Συντηρείται το ελικοδρόμιο Άνδρου μετά 20 χρόνια!!!...

 Από τις εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού του ελικοδρομίου Άνδρου. 

 Ξεκίνησαν οι επισκευές και η συντήρηση του ελικοδρομίου της Άνδρου εδώ και τρεις μέρες. Η εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτού του τύπου τις δουλειές - με βάση την μελέτη - συντηρεί και αλλάζει όλα τα ηλεκτρολογικά και τα ηλεκτρονικά του ελικοδρομίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των πινάκων, που αναγράφουν πάνω τους την ημερομηνία της προηγούμενης επισκευής αυτή έγινε όταν... φτιάχτηκε!!! Ήταν το μακρινό 2001!!! Δήμαρχος Άνδρου ήταν ο Δημήτρης Γιαννίσης. Ούτε ο ίδιος δεν το θυμόταν πια. Το θυμόντουσαν όμως τα καρτελάκια στους πίνακες. Και η εταιρεία που ήταν η ίδια που ήρθε να το συντηρήσει!!! Το θυμόταν και το αρχείο του παλιού Δήμου Άνδρου που είχε την εντολή του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και έδινε εντολή στις 21/3/2002 για "τον ορισμό υπεύθυνου συντήρησης ελικοδρομίου που έχουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας"! 

Από το αρχείο του Δήμου Άνδρου

Και διορίσθηκε υπεύθυνος από την μεριά του Δήμου μηχανικός για την συντήρηση του ελικοδρομίου στις 21/3/2002 "μετά διαλογική συζήτηση" με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με εντολή του τότε δημάρχου Δημήτρη Γιαννίση όπως γράφει και το παραπάνω έγγραφο του αρχείου του Δήμου Άνδρου.

 Από τις εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού του ελικοδρομίου Άνδρου. 

Τα χρόνια πέρασαν. Οι δεκαετίες πέρασαν. Οι δήμαρχοι Άνδρου ήρθαν και πέρασαν. Και πριν δύο χρόνια ανέλαβε την διοίκηση ο Δ. Λοτσάρης με αντιδήμαρχο τον Δ. Γιαννίση. Ανάμεσα σε αυτά που βρήκαν ερείπια ήταν και το ελικοδρόμιο. Περίφραξη κατεστραμμένη μετά από 20ετία χωρίς συντήρηση. Κτίρια σε κακή κατάσταση μετά από 20ετία χωρίς συντήρηση. Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά (πίνακες, φώτα, ηλεκτρονικό βοήθημα κλπ) πεπαλαιωμένα μετά από 20ετία χωρίς πλήρη συντήρηση.

 

 Από τις εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού του ελικοδρομίου Άνδρου. 

Στα πλαίσια της γενικής ανόρθωσης ενός σχεδόν εγκαταλειμμένου νησιού και του ξεχασμένου ελικοδρομίου ζητήθηκε από τους Λοτσάρη-Γιαννίση μια μελέτη από την τεχνική υπηρεσία για το ελικοδρόμιο. Πριν ολοκληρωθεί η μελέτη ο s;ymboylow Γ.Μπακέλας, σημερινός συνοδοιπόρος του πρώην δημάρχου, έκανε μια αναφορά "για πλήρη εγκατάλειψη του χώρου του ελικοδρομίου". Κανονικά θα έπρεπε να αναφέρει kai ποιος συνέβαλε στην προηγούμενη 5ετία "στην πλήρη εγκατάλειψη". Θα έπρεπε να αναφέρει και το πόσες φορές ΔΕΝ ΕΝΔΑΦΕΡΘΗΚΕ ο πρώην δήμαρχος και γιατρός του Κέντρου Υγείας; Για ένα ελικοδρόμιο που ο συνοδοιπόρος του Γ. Μπακέλας το έγραφε: "επικίνδυνο ελικοδρόμιο".

Από την μελέτη για το ελικοδρόμιο Άνδρου.

Όμως η σημερινή αντιπολίτευση δεν έχει καμία σχέση με την αντιπολίτευση του 2002, που έπαιρνε ομόφωνα αποφάσεις για το καλό της Άνδρου. Η σημερινή αντιπολίτευση βγάζει αναφορές, δελτία και ψηφίσματα για το καλό της... αντιπολίτευσης!!! Και το καλό της είναι να ξαναγίνει... διοίκηση!!! Και να δώσει και νέα δείγματα γραφής. Όπως αυτό της πλήρους εγκατάλειψης της τελευταίας 5ετίας. Την ευθύνη για αυτό έχει η διοίκηση (Σουσούδης) που πάλευε τόσο με την αβελτηρία και την οκνηρία της όσο και με την ανελέητη αντιπολίτευση (Καπάκης) που για τα "μάτια της Πλούσκας" επιχειρούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα και για το "που πήγαν 40 κουτιά χρώμα" του λιμενικού ταμείου έκανε... καταγγελίες επί καταγγελιών!!! Αυτά καταλάβαινε, αυτά έκανε και αυτά καταλαβαίνει και κάνει και σήμερα... 

Η μελέτη για το ελικοδρόμιο Άνδρου.

Αυτό ήταν επί 5ετία το επίπεδο και της διοίκησης και της αντιπολίτευσης. Που χρόνος να μιλήσουν για το ελικοδρόμιο. Κι έρχονται - όταν βρέθηκαν και οι δύο στην αντιπολίτευση - με την αναφορά του συνοδοιπόρου Μπακέλα και ζητούν ευθύνες από την διοίκηση Λοτσάρη-Γιαννίση!!! Η όποια ήδη τελείωνε την μελέτη συντήρησης του ελικοδρομίου!!! Αυτή η μελέτη ολοκληρώνεται στην πρώτη φάση της αυτές τις μέρες. Και θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση με την ανακατασκευή της περίφραξης και τη συντήρηση των κτιρίων. Όλα αυτά και πολλά άλλα έγιναν και γίνονται μέσα σε αυτά 2 χρόνια όταν οι προηγούμενοι λόγω αβελτηρίας, οκνηρίας και περισπασμών δεν είχαν κάνει τίποτα μέσα σε 5 χρόνια. Ξέρουμε πως αυτά που γράφουμε για την ιστορία του ελικοδρομίου και για τις συντηρήσεις που δεν έγιναν επί 20ετία ενοχλούν. Είναι όμως απλές αλήθειες. Τα στοιχεία των συντηρήσεων και τα έγγραφα του παρελθόντος τα αποδεικνύουν.  

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"