Να αντλήσουμε το μέγιστο των πόρων για την ανάπτυξη της Άνδρου...

 

 

 Στη φωτογραφία ο έπαρχος Δημήτρης Λάσκαρης με τον πρώην πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη. Δίπλα τους η αδελφότητα της Μονής Παναχράντου. 

     (Και ο Έπαρχος Άνδρου προσθέτει την φωνή του για την δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού της Άνδρου με την Τήνο και την Μύκονο για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δίδονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία. Μια πρόταση που στηρίζει τόσο η Περιφέρεια όσο και η κυβέρνηση. Όμως η αντιπολίτευση που πλειοψηφεί στο δημοτικό συμβούλιο, ακολουθώντας την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, λέει όχι σε όλα επιλέγοντας μια κατηφορική διαδρομή απομόνωσης και της άρνησης θεωρώντας πως η στασιμότητα του νησιού τους δίνει κάποια ελπίδα πολιτικής επιβίωσης στην Άνδρο - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού

     Η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα σε Περιφέρειες και Δήμους,  να ιδρύσουν Αναπτυξιακούς Οργανισμούς  (συνεργαζόμενοι ή μη μεταξύ τους) με τη μορφή ανώνυμης εταιρίας, προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν τις κοινωνίες τους  την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία. 

     Η επόμενη ημέρα θα  είναι πολύ πιο απαιτητική σε σχέση με το παρελθόν. Για να συνεχίσουμε, θα χρειαστούμε απορρόφηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων. Επίσης σημαντικό είναι,  πως ανοίγεται μια προοπτική μέσα από μια νέα πηγή, μια πολύ μεγάλη γραμμή χρηματοδότησης, το Ταμείο Ανάκαμψης.  Εκεί θα χρειαστεί ο μέγιστος αριθμός ετοιμότητας,  προκειμένω να αντλήσουμε το  μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό πόρων.  Η δημιουργία  Αναπτυξιακών Οργανισμών κρίνεται  άκρως αναγκαία,  και αυτό γιατί το πρόβλημα υποστελέχωσης  στο Νότιο Αιγαίο είναι μεγάλο και  οριζόντιο. Η Περιφέρεια και τριάντα  από τους τριαντατέσσερις  Δήμους είναι υποστελεχωμένοι. 

     Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήδη προχώρησε στη σύσταση  ‘Αναπτυξιακού Οργανισμού, είναι ο πρώτος που πήρε ΑΦΜ από όλες τις Περιφέρειες, και θα μπορέσει μέσα στο 2021 να ξεκινήσει τη λειτουργία του, και να φέρει  τα πρώτα του αποτελέσματα. Την συγκεκριμένη στιγμή, η πρόταση συνεργασίας του Δήμου Άνδρου με τον Δήμο Μυκόνου και  Δήμο Τήνου δεν είναι μόνο η μεγάλη μας ευκαιρία να συνεργαστούμε και συμπορευτούμε με τα γειτονικά νησιά . Είναι ο μονόδρομος προς την εξωστρέφεια, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την ανάπτυξη  και την οικονομική άνθιση του τόπου μας. Η  «Ισχύς εν τη ενώσει» μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει. 

     Ακουστήκαν πολλά για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό  στο Δημοτικό μας Συμβούλιο. Υπάρχουν οι υπέρμαχοι και οι πολέμιοι, αλλά δεν θα σταθούμε σε αυτά. Ο αρνητισμός για οτιδήποτε και η ξεπερασμένη  παλαιοπολιτική , είναι εύκολο να επαναλαμβάνεται αλλά δεν απαντάει στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής. Ο νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός θα έρθει να βοηθήσει τα νησιά μας, την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής μας και να αντλήσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό πόρων. 

     Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια ημέρα από την πρόοδο! 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ