Παρέμβαση επάρχου για τα εισιτήρια των πλοίων της Άνδρου

 

(Από τον έπαρχο Άνδρου λάβαμε την επιστολή προς τις ναυτιλιακές εταιρείες της γραμμής μας σχετική με το καυτό θέμα της αύξησης των εισιτηρίων για Άνδρο μετά την 2α/10/17. Με την επιστολή καταθέτει προτάσεις με στόχο να δωθούν κίνητρα κατά την χειμερινή περίοδο στους μόνιμους κάτοικους του νησιού να ταξιδεύουν οικονομικότερα για δουλειές στην Αθήνα, αλλά και προς τους επισκέπτες ώστε να έρχονται τακτικότερα στην Άνδρο... "Εν Άνδρω")

 Θέμα: Προτάσεις για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων την χειμερινή περίοδο

Με την παρούσα επιστολή και προκειμένου να υπάρξει μία μέση λύση για την εξυπηρέτηση τόσο των μόνιμων κατοίκων της Άνδρου κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες όσο και για την καλύτερη πληρότητα των πλοίων που μας εξυπηρετούν παραθέτω τα ακόλουθα για τις τιμές των εισιτηρίων:

-  Για την αύξηση της μεταφοράς των ΙΧ με το καράβι προτείνω την επιστροφή της τιμής του εισιτηρίου του αυτοκινήτου στα 28ευρώ κι αυτό γιατί είναι πλέον δεδομένη η χαμηλή πληρότητα των γκαράζ των πλοίων. Αν μειωθεί το εισιτήριο των ΙΧ θα υπάρξει κίνητρο ώστε οι μετακινούμενοι να τα πάρουν μαζί τους μιας αυτά και θα είναι οικονομικότερα από κάθε άλλη λύση μετακίνησης στο νησί.

-  Για την βοήθεια των μόνιμων κατοίκων του νησιού προτείνω την καθιέρωση δύο ημερών χαμηλού κόστους μετακίνησης (πιθανές μέρες η Τρίτη και η Τετάρτη). Τις μέρες αυτές το ατομικό εισιτήριο για Άνδρο να επανέλθει στην καλοκαιρινή τιμή των 13,00 ευρώ.

Πιστεύω πως μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες και με τις δύο εταιρείες, που εξυπηρετούν τον χειμώνα το νησί μας, να επικρατήσει ένα κλίμα συνεννόησης και να βρεθεί μια κοινή λύση μεταξύ σας και μεταξύ μας ώστε οι μόνιμοι κάτοικοι να μην νοιώθουν αποπαίδια μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν. Συνάμα το νησί να αγκαλιάσει τις δύο εταιρείες που στήριξε και στηρίχτηκε από αυτές το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

θεμα-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ 1-FASTFERRIES ΠΕΙΡΑΙΑ
2-GOLDENSTAR FERRIES ΠΕΙΡΑΙΑ
Μέ την παρούσα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την απο 1-10-2017 τιμολογιακή πολιτική σας σχετικά με την αναπροσαρμογή των ναύλων της γραμμής Ραφήνας Ανδρου Τήνου Μυκόνου και αντιστρόφως αφού μετά απο 2 μήνες με ελάχιστες μισθώσεις από κατοίκους των παραπάνω Νήσων ,την τελευταία εβδομάδα οι μισθώσεις μας επανήλθαν στα παλαιά ικανοποιητικά επίπεδα των τελευταιων ετών.
Δέν σας κρύβουμε ότι είχαμε πραγματικά ανησυχήσει στο ενδεχόμενο να παραταθεί η μείωση τιμών ειδικά για τα Ι.Χ αυτοκίνητα και την περίοδο του Χειμώνα,κάτι που θα μας στερούσε έσοδα χιλιάδων ευρώ από τούς παραπάνω νησιώτες που διαχειμάζουν στην Αθήνα,αλλά και αυτούς που μετακινούνται περιοδικά για ολιγοήμερες παραμονές στην ηπειρωτική Ελλάδα ,και μάς προτιμούν για τις μετακινήσεις τους.
με ειλικρινείς ευχαριστίες
το Δ.Σ του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Ι.Χ Αττικής.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Διαμαντή, άραγε εσύ είσαι σίγουρος οτι αυτές οι παρεμβάσεις του Επάρχου θα φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα για το επιβατηγό κοινό; εγω νομίζω οτι γίνονται για 2 λεπτά δημοσιότητας, περιμένω πάντως...... θα δείξει.... πάντως κρατώ μικρό καλάθι
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Το ερώτημα που βάζετε ("αν θα τα καταφέρει ο έπαρχος") είναι σωστό. Η απάντηση είναι ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έκανε δύο συναντήσεις στον Πειραιά (μου το είπαν οι δύο εταιρείες που είπαν και τι του είπαν και τι συζητανε μαζί του) και έστειλε και συγκεκριμένες προτάσεις. Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα. Αν κέρδισε και μια-δύ μέρες δημοσιότητα θα φανεί από το αποτέλεσμα. Το οποιό δεν ξέρω...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να ρίξει πρωτα τις τιμες στο μαγαζι του στο φελλο ο επαρχος...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Καλέ ναυτικές της γραμμής μη λέτε ανοησίες της στιγμής... Τι σχέση έχουν οι τιμές ενός εστιατορίου, που αν θες πας αν θες όχι με τα καράβια που εκτελούν δημόσιο έργο και ταξιεδύουμε όλοι θέλοντας και μη. Κατανοητό πως είστε εντελώς αδής, ελλά εσείς είστε και εντελώς εμπαθής... Αλήθεια γιατί σας πειράζει αν τυχόν πέσουν λίγο οι τιμές;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το να εισαι στην επικαιροτητα και να λες και να νομιζεις οτι κανεις κατι....απεχει πολυ φιλτατε επαρχε απο την πραγματικοτητα.Εδω δεν προκειται για καποιο πανηγυρακι καποιο δρομακι,που κανεις...
(διαγράφετε μια προσωπική αθλιότητα του σχολιαστή)...
οικονομικα μεγεθγ των εταιρειων,για την μακροχρονη επιβιωση τους.

(διαγράφεται και άλλη προσωπική αθλιότητα του σχολιαστή)

Αλλοιως μην κανεις τοσες συχνες παρεμβασεις,αστο καλυτερα ειναι δυσκολο το να διαχειριζεσαι εταιρεια και να προσπαθεις να την κρατησεις ζωντανη,μεσα σε αυτο το οικονομικο περιβαλλον και τον ανταγωνισμο που λειτουργουμε.
Τελος οσον αφορα εαν σκεφτομαστε τους μονιμους κατοικους,απλα η ιστορια δειχνει,οτι η Ανδρος,σε σχεση με αλλα,ακομα και μεγαλυτερα νησια,δεν εμεινε χωρις πλοιο,ειχε δυο την ημερα,ασχετως και αν πηγαινοερχονται αδεια.
Και τουτο αποδεικνυει,ποιοι,πραγματικα ,σε ενα πνευμα συνεργασιας αλληλουποστηριζονται,ακομα και τους χειμερινους μηνες,με μηδενικα φορτια πολλες φορες.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το να επιχειρηματολογεί κανείς πολιτικά είναι άλλο από τις προσωπικές αθλιότητες για προθέσεις, γονείς κλπ. Κάποτε να μάθετε να μην κάνετε δίκη προθέσεων και να μην εμπλέκετε πατεράδες στι πολιτικές συζητήσεις σας κύριε μου

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ ωραία τα λέει ο "συνταξιούχος". Ο έπαρχος τον ζάλισε με τις παρεμβάσεις του. Ενώ οι άλλοι που δεν είπαν τσιμουδιά δεν τον ζάίσαν!!! Και δεν του αρέσει η πρόταση για 13 ευρώ δύο μέρες. Γιατί δεν λέει στους άλλους που έχουν το αμίλητο νερό να πουν για 12 ευρώ και 7 μέρες την εβδομάδα; Ή, ακόμα καλύτερα 7 ευρώ για πέντε μέρες την εβδομάδα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μηπως να υπαρξει και προταση για τους εκπαιδευτικους του νησιου; γνωριζετε υποθετω πως μια σταθερη εκπτωση θα ειναι πολυ χρησιμη στους αναπληρωτες αλλα και τους μονιμους που υπηρετουν στο νησι.εξαλλου,οι εταιρειες δεν προκειται να ζημιωθουν απο μια τετοια ενεργεια,το αντιθετο μαλιστα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα εισιτήρια πρέπει να είναι για όλους στα 13 ευρώ και πολλά Είναι για να μπορεί να έχει το νησί κίνηση..
Δύο ώρες είναι μόνο γιατί τόσο αισχροκέρδεια

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι παρέμβαση είναι αυτή του επαρχου;
μας έχει ζαλισει με τις παρεμβασεις και τις επιστολες του
ακου μειωμενο εισητηριο ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ
ολες της ημερες να ειναι το εισητηριο 13 ευρω
μας ρωταει εμας τους συνταξιουχους των 500 ευρω αν μπορουμε ;