Αποπέμφθηκε ο Σανταμούρης και η νοσηρότητα των διακρίσεων

 

Η έδρα του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου

Μέχρι την τελευταία στιγμή – την στιγμή της απολογίας του - ο αποπεμφθείς χθες πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου Γ. Σανταμούρης δεν άντεξε και μιλώντας για λίγα λεπτά εκτός του γραπτού κειμένου, που είχε μπροστά του, εκστόμισε και πάλι εμμέσως πλην σαφώς φράσεις κατά των ΑΜΕΑ! Σε σημείο αυτό της τοποθέτησης του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κ. Μαρκουΐζος τον διέκοψε επιχειρώντας επί δίλεπτο να τον επαναφέρει στην τάξη. Κάτι που δεν ήταν εύκολο μιας και κ. Σανταμούρης διαμαρτυρόταν μιλώντας «περί δημοκρατίας» μπερδεύοντας την ελευθερία της έκφρασης με την ελευθεριότητα στην κοινωνική ύβρι και καταφρόνια!!!

Από το σημείο αυτό της παρέμβασης του κατέστη προφανές σε όλους πως ο Γ. Σανταμούρης εξέφραζε και εκφράζει την κοσμοαντίληψη μιας άλλης εποχής και μιας άλλης κοινωνίας που υπήρξε πριν έναν αιώνα και έβλεπε με υποτίμηση και καταφρόνια τους πονεμένους ανθρώπους. Μιας κοινωνίας που υπήρξε και στην Τήνο και στην Άνδρο και στην Ελλάδα και τους ανθρώπους με προβλήματα υγείας τους έκρυβαν με ντροπή και αντιμετώπιζαν με υποτίμηση τις οικογένειες τους.

Είναι γνωστές και σήμερα περιπτώσεις ανθρώπων με προβλήματα υγείας που το κοινωνικό περιβάλλον τους διαπνεόμενο από προλήψεις και κοινωνικό ρατσισμό δυσκολεύεται να αποδεχτεί. Ή, το χειρότερο τους έχει απομακρύνει για να μην χαλάνε την «εικόνα» τους. Αυτή την κοινωνία με όσα είπε και χτες στο ΔΣ της Τήνου εξέφρασε ο αποπεμφθείς Γ. Σανταμούρης.

Αν όμως αυτές ήταν και είναι οι κοινωνικές απόψεις Σανταμούρη οι πολιτικές απόψεις που εξέφρασε δεν ήταν καλύτερες! Ήταν ακραίες πολιτικές αντιλήψεις συνομωσιών και συνωμοτών, που κι αυτές ανάγονται σε μια κοινωνία πολιτικής ημιμάθειας, αμάθειας, ακροτήτων. Εποχές διαιρέσεων της Ελλάδας σε καλούς και κακούς, σε δεξιούς κι αριστερούς, σε μπλε και πράσινα καφενεία κλπ. Αυτή την κοινωνία εξέφρασε κι εκφράζει ο Γ. Σανταμούρης. 

Στην περίπτωση των κακών, που "συνωμότησαν" εναντίον του, και τους οποίους ονομάτισε με χαρακτηρισμούς μη σεβόμενος για μια ακόμα φορά ούτε τους θεσμικούς και πολιτικούς ρόλους τους ούτε όσους τους ψήφισαν ο πρώην δήμαρχος Τήνου Π.Κροντηράς (πήρε 44% στις εκλογές του 2019) και ο νυν δήμαρχος Άνδρου Δ.Λοτσάρης (πήρε 51% στις εκλογές του 2019). Και ονομάτισε σαν "χειρότερο όλων" τον λιμενάρχη Τήνου!!!  Ο Κροντηράς ήταν το φόβητρο που έσειε προς τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και ο δήμαρχος Άνδρου ήταν η ανάγκη για τη "θεωρία συνωμοσίας" που εξέφρασε και η ελπίδα όξυνσης της αντιπαλότητας.

Στο ρόλο των καλών – κατά Σανταμούρη - βρέθηκαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι Άνδρου  Βασίλης Αδάμης και Γιώργος Τρανάκος! Μέλι έσταζε το στόμα του και για τους δύο! Ήταν «οι μόνοι που τον στήριξαν και τον βοήθησαν» να έχει απαρτία και πλειοψηφία! Ήταν οι μόνοι που έβαλαν πλάτη στο έργο του! Τους απένειμε τις ευχαριστίες του...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Να γιατί χρειάζονται οι "θεωρίες συνωμοσίας" και οι μόνιμοι διαχωρισμοί «κακών» και "καλών". Για να μπορούν οι αναχρονιστές και οι οπισθοδρομικοί να προεδρεύουν…

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Τήνου (ψήφισαν μαζί διοίκηση και αντιπολίτευση και μειοψήφησε ο Γ. Σανταμούρης) απέπεμψε τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε η σύμβουλος του ΚΚΕ) όρισε ως νέα πρόεδρο την δημοτική σύμβουλο Τήνου Ευγενία Αλοιμόνου.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Η κ. Αλοιμόνου μιλώντας στο συμβούλιο ευχαρίστησε για την εκλογή της και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αμέσως μετά στην οποία απάντησε ο δήμαρχος Άνδρου. Μια ταραγμένη περίοδος – με πλήρη ευθύνη του πρώην προέδρου και των συνοδοιπόρων του – για το Λ.Τ.Τ.Ά - έκλεισε όπως όλα δείχνουν και μια νέα αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον οριστικό διαχωρισμό του Ταμείου. Οι ελπίδες όλων συνοδεύουν τη νέα πρόεδρο…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΑΛΟΙΜΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΤΣΑΡΗ

Ο χρήστης Evgenia Aloimonou είναι με τους Dimitris Lotsaris και Γιάννης Σιώτος.

14 ώρ.  ·

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δήμαρχο Τήνου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου για την τιμή που μου έκανε να με εκλέξει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου.

Όλοι όσοι πέρασαν από τη θέση αυτή, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι, για να έχουμε τα λιμάνια που μας αξίζουν και από αύριο κιόλας, σηκώνουμε τα μανίκια για να φτιάξουμε τα λιμάνια που ονειρευόμαστε. Λιμάνια ασφαλή, λιμάνια που θα προσφέρουν στους χρήστες τους σύγχρονες ανέσεις, λιμάνια που θα είναι η βιτρίνα για τα πανέμορφα νησιά μας.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Συμβούλους του Δ.Σ. αλλά και τους δύο Δημάρχους Τήνου και Άνδρου, ότι από εδώ και πέρα θα πορευτούμε μονιασμένοι και πάντα υπό το πνεύμα της συναίνεσης και της συνεργασίας.

 

Dimitris Lotsaris

13 ώρ.  ·

Ισοτιμία συνεργασία αποτελεσματικότητα . Εύχομαι καλή θητεία στην νέα πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Τήνου Άνδρου. Ήρθε η ώρα να κλείσουμε όλοι τις πληγές μας και να δουλέψουμε μαζί για την πρόοδο και των δύο νησιών . Συνεχίζουμε κοιτώντας μπροστά, διδασκόμενοι πάντα από τα δύσκολα που περάσαμε.

Ευγενία Αλοιμόνου καλή δύναμη.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet