Οι μεν μαθαίνουν να ψηφίζουν στο συμβούλιο!!! Οι δε καταθέτουν για το Λιμενικό Ταμείο στον υπουργό…

 

Την Τετάρτη 14/7 η πλατεία Αγίας Όλγας στη Χώρα ήταν ελεύθερη από τα αυτοκίνητα, που πάρκαραν κατά δεκάδες μπροστά και γύρω από το κυκλικό κηπάκι και μετέτρεπαν τον χώρο σε ένα ανεξέλεγκτο πάρκινγκ. Εμποδίζοντας την κυκλοφορία όλων και ιδίως των λεωφορείων του ΚΤΕΛ. Μάθαμε πως ήταν πρωτοβουλία του δημάρχου και της διοίκησης του ΚΤΕΛ για να βελτιωθεί η κατάσταση. Μερικές φορές κάποια έργα δεν χρειάζονται χρήματα... 

(α)  ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εντυπωσιακές οι ασκήσεις ψηφοφορίας που συνεχίζουν να διεξάγονται στο δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου. Ήδη στην αντιπολίτευση έχουν ήδη μάθει τι σημαίνει «παρών» και «λευκό» στις ψηφοφορίες για αποφάσεις μη οικονομικού χαρακτήρα. Και χτες το απόγευμα - με την καθοδήγηση του προέδρου Λ. Μπάλλα - η ομάδα Καπάκη έμαθε και τι σημαίνει όταν ψηφίζεις "κατά" για τον προϋπολογισμό.

Με την συμπλήρωση δύο χρόνων στην αντιπολίτευση η τετράδα της ομάδας Καπάκη ολοκλήρωσε χτες τα σεμινάρια ψηφοφορίας και είναι σχεδόν έτοιμοι να ψηφίσουν πλέον έτοιμοι να ψηφίσουν χωρίς τη βοήθεια του προέδρου Μπάλλα στο δημοτικό συμβούλιο!!! 

Έτσι, κατά την χτεσινή ψηφοφορία για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οι της συμπολίτευσης ψήφισαν θετικά. Οι της αντιπολίτευσης διαφορετικά! Η μεν ομάδα Σουσούδη σταθερή στις απόψεις της ψήφισε «παρών»!!! Τώρα που το έμαθε επιμένει. Η δε ομάδα Καπάκη ψήφισε «κατά». Ήθελε να δείξει πως έχει άλλη επιλογή. Μόνο που ατύχησε πάλι. Η ψήφος «κατά» του Γ. Καπάκη και της Τ. Μαμάη καταμετρήθηκε και πάλι ως λευκά!!! Έτσι οι προτάσεις για τον προϋπολογισμό της διοίκησης πέρασαν… ομόφωνα!!!

Και η κατάσταση για την κίνηση και τα λεωφορεία έγινε ακόμα καλύτερη με τις κορύνες που μπήκαν και στη στροφή αποτρέποντας το παρκάρισμα...

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος Μπάλλας (στον απογοητευμένο από την έκβαση του αποτελέσματος Καπάκη που μονολογούσε πως "ότι και να ψηφίσουμε βγαίνει λευκό") η ψήφος "κατά" στον προϋπολογισμό - αν δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση στην Οικονομική Επιτροπή και στο συμβούλιο - λογίζεται ως λευκή! Και που η ομάδα Καπάκη ουδέποτε έπραξε αν και τα τέσσερα μέλη της θεωρούν εαυτούς «εξπέρ» στα οικονομικά!!!

Να σημειώσουμε πως από τους τέσσερις της ομάδας - στο συμβούλιο που διεξήχθη ηλεκτρονικά - παρόντες ήταν οι Καπάκης & Τ.Μαμάη. Ο Β.Αδάμης (που παραβρίσκεται στα συμβούλια του προέδρου Σανταμούρη του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου) δεν παρέστη στο δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου! Και ακόμα να σημειώσουμε πως δεν παρέστη και ο Σ.Τσαούσης, που και λογιστής είναι και ήταν αυτός που είχε επιμείνει στα δημοτικά συμβούλια μέσω διαδικτύου μιας βολεύεται καθώς ζει και δουλεύει στην Αθήνα.

(β) ΑΠΟ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Από την συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό Ναυτιλίας για το Λιμενικό Ταμείο. 

Από την επίσκεψη του δημάρχου Άνδρου Δ. Λοτσάρη και του ειδικού συμβούλου Γ. Μαντζώρου στο υπουργό για την αυθαίρετη διοίκηση και διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου από τον Τήνιο πρόεδρο Σανταμούρη τα νέα είναι ενδιαφέροντα. Ο υπουργός εξέτασε με ιδιαίτερη προσοχή τα στοιχεία από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ που παρέθεσε ο Γ. Μαντζώρος.

Μόνο κατά το τελευταίο 15θημερο υπήρξαν 20 αποφάσεις του προέδρου Σανταμούρη για την Τήνο και καμία για την Άνδρο!!! Συν το γεγονός πως στα θέματα των τελευταίων συμβουλίων - που συμμετείχαν μόνο οι Αδάμης-Τρανάκος - δεν τέθηκε κανένα θέμα της Άνδρου και ψηφίζονταν μόνο ζητήματα της Τήνου!!!

Στη συνάντηση με τον υπουργό παραβρέθηκε ο σύμβουλος Γ. Μαντζώρος και η βουλευτής Κυκλάδων Κ. Μονογιού

Επιπλέον κατατέθηκαν στον υπουργό καταστάσεις θεμάτων των συμβουλίων του Λιμενικού Ταμείου, καθώς και χρηματοδοτήσεις κατά το τελευταίο 6μηνο, οι οποίες στη συντριπτική πλειοψηφία ήταν για την Τήνο. Πράγμα που οδήγησε και στην σύγκρουση της διοίκησης της Άνδρου  με τον πρόεδρο Σανταμούρη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είδε κι άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα στοιχεία και τις αποφάσεις διαχωρισμού του Ταμείου και πλέον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του ώστε η Άνδρος να απεμπλακεί από ένα Ταμείο που λειτουργεί μόνο για την Τήνο έχοντας αποκλείσει ουσιαστικά την Άνδρο.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»