Χαμηλοί τόνοι, απομονώθηκαν οι υβριστές. Έχασε την πλειοψηφία στην «πρόβα προϋπολογισμού» ο Θ. Σουσούδης

Το κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο όπου φάνηκε καθαρά πως οι ύβρεις και τα υπονοούμενα δεν περνάνε πια και πως έρχονται δύσκολες μέρες για τους αμετροεπείς και υπερφίαλους... (φωτ. Εν Άνδρω).

Τελικά δεν υπήρξαν σκληρές αντιδράσεις στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο μετά τις σκληρές τοποθετήσεις/ύβρεις στα ΜΜΕ κατά των αποχωρούντων της παράταξης Νέοι Ορίζοντες. Όλα κύλισαν ήσυχα. Κανείς δεν υπερασπίστηκε τους υβριστές από τους οποίους ο μεν Δ. Λάσκαρης επέλεξε να είναι παρών, να ακούσει όσα λέχθηκαν με ήπιους τόνους και να απαντήσει, ο δε κ. Καπάκης επέλεξε ακόμα μια φορά την απουσία αποφεύγοντας πάλι να απαντήσει σε ότι τον αφορούσε. Είναι κι αυτό ένα νέο είδος «πολιτικού πολιτισμού»!!!

 Θυμίζουμε πως οι αντιδράσεις – που μεταφέρθηκαν και στο Εν Άνδρω - ξεκίνησαν από δημόσια τοποθέτηση διανθισμένη με προσωπικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς του Δ.Λάσκαρη. Κατά περίεργο τρόπο ο κ. Καπάκης έσπευσε κι αυτός να εξαπολύσει χειρότερες προσωπικές ύβρεις και χαρακτηρισμούς!

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν την αμέσως επομένη ο κ. Καπάκης έσπευσε να κάνει πολυσέλιδη διορθωτική δήλωση στην οποία όμως τα έμπλεξε ακόμα περισσότερο ανακαλώντας την δημόσια ύβρη για μερικούς και επιμένοντας για άλλους. Μην τολμώντας και να τους ονομάσει!!! Ολοκλήρωσε έτσι την επίδειξη του «πολιτικού πολιτισμού» με την άθλια «τέχνη» των υπονοούμενων!!

Ο μεν Δ. Λάσκαρης επέλεξε να είναι παρών, ο δε Γ. Καπάκης επέλεξε να είναι απών. Κάποιοι δεν μπορούν να αντεξουν πολιτικά τις συνέπειες όσων γράφουν... (φωτ. Εν Άνδρω).

Μετά τα παραπάνω το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αναμενόταν εκρηκτικό. Σε αυτό προσήλθε ο κ. Λάσκαρης τα «άκουσε» από τον πρόεδρο Λ. Μπάλλα και τους συμβούλους Α. Βόσσο και Χ. Βουραζέρη, που μίλησαν κρατώντας χαμηλούς τόνους. Ο Δ. Λάσκαρης ααπάντησε επιμένοντας πως ότι είπε ήταν οι «πολιτικές του απόψεις»! Ευτυχώς όμως δεν επανάλαβε τους χαρακτηρισμούς-ύβρεις γιατί θα γινόταν έκρηξη.

Σε αντίθεση με αυτόν ο κ. Καπάκης προτίμησε να είναι απών. Έστειλε μόνο μια επιστολή με την δικαιολογία πως την επομένη είχε ομιλία στην Αθήνα! Και στη συνέχεια - όπως έγινε γνωστό – πήγε σε παρουσίαση βιβλίου ανδριώτη στην οδό Σταδίου! Με τον τρόπο αυτό ξέφυγε από την κριτική για όσα υβριστικά έγραψε για τους συναδέλφους του. Είναι προφανές πως ο κ. Καπάκης αρέσκεται στην πολιτική των δημοσίων ύβρεων και των θλιβερών υπονοούμενων και το «στρίβει» όταν πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Είναι ένας νέου τύπου «πολιτικός πολιτισμός»…

Σκεφτικός και κατηφής ο δήμαρχος μπροστά στο νέο πολιτικό περιβάλλον που αυτός δημιούργησε με την πολιτική του στάση. Δίπλα του ο πρόεδρος του ΔΣ διαβάζει απόμακρος τα θέματα της ημερήσια διάταξης... (φωτ. Εν Άνδρω).

Εν συντομία τώρα, ο Λ. Μπάλλας έθεσε τα όρια της αναγκαίας σοβαρότητας που πρέπει να υπάρχει σε ένα ΔΣ για να μπορεί να παίξει τους ρόλους του και επέκρινε και τον κ. Λάσκαρη και τον κ. Καπάκη ζητώντας τους να ανακαλέσουν. Καταλήγοντας πως από τώρα και στο εξής θα είναι εξίσου δίκαιος και προς την συμπολίτευση και προς την αντιπολίτευση για να μην γίνει το ΔΣ αρένα! Κάτι που φάνηκε και στη συνέχεια του συμβουλίου. Μετά από τα τόσα λάθη που έχει κάνει χτες μας εξέπληξε θετικά. Λέτε να απόκτησε πρόεδρο επιτέλους το ΔΣ της Άνδρου; Ίδωμεν…

Ακολούθως μίλησε ο Α. Βόσσος και υπενθύμισε στον Δ. Λάσκαρη την μακρά διαδρομή του στα κοινά, αλλά και την ουσιαστική προσφορά του στο νησί. Και ζήτησε και αυτός να ανακαλέσει τους απαράδεκτους υβριστικούς και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Τέλος μίλησε ο Χ. Βουραζέρης και πέρα από την έντονη συναισθηματική φόρτιση του ξεκαθάρισε στον Δ. Λάσκαρη πως «στο τρένο Σουσούδη» αυτός δεν ήταν επιβάτης, αλλά μέρος της αμαξοστοιχίας συνεισφέροντας μερικά βαγόνια από τα Κόρθι. Και κατέληξε πως οι Νέοι Ορίζοντες το 2010 χωρίς αυτόν στον Κόρθι πήραν 12%, ενώ με αυτός το 2014 πήραν 57%!

Στη συνέχεια ο Λ. Μπάλλας είπε πως ως πρόεδρος του ΔΣ κατέθεσε αίτημα στον εισαγγελέα να κάνει έλεγχο στην Αναπτυξιακή ακόμα και τώρα που έκλεισε. Κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Α. Βόσσος, αλλά και η αντιπολίτευση. Ο δήμαρχος βλέποντας το κλίμα συμφώνησε και αυτός.

 Και στα δύο επίμαχα θέματα της χτεσινής ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου ο δήμαρχος αναγκάσθηκε να έρθει σε συνεόηση με την αντιπολίτευση υποχωρώντας από τις αρχικές προτάσεις του. Ενδεικτικό της νέας κατάστασης πως τις προτάσεις του δημάρχου στο ΔΣ ανέλαβε να διαβάζει ο πρόεδρος Λ. Μπάλλας μη υπάρχοντος πλέον εισηγητή να τις υπερασπιστεί όπως παλιά... (φωτ. Εν Άνδρω)

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα αναφερθούμε σε ένα με ιδίατερα πολιτικό χαρακτήρα. Πρόκειται για την διαγραφή μη κανονικών δαπανών από τον προϋπολογισμό. Με τον τρόπο αυτό δεν θα φαίνονταν στις μελλοντικές δαπάνες και έτσι θα μπορούσε να γίνει ο προϋπολογισμός για το 2018.

Η αρχική πρόταση του δημάρχου και της επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας ήταν να διαγραφούν οι δαπάνες αυτές ως μη κανονικές. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος κατάλαβε πως δεν περνά αυτή η πρόταση. Κι αυτό γιατί ο Χ. Βουραζέρης με αντι-εισήγηση κόντρα στην οικονομική υπηρεσία έθεσε ζήτημα νομιμότητας της απόφασης και ζήτησε αναβολή της συζήτησης προκειμένου να προσκομισθεί από την οικονομική επιτροπή απόφαση και από τη νομική υπηρεσία βεβαίωση για τα τιμολόγια παρελθόντων ετών.

Η αντιπολίτευση και ο πρόεδρος Λ. Μπάλλας ζήτησαν όχι μόνο αναβολή για απόφαση της οικονομικής επιτροπής και βεβαίωση της νομικής υπηρεσίας, αλλά να προσκομισθούν και στοιχεία για την μη κανονικότητα των δαπανών για κάθε ένα τιμολόγιο ξεχωριστά.

Η επακολουθήσασα ψηφοφορία αποτέλεσε την πρώτη ήττα του κ. Σουσούδη στην αναγνωριστική αψιμαχία ενόψει της μάχης που αναμένεται να δοθεί στον προϋπολογισμό. Για την ιστορία σημειώνουμε πως την πρόταση της οικονομικής υπηρεσίας ψήφισαν 2 σύμβουλοι, την πρόταση του δημάρχου 7 σύμβουλοι (ανάμεσα τους και ο Χ. Βουραζέρης) και την πρόταση της αντιπολίτευσης 9 σύμβουλοι (ανάμεσα τους ο Λ. Μπάλλας).

Πρώτα πολιτικά συμπεράσματα

Μετά τα παραπάνω μπορούμε να συνάγουμε μερικά πρώτα πολτικά συμπεράσματα. Πρώτον έχουμε πλέον μια νέα διάταξη στο ΔΣ της Άνδρου. Ο πρόεδρος του ΔΣ είναι σαφώς αποστασιοποιημένος και τηρεί τον κανονισμό. Ο Χ. Βουραζέρης μετατοπίστηκε και πολιτικά σε μια ήπια αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση, τέλος, ήταν και ενεργή και παρούσα δείχνοντας πως δεν είναι δεδομένη. Ειδικά ο Α. Βόσσος μοιάζει να θέλει να παίξει ρόλους συζητώντας προς όλες τις κατευθύνσεις της αντιπολίτευσης.

Μέσα σε αυτό το νέο σκηνικό η ψηφοφορία κατέδειξε πως χάθηκε η πλειοψηφία από την παράταξη του δημάρχου. Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος εμφανίστηκε πολύ μαζεμένος. Χωρίς προσωπικές επιθέσεις και υψηλούς τόνους. Νοιώθει πλέον πως τα συμβούλια δεν θα είναι πια επίδειξη δύναμης και αμετροέπειας. Η κρίσιμη μάχη γι’ αυτόν και την διοίκηση του θα δοθεί στον προϋπολογισμό.

Καταλύτης των εξελίξεων η ανεξαρτητοποίηση του Χ. Βουραζέρη και η αποστασιοποίηση του Λ. Μπάλλα. Στην μεταστροφή των απομακρυσμένων συμβούλων και της αντιπολίτευσης η επιθετική επιστολή του Δ. Λάσκαρη που ενεργοποίησε τα ανακλαστικά πολλών.

Πολλών εκτός του κ. Καπάκη που έσπευσε ξεκάρφωτα να «συμπαρασταθεί» στον κ. Λάσκαρη με εξίσου και χειρότερους προσωπικούς χαρακτηρισμούς καταφέρνοντας το ακατόρθωτο: την ώρα που απομονώνεται η προσωπική, αμετροεπής και επιθετική συμπεριφορά του κ. Σουσούδη ο κ. Καπάκης να βρίσκεται αυτός πλέον κατηγορούμενος για προσωπική, αμετροεπή και επιθετική συμπεριφορά προς όσους συμβούλους διαφωνεί!!! Το χειρότερο ήταν πως δεν είχε το θάρρος να εμφανιστεί χτες στο κρίσιμο συμβούλιο μπροστά σε αυτούς, που αυτόκλητος έσπευσε και κατηγόρησε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και άθλια υπονοούμενα.

«Εν Άνδρω»

  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Βγήκαν τα μαχαίρια !
Δεν παμε καθόλου καλά στην Ανδρο , οταν ο πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλιου Ανδρου δικηγόρος Ε.Μπάλλας , (διορισμενος απο τον νυν δημαρχο κο Σουσουδη), '' καταγγέλει '' εγγραφως στην Εισαγγελεία Σύρου , τον ιδιο τον Δήμαρχο , αλλα και τα λοιπά μελη του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρου ... ! για τις αποφάσεις που πρόσφατα πήραν ( προεδρεύοντος του ιδιου του Ε.Μπάλλα ), σχετικά με την διαλυση της ''Αναπτυξιακής Α.Ε.'' και χρέωσαν κατα τον ιδιο , στους πολιτες του νησιού μας ,με ''εκατοντάδες χιλιάδες ευρω''.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1766834950286412&;id=100008797718074

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποιοι νομίζουν ότι βρίσκονται στη χώρα των ιθαγενών που οι ντόπιοι περνάνε τις χάντρες για μαργαριτάρια.
Χάντρες ήταν οι αμπελοφιλοσοφίες του Προέδρου. Χάντρες που πουλάει για μαργαριτάρια προκειμένου να διασφαλίσει η και να δημιουργήσει τον επόμενο πολιτικό του χώρο.
Μάλωσε το Λάσκαρη, μάλωσε τον Καπάκη γιατί εκφραστήκανε χυδαία, όχι στο συμβούλιο αλλά, στο διαδίκτυο. Μήπως το κάνανε και στην κρεβατοκάμαρα τους για να τους μαλώσει ο διαφυλάττων την ηθική του τόπου μας Πρόεδρος???????? Πρέπει να το ελέγξει ο τοποτηρητής, ιεροεξεταστής Πρόεδρος.
Να κάνει βόλτες στην αγορά μπας και κανείς σύμβουλος λέει άσχημα πράγματα για τον ίδιο και τους νυν ημετέρους του, και στο επόμενο ΔΣ να τον μαλώσει.
Όμως καλά θα κάνει, επειδή όρισε τον εαυτό του θεματοφύλακα, να ρίξει και καμιά ματιά στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου τον οποίο τόσο καιρό τον είχε γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Που ήταν όταν στο ΔΣ μίλαγε επί μία ώρα ο Χ.Β. και όταν η αντιπολίτευση έλεγε πράγματα που δεν τον συνέφεραν, άφηνε τον Bully Αντιδήμαρχο να τους διακόπτει αυτός. Τι έκανε αυτός ο ηθικός άνθρωπος όταν έμαθε ότι ο προκάτοχος του δεν έστειλε, την ομόφωνη απόφαση για έλεγχο Δήμου, νομικών προσώπων και Αναπτυξιακής, στους αρμοδίους. Τι έκανε όταν του ζητήθηκε να προστατέψει συμβούλους οι οποίοι θεώρησαν ότι δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους?
Τίποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ξαφνικά φόρεσε τον τήβενο του δικαστή, γνωμοδότησε ότι δεν μπορεί να γίνει έλεγχος στην Αναπτυξιακή γιατί είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης, και προσπαθεί να μας πείσει ότι πήγε στον εισαγγελέα για να γίνει ο έλεγχος. Από που προκύπτει ότι με αυτή τη διαδικασία θα γίνει έλεγχος στην Αναπτυξιακή??
Από το μυαλό του Προέδρου και μόνο από αυτό. Αντί λοιπόν να στέλνει επιστολές δικής του έμπνευσης στον εισαγγελέα, ας διαβιβάσει αρμοδίως την απόφαση του 2014 και με το ίδιο διαβιβαστικό να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα αν η αρμόδια αρχή δεν πράξει τα δέοντα. Αλλά να ζητήσει και τις ευθύνες αυτού που έκανε την απόφαση γαργάρα.
Και μια λαική παροιμία. Την ξαναζεσταμένη σούπα δεν μπορούμε να τη φάμε πάνω από δυο φορές.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σkeπτομενη χωραιτισα ή Τακη ή οπως αλλιως σε λένε, χαλάρωσε. Ο κοσμος γρηγορα ξεχναει και σε λιγο δeν θα σε θυμαται κανενας. Οσο και να κανειs θeατρινισμους στο δημοτικο συμβουλιο,πρεπει να καταλαβεις οτι σε εβγαλαν στην απεξω με τον τροπο τους

This comment was minimized by the moderator on the site

Αναμενόμενο που έχασε την πλειοψηφία στην «πρόβα προϋπολογισμού» ο κ. Σουσούδης τα πιο δύσκολα όμως δεν έχουν έρθει ακόμη και ο νοών νοείτω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καταρακωμένος ο δήμαρχος χτές.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για Ποιες καλές στιγμές μας λες Γιά να καταλάβουμε και εμείς
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μα δεν υπάρχει πουθενά αυτό που λέτε στο κείμενο; Μήπως μιλάτε για κάτι άλλο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Α ρε Σουσούδη έγινες δημαρχούκος πάει. Που είναι οι παλιές καλές στιγμές....