ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Χώρα, Μπατσί, Κόρθι!!!

 

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης.

(Το παρακάτω δελτίο τύπου αναφέρεται στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό βασικών αθλητικών χώρων του νησιού στην Χώρα, στο Μπατσί και στο Κόρθι. Οι εγκαταλειμμένοι χρόνια τώρα αθλητικοί χώροι είχαν φτάσει σε σημείο πλήρους απαξίωσης και κατάρρευσης πρέπει να ξαναγίνουν λειτουργικοί και η νεολαία να τους αξιοποιήσει. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε με την σύμβαση για την εγκατάσταση τεσσάρων νέων πυλώνων στο στάδιο της Χώρας. Το επόμενο - που το περιμένουμε - είναι η τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, μετά από πλήρη ανακατασκευή του υποστρώματος του γηπέδου ποδοσφαίρου του σταδίου της Χώρας. το οποίο σήμερα κάτω από το χορτάρι είναι γεμάτο διάσπαρτες λακκούβες, ενώ τα αντίπαλα τέρματα έχουν μεταβληθεί σε χωράφι μετά από 20ετή και χωρίς ουσιαστική συντήρηση χρήση του. Το καλό στην ιστορία των έργων της σημερινής διοίκησης είναι πως γίνονται συνέχεια σε όλη την διάρκεια της θητείας της και δεν έχουν προεκλογικό χαρακτήρα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Εκσυγχρονισμός Δημοτικού Σταδίου Χώρας, γηπέδου 5Χ5 Καππαριάς και γηπέδου Μπατσίου

Σε αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σταδίου Χώρας, του Ποδοσφαιρικού Γηπέδου Μπατσίου και του 5χ5 της Καππαριάς προχωράει ο Δήμος μας. Η δράση είναι συνολικού προϋπολογισμού 424.062,74€ και καλύπτεται κατά 352.000,00€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών (Α.Π. 15907/04-03-2020 ΑΔΑ: 6ΞΠΟ46ΜΤΛ6-Φ6Σ) και κατά 72.062,74€ από χρήματα του Δήμου μας. Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Ο συμβατικός χρόνος εκτέλεσης ανέρχεται σε 9 μήνες αρχής γεννωμένης από τον Σεπτέμβριο 2021.

Περιλαμβάνονται:

Προχωράμε σε συνολικές παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές του Νησιού μας υλοποιώντας βήμα βήμα τις δεσμεύσεις μας προς τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες μας. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι για μας ο Αθλητισμός αποτελεί βασική προτεραιότητα.