Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο ή οι επιλεκτικές ευαισθησίες μιας προέδρου…

 

Φωτογραφία από εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου τον Ιανουάριο του 2019, μετά τις εκλογές του Συλλόγου, η οποία προβλήθηκε στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ...

ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: Πριν ένα χρόνο μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου δέχθηκε δημόσια στο FB προσωπικές ύβρεις και σεξιστικά υπονοούμενα από πολιτικό φίλο και άτυπο εκπρόσωπο του πρώην δημάρχου Άνδρου. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ υπερασπίστηκε την κυρία από το Κόθι και δέχτηκε κι αυτό επίθεση από τον ίδιο κύριο με χυδαία σεξιστικά σχόλια. Η κυρία από το Κόρθι κατέφυγε στη δικαιοσύνη και ήδη εκκρεμεί μήνυση και αγωγή κατά του εν λόγω κυρίου.

Στην κραυγαλέα αυτή περίπτωση ακραίου σεξισμού - που ήδη έχει παραπεμφθεί στα δικαστήρια - ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου και η πρόεδρος του κ. Βάσω Καρατζοπούλου ουδόλως ενοχλήθηκαν ή ασχολήθηκαν με το θέμα. Δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για την επώνυμη σεξιστική επίθεση, αν και αφορούσε μέλος τους!!! 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: Πριν λίγες μέρες στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ κάτω από ένα θετικό ρεπορτάζ για την χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Χώρα δημοσιεύθηκε εξ αβλεψίας ανώνυμο σχόλιο με σεξιστική αναφορά απευθυνόμενο αορίστως σε κάποιες κυρίες. Ο κ. Κωνσταντίνος Σακελλάρης μας ειδοποίησε τηλεφωνικά θεωρώντας το αβλεψία. Όπως και ήταν. Μας καθοδήγησε μάλιστα για το που ήταν το σχόλιο. Με το που το βρήκαμε διαγράψαμε το σεξιστικό υπονοούμενο. Και ζητήσαμε συγνώμη για την αβλεψία.

Δεν διαγράψαμε μια ύβρη του σχολίου γιατί ακολουθούσε άλλο σχόλιο, που ανταπέδιδε την ίδια ύβρη στον προηγούμενο σχολιαστή. Δημοσιεύσαμε τα δύο σχόλια με τις ύβρεις κατά ανωνύμων και γράψαμε πως το θέμα πρέπει σταματήσει και από τους δύο. Κανείς από τους δύο σχολιαστές δεν επανήλθε…

ΤΡΙΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε στη συνέχεια πως ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου εξέδωσε ανακοίνωση για το σχόλιο του αγνώστου στο Εν Άνδρω αγνοώντας και την απόσυρση και την παραδοχή της αβλεψίας. Το χειρότερο ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου έστειλε την ανακοίνωση όχι στο Εν Άνδρω - όπως θα ήταν το σωστό – αλλά σε άλλο blog της Άνδρου. Στο Εν Άνδρω που το αφορούσε δεν έστειλε τίποτα. Επρόκειτο σαφώς για μια αντιδεοντολογική κίνηση με πολιτικό περιεχόμενο εναντίον μας.

Πήραμε τηλέφωνο την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου κ. Καρατζοπούλου - μιας και πριν δύο χρόνια όταν εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου υπήρξαν αμφισβητήσεις για την εκλογή της - και αποφύγαμε τότε  να γράψουμε για τις αμφισβητήσεις μην ανακυκλώνοντας τις καταγγελίες. Με αναφορά την τότε στάση μας, λοιπόν, πήραμε τηλέφωνο - κι ανάμεσα σε άλλα - είπαμε στην κ. Καρατζοπούλου, πως η όποια διαμαρτυρία της – έστω και για ένα λήξαν θέμα – έπρεπε πρωτίστως να σταλεί στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ και όχι στο άλλο blog. Εκτός - όπως τις τονίσαμε - αν η αντιδεοντολογική κίνηση της είχε σκοπό την πολιτική επίθεση στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

Η κ. Καρατζοπούλου χρέωσε την αντιδεοντολογική ενέργεια - να μην μάς σταλεί το δελτίο του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου - στην Γραμματέα του ΔΣ και στο ΔΣ του Συλλόγου της!!!!. Απέφυγε δηλαδή - αν και πρόεδρος - να αναλάβει την ευθύνη για την αντιδεοντολογική κίνηση και την πολιτική σκοπιμότητα της ενέργειας της. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Δυστυχώς για την κ. Καρατζοπούλου υπάρχει πολλαπλή πολιτική σκοπιμότητα και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις που αναφέραμε και η οποία δεν κρύβεται: (α) Το σχόλιο αποσύρθηκε και υπήρξε δημόσια παραδοχή της αβλεψίας κάτι που δεν αναφέρουν. (β) Το δελτίο τύπου που αναφερόταν σε σχόλιο αγνώστου στο του ΕΝ ΑΝΔΡΩ δεν στάλθηκε σε αυτό, όπως ήταν το σωστό, αλλά αντιδεοντολογικά σε άλλο blog. (γ) Γιατί οι γυναικείες ευαισθησίες που επικαλείται το δελτίο τύπου και η ίδια η κ. Καρατζοπούλου πέρσι δεν λειτούργησαν! Ούτε ακόμα και για το δικό τους μέλος, που δέχτηκε δημόσια σεξιστική επίθεση από τον πολιτικό φίλο και άτυπο εκπρόσωπο του πρώην δημάρχου Γ. Καμήλο. Τότε γιατί δεν βρήκαν να πουν μια λέξη αν και επρόκειτο για γυναίκα και μέλος του Συλλόγου τους; Βλέπομε πως εφέτος διύλισαν τον κώνωπα, ενώ πέρσι κατάπιαν την κάμηλο!!! 

Ποιον μπορεί να πείσει η κ. Καρατζοπούλου πως δεν είναι πολιτικά κινούμενη και στις δύο περιπτώσεις; Κι ακόμα, γιατί ως πρόεδρος επιχειρεί να φορτώσει τις πολιτικές ευθύνες για την μη αποστολή του δελτίου τύπου του Συλλόγου της στη Γραμματέα και στο ΔΣ του Συλλόγου της; Δηλαδή, αυτή απλώς προεδρεύει;

ΥΓ Για τον Σύλλογο Γυναικών Χώρας δεν κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε καθόλου. Είναι γνωστές οι πολιτικές σκοπιμότητες της προέδρου του εδώ και χρόνια. Έκανε ακριβώς τα ίδια: πέρσι σιώπησε, εφέτος ξιφούλκησε. Καθαρά για πολιτικούς λόγους και πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν περιμέναμε όμως και κάτι καλύτερο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"