Πλήρης συντήρηση και εξοπλισμός Δημοτικού Σφαγείου Άνδρου...

 

Δημοτικό Σφαγείο Άνδρου. Η κτηνοτροφία που έχει παράδοση στην Άνδρο θα έχει τον επόμενο χρόνο καλύτερο μέλλον μέσα από το πλήρως ανακαινισμένο σφαγείο. Φωτογραφία ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

(Σε πλήρη εξέλιξη και σε όλα τα μέτωπα συνεχίζονται τα έργα στον κάποτε εγκαταλειμμένο Δήμο Άνδρου. Ήδη εγκρίθηκε χρηματοδότηση 180.000 ευρώ για υλοποίηση μελέτης για πλήρη συντήρηση και εξοπλισμό του Δημοτικού Σφαγείου Άνδρου... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντήρηση-Επισκευή και Εξοπλισμός Δημοτικού Σφαγείου Δ. Άνδρου

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η χρηματοδότηση με 180.000,00€ της δράσης «Συντήρηση- Επισκευή και Εξοπλισμός Δημοτικού Σφαγείου Δ. Άνδρου».

Ο Δήμος μας ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη, καθώς και τον Έπαρχο Άνδρου Δ. Λάσκαρη, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν θετικά το αίτημα του Δήμου και τελικά μέσα από την συνεργασία των Υπηρεσιών μας φτάσαμε στην έγκρισή του.

Η μελέτη έχει συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και περιλαμβάνει:

-Κατασκευή Βιομηχανικού δαπέδου,

-Τοποθέτηση υγειονομικών γωνιών σε όλο το σφαγείο,

-Χρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά όλου του κτηρίου,

-Αντικατάσταση υαλοστασίων ισογείου με υαλοστάσια ενεργειακού τύπου,

-Κατασκευή διαδρόμου φόρτωσης και εκφόρτωσης στον προαύλιο χώρο,

-Τοποθέτηση αεροκουρτινών,

-Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικού βραχίονα φόρτωση και εκφόρτωσης κρεάτων,

-Προμήθεια και τοποθέτηση συσκευής αναισθητοποίησης,

-Προμήθεια και τοποθέτηση ειδικού χώρου «εγκλωβισμού και αναισθητοποίησης βοοειδών».

Το Δημοτικό Σφαγείο, η Δημοτική Υποδομή που απευθύνεται στην κτηνοτροφία του Νησιού μας- μπαίνει πλέον σε σοβαρή βάση εκσυγχρονισμού.

Ο Δήμος μας, μέσα από στοχευόμενες δράσεις, προμήθειες και έργα προχωράει στη βελτίωση των υποδομών του Νησιού μας αγγίζοντας κάθε παραγωγική δραστηριότητα, ιδίως του πρωτογενούς τομέα, που για χρόνια ήταν «ξεχασμένες και αφημένες στην τύχη τους».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ