργήσουμε μια μονάδα που θα συμβάλλει σε έναν νέο περιβαλλοντικό χάρτη προς όφελος της Άνδρου και των κατοίκων της». Η σύμβαση αφορά στην κατασκευή και λειτουργία 2 εγκαταστάσεων, εντός έκτασης 90,17 στρεμμάτων, στη θέση «Πλούσκα» της δημοτικής ενότητας Υδρούσας του Δήμου Άνδρου. 

Πιο συγκεκριμένα:

Οι δρόμοι προσπέλασης στην ευρύτερη περιοχή. Αγριοκάτσικα και κάτω ένας από τους δρόμους προσπέλασης στην περιοχή της Πλούσκας.  

Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνονται και έργα οδικής πρόσβασης, που αφορούν στην:

Η διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης είναι 7,25 έτη και αφορά στην κατασκευή του έργου και την προμήθεια του κινητού εξοπλισμού που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία και στη συνέχεια 6ετή κανονική λειτουργία των έργων.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com