Ξεκινά τέλος Αυγούστου το νέο δημοτικό σχολείο Χώρας αξίας 2.318.303 ευρώ

Δελτίο Τύπου

Εκσυγχρονισμός και επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου

Υπεγράφη την Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, μεταξύ του Δήμου Άνδρου και της αναδόχου εταιρείας «ΥΡΙΑ Τεχνική Α.Ε.» η σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Εκσυγχρονισμός και επέκταση Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου». Στην υπογραφή παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Άνδρου, Μαρία Βενετίκη, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, Μαργαρίτα Κορκοδείλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Νίκη Κουρτέση, ο αν. Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών. Κων/νος Γκλάρας, η αν. Τμηματάρχης Τεχνικών Έργων, Ειρήνη Παρλιάρου, καθώς και εκπρόσωπος της αναδόχου. 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.318.303,36€ -μετά την έκπτωση του αναδόχου- και χρηματοδοτείται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2014-2020. Η διάρκεια  ολοκλήρωσης του έργου ανέρχεται σε 20 μήνες.

Το έργο αφορά σε συντήρηση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιρίων, καθώς και σε επέκταση, η οποία περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, κυλικείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εργαστήρια και βιβλιοθήκη. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Ο εκσυγχρονισμός και η συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών θα γίνει σε ξεχωριστή φάση από την δημιουργία των νέων κτιρίων. 

Στο σημείο αυτό δεν θα είχαμε φτάσει χωρίς τον κ. Γιαννούλη Καμπάνη, τον οποίο ακόμη μια φορά ευχαριστώ θερμά για τη γενναιοδωρία του να χρηματοδοτήσει τη μελέτη του έργου αφουγκραζόμενος το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Η συμβολή του υπήρξε καθοριστική. 

Προχωράμε βήμα-βήμα στη βελτίωση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Άνδρου. Βασική προτεραιότητα αποτελεί η κάλυψη των αναγκών των νέων στον «σχολικό και αθλητικό στίβο». «Επενδύουμε» στους νέους, «επενδύουμε» στο μέλλον της Άνδρου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι μας λες. δεν απαντω σε ανωνυμα σχολια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια Δημαρχε. Το εβαλες στοιχημα και το έκανες άμεσα. Η Χωρα και τα παιδιά της, σε ευγνωμονούν. συνεχισε και τα υπολοιπα

This comment was minimized by the moderator on the site

Κετση: ενώ για σένα είναι λογικό να παρκάρεις στην αυλή του σχολείου...
Οχι φίλε μου, να παρκάρεις στο παραπόρτι και να κουνήσεις τα πόδια σου...

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο τέλος το παρκάρισμα θα γίνεται στο πατάρι κάθε σπιτιού., αν η φωτογραφία είναι μακέτα του έργου.