Άσφαιρα πυρά των Αδάμη-Τρανάκου στο Γαύριο για μια… τουαλέτα!

 

 Ο χώρος που επιλέγει από την τεχνική υπηρεσία και την διοίκηση για την δημοτική τουαλέτα επιβατών στο Γαύριο. Στον σταθμό λεωφορείων και κοντά στο στέγαστρο των επιβατών της βόρειας προβλήτας.  

Για αρχή το αυτονόητο. Είναι απαράδεκτο ένα λιμάνι να μην έχει στοιχειώδεις υποδομές εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών. Και τι πιο απαραίτητο από μια… τουαλέτα! Κι όμως το Γαύριο στερείται εδώ και χρόνια αυτής της «πολυτέλειας»! Διαχρονικές οι ευθύνες και έχουν ονοματεπώνυμα. Όμως πάμε στο δια ταύτα.

Βρέθηκε μια σύγχρονη τουαλέτα κάπου στο Νειμποριό και η νυν διοίκηση, αποφάσισε σωστά να μεταφερθεί άμεσα στο Γαύριο, που είναι η πύλη εισόδου του νησιού, για να πάψουν να αναζητούν λύσεις στις γειτονικές καφετέριες όσοι… ταλαιπωρούνται!!

Ο σύμβουλος Γιώργος Μαντζώρος, που γνωρίζει το λιμάνι, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο ζήτησαν από την τεχνική υπηρεσία μια μελέτη. Οι μηχανικοί πρότειναν μια θέση που διαθέτει την απαραίτητες προϋποθέσεις: της πρόσβασης, της αποχέτευσης και της παροχής νερού. Κι αυτή είναι στη βόρεια προβλήτα, κοντά στον χώρο που σταθμεύουν τα λεωφορεία εκεί που βρίσκεται το διαχωριστικό κιγκλίδωμα και η μεγάλη πύλη του λιμανιού.

Ο χώρος της δημόσιας τουαλέτας στο λιμάνι της Ραφήνας. Μέσα στο λιμάνι. Μπροστά από το τέρμα των λεωφορείων και παραδίπλα στο κλειστό στέγαστρο αναμονής των επιβατών. Μόνη διαφορά με το Γαύριο τα μεγέθη. Στη Ραφήνα μπήκαν 3 τουαλέτες (ανδρών, γυναικών, ΑΜΕΑ) και λόγω μεγέθους λιμανιού οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες. Όμως η διάταξη είναι ακριβώς ίδια. Κάτι που δεν κατάφεραν να προσέξουν ποτέ οι κάνοντες τους "ειδικούς" και μονίμως διαμαρτυρόμενοι για όλα: ο πρώην λιμενικός και ο νυν ναυτιλιακός πράκτορας... 

Δεσμεύτηκαν οι αρμόδιοι του Δήμου για τον συνεχή καθαρισμό της, την συντήρηση της και το κυριότερο η τοποθέτηση θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα είναι απόλυτα λειτουργική μεν και όσο λιγότερο ενοχλητική αισθητικά δε.

Δυο άνθρωποι «του λιμανιού» (με γνώσεις εννοείται, προς άρση παρεξηγήσεως) που συμπωματικά ανήκουν στις δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι Γιώργος Τρανακος (πρώην λιμενάρχης που επί των ημερών του δεν πήρε καμία πρωτοβουλία για να λυθεί από καιρό αυτό το θέμα) και ο Βασίλης Αδάμης (ναυτιλιακός πράκτορας) «έβγαλαν τα όπλα» και άρχισαν να πυροβολούν… άσφαιρα(!) σηκώνοντας το λάβαρο της επανάστασης.

Είμαστε σοβαροί;

Ο Β. Αδάμης έστειλε μέχρι και e-mail στο Λιμενικό Ταμείο στην Τήνο, ζητώντας να απορρίψει την τοποθέτηση με το αιτιολογικό ότι η τουαλέτα… θα μυρίζει! Φυσικά το Λιμενικό Ταμείο ψήφισε θετικά και με ψήφους 5-3 η… διάσημη πλέον ανά τις Κυκλάδες τουαλέτα θα πάρει την θέση της!

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι η μια επιπλέον αρνητική ψήφος προέρχεται από τον Λιμενάρχη Τήνου όπου οι τουαλέτες του δικού του λιμανιού είναι στον χώρο αναχώρησης των επιβατών!

Ξαναλέω. Είμαστε σοβαροί; 

Υ.Γ. Στο λιμάνι της Ραφήνας, μεγαλύτερο και με πολύ περισσότερο κόσμο να πηγαινοέρχεται, οι ανάλογες υποδομές βρίσκονται δίπλα στο χώρο αναμονής των επιβατών και ακριβώς μπροστά στην αφετηρία των λεωφορείων…

Α. ΔΙΚΑΙΟΣ