Λ. ΜΠΑΛΛΑΣ: Έκθετος ο Γιώργος Τρανάκος! Η τεχνολογία τον διαψεύδει!!!

Του Λευτέρη Μπάλλα

Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

Διαχρονικός και διαπαραταξιακός ο επί 5ετία πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου Λ.Μπάλλας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15 Δεκεμβρίου 2020 έγινε προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας σχετικά με την απόφαση για το πρώτο θέμα της διερεύνησης της πιθανότητας σύστασης μιας νέας εταιρίας Δήμων για μελέτες και χρηματοδοτήσεις. Συγκεκριμένα τελείωσε η ψηφοφορία με ψήφους 10 θετικές και 10 αρνητικές και ανακοίνωσα την απόφαση περί αποδοχής της εισήγησης με την θετική ψήφο την δική μου (Προέδρου) να υπερισχύει λόγω ισοψηφίας και ξεκίνησα το επόμενο θέμα.

Στο σημείο αυτό ο γραμματέας του Δ.Σ κ. Αδάμης παρενέβη και είπε ότι δεν ψήφισε ο κ. Στεφάνου τον οποίο θεωρούσε ότι δεν παραβρίσκονταν καν στο συμβούλιο. Ο κ. Στεφάνου εμφανίσθηκε στην οθόνη και επιβεβαίωσε ότι ψήφισε θετικά. Μετά ο κ. Αδάμης επανήλθε και είπε πως ο κ. Τρανάκος είχε ψηφίσει αρνητικά! Για μερικά λεπτά αναζήτησα τον κ. Τρανάκο που δεν υπήρχε στην οθόνη. Κάποια στιγμή μετά από εκκλήσεις εμφανίστηκε ο κ. Τρανάκος δήλωσε ότι είχε ψηφίσει αρνητικά! Κάτι που διαβεβαίωσε και ο γραμματέας κ. Αδάμης με αποτέλεσμα να αλλάξει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας αναζήτησα την καταγραφή του Συμβουλίου και αποδείχθηκε ότι ο κ. Τρανάκος είχε ψηφίσει ΘΕΤΙΚΑ και διαβεβαίωσε ΨΕΥΔΩΣ το Σώμα για το αντίθετο, προσπαθώντας να πείσει δια της μεθόδου "άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου".

Το βίντεο της πρώτης ψηφοφορίας όπου ο Τρανάκος ψήφισε θετικά. Σε πορτοπαράθυρα του ίντερνετ επιχειρήθηκε παραπλάνηση με την ανάρτηση της δεύτερης φοράς που ο Τρανάκος ψήφισε αρνητικά!!! Πότε γίνεται δεκτή μια ψήφος; Την πρώτη που ψηφίζουν όλοι ή την δεύτερη που την αναιρεί και λέει ψέματα;

Το video της συνεδρίασης – που ζητά να αναρτηθεί ο κ. Τρανάκος - έχει αναρτηθεί από το πρωί της 16ης-12 στο site του «Εν Άνδρω», που το ζήτησε και του εστάλη από την Γραμματεία - και ακούγεται πεντακάθαρα ότι ο κ. Τρανάκος ψήφισε θετικά και το γεγονός ότι μετά το πέρας της καταμέτρησης των ψήφων και της ανακοίνωσης της απόφασης, διαβεβαίωσε το Σώμα για το αντίθετο.

Το σίγουρο είναι ότι επιβεβαιώνεται η φράση του Μενέλαου Λουντέμη πως "ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια,  μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν"...

Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι η αυτογελοιοποίηση έχει τα όρια της που μπορεί για κάποιους να είναι θολά. Όμως ένα είναι το ξεκάθαρο: Στη συνεδρίαση ψήφισε θετικά και προσπάθησε να εξαπατήσει το συμβούλιο με ψευδή διαβεβαίωση. Έτσι στην απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου η ψήφος του θα προσμετρηθεί στις θετικές και η απόφαση θα είναι θετική αφού ουδείς δύναται να διαφοροποιεί την στάση του και να αλλάξει (πόσω μάλλον να διαβεβαιώσει ψευδώς) την ψήφο του μετά το πέρας της καταμέτρησης της ψηφοφορίας και την ανακοίνωση της απόφασης στο Σώμα. Η απόφαση λοιπόν παρά την  προσπάθεια αλλοίωσής της θα είναι θετική και όποιος διαφωνεί μπορεί να προσφύγει κατά του κύρους της.

 

Ολόκληρο το βίντεο του συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου 2020 και η διπλοψηφία Τρανάκου. Η θετική ψήφος του είναι ευκρινής στο 27:40 του βίντεο και η αρνητική στο 30:30 του ίδιου βίντεο!!! Εκ των υστέρων οι Σουσουδης και Αδάμης επιχείρησαν να παραπλανήσουν το σώμα με την συμπαιγνία του Τρανάκου. Ιδού το πλήρες βίντεο, που αναρτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και το οποίο θα πάει και στην Αποκεντρωμένη...

Θα έδειχνα κατανόηση αν επρόκειτο για ένα 10χρονο παιδί που προσπαθεί  να πείσει τον δάσκαλο του ότι δεν είπε αυτό που ο δάσκαλος του άκουσε. Πρόκειται όμως για ενήλικες που μετέχουν στο ανώτερο όργανο του Δήμου και από την συμπεριφορά τους εξαρτάται το μέλλον του νησιού μας.

Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχω υποχρέωση να προστατέψω το συμβούλιο από τέτοιες καταστάσεις και θεωρώ θλιβερό να προεδρεύω σε ένα Δ.Σ που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Και "επειδή μια κοινωνία δεν είναι ισχυρή παρά μόνο όταν βγάζει την αλήθεια στο άπλετο φως του ήλιου" (Ε. Ζολά), πολύ δε περισσότερο, "επειδή  ένα ψέμα δεν μπορεί  να ζήσει για πολύ" (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ), παραθέτω όλο το  video που ακολουθεί και είναι  αδιάψευστος μάρτυρας.