Η «ψιψινοπαρέα» στον Δήμο Άνδρου!!!

 

 

Με πρόσληψη ειδικού συμβούλου με σκοπό «να βγάλει την Άνδρο από την εσωστρέφεια» απαντά ο δήμαρχος σε όσους λένε πως δεν έχει κάνει τίποτα για την προώθηση του νησιού τα τρία χρόνια που διοικεί. Κάτι που ίσως υπονοεί πως μπορεί να μην πιστεύει πια στο "εργο" της "υπεύθυνης τουρισμού", η οποία ταξιδέυει αδιάκοπα επί τριετία για την προώθηση της εξωστρέφειας της Άνδρου!!! 

Κάπως έτσι, λοιπόν, η ειδική σύμβουλος Ειρήνη Λάζαρη, πτυχιούχος του ΑΠΘ, από το Περιστέρι βρέθηκε στην Άνδρο! Όπως λέει η ίδια στο βιογραφικό της από το 2002 «εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη και το Δεκέμβριο του 2008 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε και πάλι με τη δημοσιογραφία, δουλεύοντας σε website και στη συνέχεια σε εφημερίδα».

Δεν προσδιορίζει σε ποια ΜΜΕ εργάστηκε και τι δουλειά έκανε. Όμως προσδιορίζει επακριβώς πως έγραψε ένα παιδικό βιβλίο μέσα σε τέσσερα χρόνια - από το 2007 μέχρι το 2011 - και το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Αθλητικός Τύπος» με τίτλο: «Ψιψινοπαρέα: Ο Θησαυρός του Καλαμαριού»!!!

Άγνωστο αν η κυρία ξέρει κάτι για το νησί και τις ιδιαιτερότητες του! Αγνωστό αν ξέρει για την ιστορία, την οικονομία και τον πολιτισμό του! Άγνωστα αν γνωρίζει κάτι για τη ναυτιλία του, τα μέρη του και τους κατοίκους του! Άγνωστες και οι  δυνατότητες, αλλά και οι προσβάσεις που έχει η ίδια στα ΜΜΕ της Αθήνας, στα οποία θεωρητικά θα πρέπει να προωθήσει την Άνδρο για «να την βγάλει από την εσωστρέφεια»! Το μόνα μάθαμε είναι ότι ΔΕΝ είναι μέλος στην δημοσιογραφική επαγγελματική ένωση της ΕΣΗΕΑ και πως από μικρή ήταν «όνειρο της να γίνει δημοσιογράφος»!!!

Ήδη εμφανίστηκε στον Δήμο Άνδρου ρωτώντας... αν μπορεί να έχει παράλληλη δουλειά!!! Στο μισθό της - που προσδιορίζεται από δημοσιοϋπαλληλικά κριτήρια - μάθαμε πως ενσωματώνεται και «επίδομα γάμου» και «επίδομα παραμεθορίου περιοχής»!!! Κάτι που υπονοεί πως θα μένει εδώ. Πως όμως θα ασχοληθεί κι αλλού αν μένει εδώ; Ή, δεν θα μένει εδώ; Αλλά τότε πως ευρισκόμενη αλλού θα βγάλει και την Άνδρο από την εσωστρέφεια; Μπέρδεμενα πράγματα...

Τι σημαίνει πολιτικά αυτή η πρόσληψη; Ότι ο δήμαρχος ετοιμάζεται πυρετωδώς για… εκλογές!!! Οι οποίες είναι σε ενάμιση χρόνο! Μάλλον χρειάζεται επιπλέον βοήθεια και στο facebook και στο ίντερνετ. Πρέπει να ανεβάζει κι άλλες φωτογραφίες!!! Και να βγάζει κι αλλά δελτία τύπου... να προβάλει «το έργο του»!!!

Υπολογίζεται πως στα τρία χρόνια της δημαρχίας του πρέπει να έχει αναρτήσει στο f/γύρω στις 100.000 φωτογραφίες του από ταξίδια, εκδρομές, περιπάτους, συναντήσεις, πανηγύρια, εκδηλώσεις, χορούς κλπ. Πολύ λογικό πως με τόση εργώδη δραστηριότητα να έχουν πάει πίσω οι χρηστικές και άλλες δικτυακές πληροφορίες στο site του δήμου (δρομολόγια  ΚΤΕΛ, διακοπές νερού, διακοπές ρεύματος, διακοπές ανακύκλωσης, διακοπές αποκομιδής απορριμμάτων, διακοπές δημάρχου κλπ). Τα οποία μάλλον θεωρεί... «έργα του»!!!

«Εν Άνδρω»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΖΑΡΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Η Ειρήνη Λάζαρη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1980 και έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στο Περιστέρι. Έχοντας από μικρή το όνειρο γίνει δημοσιογράφος, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο τμήμα ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 2004, ωστόσο, από το 2002 ήταν ενεργή στο επάγγελμα.
Εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη και το Δεκέμβριο του 2008 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε και πάλι με τη δημοσιογραφία, δουλεύοντας σε website και στη συνέχεια σε εφημερίδα. Ξεκίνησε να γράφει το πρώτο της παιδικό διήγημα, "Ψιψινοπαρέα: Ο Θησαυρός του Καλαμαριού", το 2007 και το 2011 ολοκλήρωσε τη συγγραφή του.

EΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΖΑΡΗ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Στην Άνδρο και στο Δημοτικό κατάστημα σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου, του έτους 2017 μεταξύ των: Α. Θεοδόσιου Ι. Σουσούδη, Δημάρχου Άνδρου, ως νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου Άνδρου και της Β. Ειρήνη Λάζαρη του Παναγιώτη, Συμφωνήθηκαν και έγιναν αποδεκτά τα εξής:

Ο πρώτος συμβαλλόμενος με την παραπάνω ιδιότητα του έχοντας υπόψη την παρ. 4 άρθρο 163 του Ν. 3584/07 εξέδωσε την με αριθ.: 340/7-7-2017 (ΑΔΑ: 66ΟΞΩΨΙ-ΓΟΘ) απόφαση Δημάρχου, η οποία εγκρίθηκε με την με αριθ.: 42845/19-7-2017 (ΑΔΑ: Ψ9ΝΡΟΡ1Ι-ΧΛ7) απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, περίληψη της οποίας δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 778/τΓ/10-8-2017, με την οποία προσλαμβάνει, τον δεύτερο των συμβαλλόμενων ως Ειδικό Συνεργάτη Δημάρχου, κατηγορίας ΠΕ.

Η παρούσα σύμβαση κατά το άρθρο 163 του ν. 3584/07 είναι ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από την οποία συνάπτεται η εργασιακή σχέση με το Δήμο και αρχίζει η υποχρέωση παροχής εργασίας σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1 – Καθήκοντα: Ο συμβαλλόμενος ασκεί καθήκοντα επιτελικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιαδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά σχετικά με την προβολή του Δήμου και της Άνδρου, καθώς και σε θέματα δημοσίων σχέσεων, επικοινωνίας και αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με στόχο τη βελτίωση της εξωστρέφειας και της αποδοτικότερης προβολής της Άνδρου. Επίσης, σε θέματα σχετικά με την παρακολούθηση – ενημέρωση του portal του Δήμου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το συμβουλευτικό έργο απευθύνεται προς τον Δήμαρχο.

ΑΡΘΡΟ 2 - Υπηρεσιακή κατάσταση: Ο δεύτερος των συμβαλλόμενων ως Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου: · δεν παρεμβάλλεται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα, ούτε η θέση του έχει αντιστοιχία με τις θέσεις της κλίμακα αυτής. · Υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου, για την επικουρία του οποίου έχει προσληφθεί.

ΑΡΘΡΟ 3 – Αποδοχές: Οι αποδοχές του συμβαλλόμενου καθορίζονται στο ν. 4354/2015. Ο συμβαλλόμενος δικαιούται επίσης και τις λοιπές αποδοχές όπως αυτές προσδιορίζονται στο άρθρο 13, δηλαδή επιδόματα και παροχές των άρθρων 15 (οικογενειακή παροχή), και 19 (επίδομα απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις χορήγησής τους, για συμμετοχή σε συλλογικά όργανα καθώς και την προσωπική διαφορά του άρθρου 27. Εφαρμογή έχουν επίσης οι διατάξεις του άρθρου 11 σχετικά με τη μισθολογική της εξέλιξη, σύμφωνα με την εγκ. Υπ. Οικ. 2/1015 /ΔΕΠ/05.01.2016.

ΑΡΘΡΟ 4 - Ωράριο εργασίας: Ενδεικτικά θα ακολουθείται το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου. Ενδέχεται όμως κατά περίπτωση, να τηρείται διαφορετικό ωράριο εργασίας, ανάλογα με τις εντολές και το πρόγραμμα του Δημάρχου.

ΑΡΘΡΟ 5 - Λύση σύμβασης:

1. Η σύμβαση λύεται με το θάνατο, την έκπτωση, την παραίτηση και την καταγγελία της, ή την πάροδο είκοσι (20) ημερών από την αποχώρηση του Δημάρχου, εφόσον ο αντικαταστάτης του δεν εκδηλώσει με πράξη του τη συγκατάθεση του για τη διατήρησή του συμβαλλόμενου.

2. Η απόλυση λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας ή η αποδοχή της παραίτησης ενεργείται με απόφαση του Δημάρχου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση κοινοποιείται στο συμβαλλόμενο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη δημοσίευση της. Η λύση της εργασιακής σύμβασης επέρχεται με την κοινοποίηση στον ενδιαφερόμενο της κατά τα ανωτέρω αποφάσεως ή με την παρέλευση άπρακτης της 20ήμερης προθεσμίας, γίνεται δε αζημίως για το Δήμο.

3. Στην περίπτωση της έκπτωσης συμβαλλόμενου ή της αποχώρησης του Δημάρχου, η λύση της εργασιακής σχέσης επέρχεται αυτοδικαίως και αζημίως για το Δήμο, η δε σχετική πράξη έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα. Αφού συντάχθηκε η παρούσα ειδική σύμβαση εργασίας, σε δύο αντίγραφα, ένα για κάθε συμβαλλόμενο μέρος, υπογράφεται ως εξής:

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΖΑΡΗ