Αδιέξοδο στην ακτοπλοΐα: όσους απολύσει ο ένας θα προσλάβει ο άλλος!!! Η κρίση κορυφώνεται…

Τίποτα στο ακτοπλοϊκό συνέδριο της Σύρου - από όπου και η φωτογραφία του Μάριου Ηλιόπουλου και του Γιώργου Στεφάνου - δεν προοιώνιζε τη σημερινή μετωπική σύγκρουση και το αδιέξοδο. Ας ελπίσουμε να βρεθεί λύση προς όφελος της ακτοπλοΐας στο Αιγαίο και της Άνδρου, που άθελα της έχει βρεθεί στο μέσον μιας ακόμα κρίσης μετά την περσινή που πέρασε... (φωτ. Εν Άνδρω).

Το Εν Άνδρω από το πρωί παρακολουθεί με δεκάδες τηλεφωνήματα που λαμβάνει την δραματική κορύφωση στην κρίση που ξέσπασε στην ακτοπλοΐα μετά την «μη υπογραφή» του υπουργού κ. Κουρουμπλή στα δρομολόγια της εταιρείας Golden Star Ferries στο Αιγαίο, που έχουν φυσικά άμεση επίπτωση και στην Άνδρο.

Ο πλοιοκτήτης Γ. Στεφάνου σε πρωινές δηλώσεις του στον Σκάι δήλωσε ως αν δεν πάρει τα δρομολόγια εγκαταλείπει την ακτοπλοΐα, πουλά τα πλοία και απέρχεται. Την δήλωση του Γιώργου Στεφάνου επιβεβαίωσε τηλεφωνώντας στο Εν Άνδρω ο .ιδιος ο έτερος συνιδιοκτήτης Δημήτρης Στεφάνου τρεις φορές και επιβεβαιώνοντας την αρχική δήλωση πως εξετάζουν την αποχώρηση τους από την ακτοπολποΐα.

Το Εν Άνδρω ακολούθως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πλοιοκτήτη Μάριο Ηλιόπουλο που μας δήλωσε πως όποιον από τους 300 εργαζόμενους απολύσει ο κ. Στεφάνου τον προσλαμβάνει αυτός!!!

Προσπαθώντας να καταγράψουμε με αντικειμενικότητα την πρωτόγνωρη σύγκρουση στα ακτοπλοϊκά πράγματα του Αιγαίου - οι επιπτώσεις της οποίας θα φτάσουν και στην Άνδρο - μιλήσαμε με σημαντικό πλοιοκτήτη που συνδέεται στενά με τον Γ. Στεφάνου και τον Μ. Ηλιόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως "σήκωνει ψηλά τα χέρια".

Μιλήσαμε επίσης δια μακρών με τον πρόεδρο του Ελλήνων Ακτοπλόων κ. Μιχάλη Σακέλλη. Είπε ότι κάνει ότι μπορεί για το θέμα. Αναλυτικά θα μιλήσει στο Εν Άνδρω την επόμενη εβδομάδα γιατί «δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε μέσα στην κρίση»! Πάντως κατέληξε η ακτοπλοΐα έχει πολλά και σημαντικά προβλήματα.

 

Η επιστολή Κουρουμπλή της 6ης Φεβρουαρίου 2018. Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησε επιστολή της Hellinic Seaways και αντιδράσεις των αλλν εταιρειών του κλάδου. Και το θέμα είναι στο πουθενά.

Είναι προφανές ότι από την μέχρι τώρα εξέλιξη ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι παγιδευμένος από την προσωπική αδυναμία, την έλλειψη πυγμής και την αναποφασιστικότητα του. Δυστυχώς είναι ένας υπουργός χωρίς προσωπικότητα που απλώς αγωνίζεται εδώ και καιρό να ισορροπήσει στο πουθενά.

«Εν Άνδρω»