ΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021: Στηρίζουμε την Άνδρο, απογραφόμαστε στην Άνδρο.

(Εδώ και αρκετές μέρες ξεκίνησε η απογραφή οικιών στην Άνδρο. Εντεταλμένοι απογραφείς πέρασαν και κατέγραψαν ανοικτά και κλειστά σπίτια. Πολλοί έλειπαν γιατί ήταν παραθεριστές. Όμως και όσοι δεν είχαν ειδοποιηθεί και απλώς έλειπαν για δουλειές ή για κάποιο ταξίδι στην Αθήνα το σπίτι τους κατεγράφη σαν κλειστό! Όμως τώρα περνάμε στη δεύτερη και ουσιαστική φάση της απογραφής. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει καταγραφή των κατοίκων της Άνδρου. Θα σταλούν ή θα επιδοθούν φάκελοι με κωδικούς σε όλους για ηλεκτρονική απογραφή. Όσοι όμως θέλουν μπορούν να απογραφούν κανονικά. Σε αυτούς θα περάσουν κανονικοί απογραφείς.

Καλό για το νησί μας, τις πόλεις του και τα χωριά του θα ήταν να απογραφούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όσοι περισσότεροι γίνεται στην Άνδρο γιατί ο τελικός αριθμός της απογραφή συμβάλει στα κονδύλια που δίνονται στο νησί, στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που εκλέγονται στον Δήμο, αλλά στην κατανομή κοινωνικών και άλλων προγραμμάτων από την κεντρική διοίκηση. Αν αγαπάτε το νησί απογραφτείτε σε αυτό.... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Φίλες και Φίλοι από την Άνδρο,
Άρχισε η διαδικασία απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Κλιμάκια της Στατιστικής Υπηρεσίας ήδη απογράφει κτήρια και ακολούθως θα κτυπήσει την πόρτα όλων μας για την απογραφή πληθυσμού. Καλώ όλους και όλες να είστε εκεί, ν’ ανοίξετε.
Για εμάς, κάθε άτομο που απογράφεται στην Άνδρο δεν μετρά μόνο ως μια στατιστική μονάδα, αλλά ως μέρος του τοπικού συνόλου· όσο περισσότερα μέρη έχει ένα σύνολο, τόσο μεγαλύτερο γίνεται αυτό. Και όσο μεγαλύτερο είναι το σύνολο της κοινωνίας, τόσο περισσότερες δυνατότητες έχει για ν’ απολαύσει οφέλη, τώρα και στο μέλλον.
Η απογραφή πληθυσμού είναι η ευκαιρία για το νησί μας.
Στηρίζουμε την Άνδρο, απογραφόμαστε στην Άνδρο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ