ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Τα έργα, οι αετοί, οι σπιζαετοί, οι ανεμογεννήτριες και «το όπλο παρά πόδας»…   

 

Μόνο ο κ. Μπάλλας καταφέρνει να τελειώνει εδώ και 6 χρόνια συμβούλια που δεν θα τέλειωναν ποτέ. Τώρα πια πρέπει να λέει και ανέκδοτα για να αντιμετωπίσει τις αντιπαραθέσεις...

Προβλέψιμα όλα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ως προς τους βασικούς πρωταγωνιστές του «δράματος» (με την αρχαιοελληνική έννοια). Ο λόγος για τους επικεφαλής των παρατάξεων. Την μικρή διαφορά έκαναν οι δευτεραγωνιστές: οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

Ο κ. ΚΑΠΑΚΗΣ

Ο κ. Καπάκης: "όχι σε όλα για φιλοσοφικούς λόγους"!!!

Βασικός πρωταγωνιστής ο κ. Καπάκης που παίζει μόνος του, μη ακολουθούμενος πλέον στις δραματικές κορώνες του ούτε από τους «ακόλουθους/σύμβουλους» του.

Όχι μόνο πλέον δεν ψηφίζει τίποτα για την λειτουργία του Δήμου Άνδρου στον προϋπολογισμό - όπως συνέβη στο συμβούλιο της 16/11, αλλά καταψήφισε και ένα χιλιάρικό στο τεχνικό πρόγραμμα μελέτης για τα όμβρια του Γαυρίου με το εκπληκτικό επιχείρημα... «λόγω διαφοράς φιλοσοφίας!!!»

Το σαιξπηρικό ερώτημα «να ζει κανείς ή να μην ζει» ο κ. Καπάκης το έλυσε με την «φιλοσοφημένη» ψήφο του: «να μην ζήσει τίποτα χωρίς εμένα και την δική μου φιλοσοφία»…  

Ο κ. ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

Ο συμπρωταγωνιστής του, κ. Σουσούδης, βρήκε μια πιο Σολομώντεια λύση: συμφωνεί στο χιλιάρικο, αλλά διαφώνησε στις χρηματοδοτήσεις μελετών με τον τρόπο που γίνονται!!! Στην ψηφοφορία στο τέλος ο κ. Σουσούδης όπως πάντα «ξεκάθαρος» δήλωσε πως συμφωνεί με το χιλιάρικο, συμφωνεί με τα περισσότερα του τεχνικού προγράμματος. Αλλά διαφωνεί με την διαχείριση της ΣΑΤΑ των χωριών! Και ψηφίζει… αρνητικά!!! Διαφωνεί σε ένα και καταψηφίζει!!! Ποιο ξεκάθαρος δεν μπορούσε να γίνει…

Ο κ. ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Ακόμα εξηγεί τα ανεξήγητα για όσους είναι φιλοσοφικά και πολιτικά αντίθετοι. Άδηλο αν θα βγάλει άκρη...

Μπροστά σε αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα» ο κ. Λοτσάρης ισορρόπησε στην αρχή εξηγώντας αυτά που δεν ήθελαν να καταλάβουν οι εταίροι της Ενωμένης Αντιπολίτευσης. Υπήρξαν στιγμές όπου η συζήτηση είχε μια ατέλειωτη σειρά επεξηγήσεων μεταξύ δημάρχου και κ. Σουσούδη, ο οποίος μη έχοντας προετοιμαστεί και μη έχοντας μπροστά του σημειώσεις έφτασε να ρωτά ακόμα και για την σύνθεση του τεχνικού προγράμματος!!!

Στο τέλος εκνευρίστηκε ο πρόεδρος Λ. Μπάλλας, που δεν άντεξε, και είπε στον κ. Σουσούδη: «15 χρόνια στο συμβούλιο (2006-2021) μιλάμε κάθε χρόνο για τεχνικά προγράμματα και εσείς τώρα ρωτάτε… τι είναι τεχνικό πρόγραμμα; Έλεος!!!» Και διέκοψε αυτή την ατέρμονη συζήτηση.

Κάπου εκεί ο δήμαρχος θυμήθηκε ένα κρύο ανέκδοτο με την πάλη «του αετό με το κοράκι» δίνοντας άθελα του πάλι βήμα στον κ. Καπάκη να μιλήσει για τον σπιζαετό της Ζωής του. Και κάπως έτσι έφτασε κατά λάθος η συζήτηση… στις ανεμογεννήτριες!!! Οι οποίες είναι το μεγάλο σουξέ στο πολιτικό ρεπερτόριο του κ. Καπάκη. Τομπολα!!!

Ο κ. ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ

Γιάννης Αντωνέλος: μια νηφάλια και σοβαρή φωνή σε ένα συμβούλιο "εσχατολογίας" και αδιαλλαξίας...

Κάπου εκεί μπήκε στη συζήτηση και ο δευτεραγωνιστής, αλλά με καίριο ρόλο πλέον στα συμβούλια, Γιάννης Αντωνέλος, δικηγόρος και πρόεδρος του Κορθίου, ρωτώντας τον κ. Σουσούδη: "από που προκύπτει πως υπάρχει δέσμευση στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022 και για το τεχνικό του 2023;" Και ο πάντα «ετοιμόλογος» και απροετοίμαστος κ. Σουσούδης απάντησε: "Κάπου εδώ είναι! Θα το βρω και θα επανέλθω!!!…"

Στο σημείο αυτό ο κ. Αντωνέλος στρεφόμενος προς τον δήμαρχο έκανε μια σοβαρή παρατήρηση: «Η διατύπωση του τεχνικού προγράμματος πρέπει να είναι καλύτερη. Στην αρχή ήμουν κατά γιατί δεν επεξηγούσε καλά στους κωδικούς των έργων: πόσα χρήματα θα διατεθούν για το Κόρθι την επόμενη χρονιά. Ρώτησα την τεχνική υπηρεσία και μου εξήγησαν και είδα πως τα έργα του Κορθίου προχωρούν. Τόσο τα περσινά όσο και τα έκτακτα. Ουσιαστικά παίρνουμε περισσότερα από όσα θα παίρναμε με την ΣΑΤΑ. Συνεπώς υπερψηφίζω…»

Ο κ. ΧΕΛΜΗΣ

Από τους άλλους προέδρους παράσταση με δραματικούς τόνους έδωσε ο πρόεδρος Γαυρίου κ. Χέλμης συνεχίζοντας την επί διετία κόντρα του με τον δήμαρχο. Τον κατηγόρησε πως δεν μπήκαν στα έργα όλα όσα πρότεινε αυτός. Ο δήμαρχος απάντησε πως μπήκαν πολύ περισσότερα.

Ο κ. Χέλμης πήρε φόρα και ανταπάντησε πως δεν τα καταλαβαίνει. Ο δήμαρχος του είπε πως ότι δεν καταλαβαίνει μπορούσε να ρωτήσει την τεχνική υπηρεσία την οποία ουδέποτε έχει επισκεφθεί. Και ο κ. Χέλμης κατέληξε πως «υπερψηφίζει το τεχνικό πρόγραμμα για όλη την Άνδρο και καταψηφίζει για το Γαύριο»!!!

Εκεί γέλασαν πολλοί. Και του εξήγησαν πως ως πρόεδρος Τοπικού δεν ψηφίζει για όλη την Άνδρο. Αλλά μόνο για το Γαύριο!!! Κι έμεινε στήλη άλατος ο κ. Χέλμης, που ούτε αυτό έχει καταλάβει εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια…

Ο κ. ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ

Με δύο λόγια είπε πως το χτες αρνείται το αύριο. Οι μελέτες θα φέρουν μεγάλες χρηματοδοτήσεις στα αμέσως επόμενα χρόνια. Οι περισσότεροι πρόεδροι το έχουν κατανοήσει. Το τεχνικό πρόγραμμα όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια έτσι κι αυτό βγάζει από την αδράνεια το νησί. Όλα θα κριθούν από τα έργα μας το 2023.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ο Δ. Λοτσάρης συνόψισε λέγοντας είναι λαϊκισμός όσα λέτε. Φέραμε 800.000 για όλα τα χωριά στο νησί κι εσείς ρωτάτε γιατί δεν κατανείμαμε τα 330.000 ευρώ της ΣΑΤΑ στα χωριά. Δεν θέλετε να δείτε πως τα έργα των 800.000 είναι περισσότερα από την ΣΑΤΑ των 330.000.

Ο κ. Σουσούδης ανταπάντησε πως όλα τα έργα που έγιναν την διετία Λοτσάρη ήταν… δικά του!!! Γιατί είχε αφήσει χρήματα (κάτι για 600.000 είπε)…

Ο δήμαρχος είπε πως ο κ. Σουσούδης από το 2017 μέχρι το 2019 έκανε έργα της τάξεως από 1 μέχρι 1,8 εκατομμύρια τον χρόνο. Και αυτός το 2020 και 2021 έκανε ή κάνει έργα 12 εκατομμυρίων περίπου. Αυτά από τα στοιχεία των τεχνικών προγραμμάτων. Ο κ. Σουσούδης - μαζί με την κ. Μαμάη ως κοινοτάρχισσα Γαυρίου – είναι προφανώς οι μόνοι που έκαναν τόσα πολλά έργα όταν ήταν στην αντιπολίτευση!!!

Μέσα σε αυτή την "ωραία ατμόσφαιρα" ο κ. Αντωνέλος είπε την ιστορική φράση: «κύριοι δεν είμαστε εχθροί…» Προσθέτοντας ένα παράδειγμα για το Κόρθι. Και εκεί ακολούθησε χαμός καθώς ξεσηκώθηκαν οι Τρανάκος και Καπάκης…

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ - ΦΡΑΓΚΑΚΙ

"Με το όπλο παρά πόδας": Η ιστορία από τον Νίκο Ζαχαριάδη στον... Γιάννη Καπάκη!!! 

Επόμενο «σοβαρό» θέμα αντιπαράθεσης το ψήφισμα της Περιφέρειας για τις ανεμογεννήτριες του Νοτίου Αιγαίου. Εδώ αντί να ψηφιστεί ομόφωνα και να κλείσει η συζήτηση ο κ. Καπάκης με επαναστατική έξαρση κατήγγειλε τον δήμαρχο γιατί δεν έκανε τίποτα για το Φραγκάκι και την «παράνομη προβλήτα στο Στενό»!!! Ο δήμαρχος τον ρώτησε τι έκανε ο κ. Καπάκης στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όταν εγκρίθηκε το Φραγκάκι στο Στενό.

Κάπου εκεί μπήκαν στη συζήτηση αετοί, σπιζαετοί και άλλα πετούμενα!!! Ο κ. Καπάκης ζήτησε να υπερασπιστεί ο τόπος με κινητοποιήσεις και άλλες ενέργειες, ακτιβίστικες και "επαναστατικής γυμναστικής"!!! Ζήτησε ευθύνες και από τον έπαρχο!!! Και ολοκλήρωσε την δραματικού και «προφητικού» χαρακτήρα ομιλία του λέγοντας πως: «ο κόσμος καταλαβαίνει…»

Αν κρίνουμε από το 12% κόντρα στον Σουσούδη το 2014 και το 17% κόντρα στον Λοτσάρη το 2019 ο κόσμος πράγματι καταλαβαίνει. Ο κ. Καπάκης και οι αμήχανοι αριστερόστροφοι  σύμβουλοι του τι καταλαβαίνουν;

Ρητορικό το ερώτημα αν κρίνουμε πως ο κ. Καπάκης έκλεισε τις χθεσινές παρεμβάσεις του λέγοντας πως πρέπει να παραμείνουμε «με το όπλο παρά πόδας»!!! Μια τραγική φράση του Νίκου Ζαχαριάδη, που εκστόμισε μετά την  λήξη του εμφυλίου πολέμου, με την οποία υπονοούσε/προανήγγειλε με εγκληματική αφροσύνη ένα τρίτο αντάρτικο!!!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»