Κατάλληλο το νερό της Χώρας - Πλήρης διαφάνεια και χρηστή διαχείριση

 

Γεωτρύπανο στη στροφή στις Μένητες. Από τις γεωτρήσεις του 2018 όταν υπήρξε και πάλι λειψυδρία και προβλήματα καταλληλόλητας με το νερό και επιλήφθηκε και τότε η Αποκεντρωμένη και ο προϊστάμενος για τα νερά των Κυκλάδων Ηλίας Νόκας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Πριν λίγες μέρες ο Δήμος Άνδρου εξέδωσε ανακοίνωση περί μη καταλληλόλητας για πόση του νερού της Χώρας. Με το που λάβαμε την ανακοίνωση επικοινωνήσαμε με την υπηρεσία υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ειδικότερα με τον προϊστάμενο της Ηλία Νόκα. Αυτός εξέφρασε την έκπληξη και ζήτησε επικοινωνία με τον αρμόδιο ελεγκτή για την καταλληλόλητα των νερών της Χώρας Άνδρου, τον χημικό κ. Κωνσταντίνο Σακελλάρη, αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Γιαννίση. Μετά την επικοινωνία δόθηκαν από τον αρμόδιο κ. Ηλία Νόκα οδηγίες και ζητήθηκε - όπως είπε μάς ο ίδιος - πλήρη διαχρονικά στοιχεία των αναλύσεων των νερών της Χώρας.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα εδώ και 7-8 χρόνια υπάρχουν αυξομειώσεις βακτηριδίων στο νερό. Ιδίως μετά από βροχοπτώσεις που παρασύρουν επίγεια νερά στις γεωτρήσεις. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο προηγούμενος υπεύθυνος του Δήμου της περιόδου 2014-2016.

Έχουμε ζητήσει και περιμένουμε τις διαχρονικές μετρήσεις καταλληλόλητας του νερού της Χώρας, όπως και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Κι αυτό γιατί παρά τις κατά καιρούς αυξομειώσεις βακτηριδίων στο νερό, ουδέποτε υπήρξε ανακοίνωση και πλήρης διαφάνεια για ένα τόσο σοβαρό θέμα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό μας εξήγησε ο αρμόδιος ελεγκτής κ. Κωνσταντίνος Σακελλάρης.

Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ, όπως και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου περιμένουν από τις υπηρεσίες του Δήμου Άνδρου, αλλά ιδίως από την αρμόδια εταιρεία αναλύσεων απαντήσεις στα ερωτήματα μας. Η εταιρεία αναμένεται θα απαντήσει η ίδια γιατί τα αρχεία των μετρήσεων της 5ετούς περιόδου Σουσούδη δεν υπάρχουν στον Δήμο!!! 

Τέλος να συμπληρώσουμε πως σήμερα 29/12/21 ο Δήμος Άνδρου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την καταλληλόλητα του νερού της Χώρας μετά τα απαραίτητα μέτρα που ελήφθησαν με την επίβλεψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Για το θέμα θα επανέλθουμε όταν θα έχουμε τα διαχρονικά στοιχεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Χώρας Άνδρου, ότι σύμφωνα με τις τελευταίες μικροβιολογικές αναλύσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 24 Δεκεμβρίου, το νερό κρίνεται ασφαλές για ανθρώπινη πόση. Η χρήση του  νερού ύδρευσης για ανθρώπινη κατανάλωση, μπορεί πλέον να γίνεται κανονικά. 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ  - 29/12/21

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι αναλύσεις ποιότητας του πόσιμου νερού πρέπει να διενεργούνται από κατάλληλα αδειοδοτημένο εργαστήριο (Πιστοποίηση από ΕΣΥΔ, ISO 17025). Οι αναλύσεις αυτές αποτυπώνουν όλες τις παραμέτρους βάσει των οποίων το νερό κρίνεται πόσιμο ή όχι. Πιστεύω ότι ο Χημικός Μηχανικός που ανακοίνωσε ότι το νερό είναι πόσιμο, έχει στα χέρια του ένα τέτοιο δελτίο ποιότητας νερού από κατάλληλο εργαστήριο. Όσο για την ιδιότητα Χημικού ή Χημικού Μηχανικού, δεν είναι θέμα προς αντιπαράθεση γιατί η ιδιότητα του κάθε επιστήμονα που εκτελεί την ανάλυση δεν ενδιαφέρει και φυσικά δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα, εφ' όσον ακολουθείται η διαδικασία που ορίζει η μέθοδος ανάλυσης.
Για όποιον ενδιαφέρετε ας ζητήσει να δει το επίσημο δελτίο ανάλυσης του εργαστηρίου και ας σταματήσει οποιαδήποτε σπέκουλα ένθεν κακείθεν.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν εσύ γράφεις ότι είναι κατάλληλο, σίγουρα είναι ακατάλληλο.
Τώρα ξέρουμε, ότι γράφεις, η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πάντως την ευθύνη για τις δειγματοληψίες και τις μετρήσεις της 24ης Δεκεμβρίου και της σημερινής ανακοίνωσης του Δήμου έχει ο κ. Κωνσταντίνος Σακελλάρης αγαπητέ μου, ο οποίος ως γνωστόν είναι γιός δύο επώνυμων φίλων και οπαδών του κ. Σουσούδη. Θέλετε να πείτε δηλαδή πως ο χημικός μηχανικός υπέγραψε ψεύτικες μετρήσεις; Θέλετε να πείτε πως ο νέος αυτός επιστήμονας που έχει την ευθύνη των μετρήσεων στον Δήμο έστειλε ψεύτικες ανακοινώσεις; Γιατί εμείς αυτή την ανακοίνωση περί καταλληλότητας αναφέρουμε.
Άραγε μπορείτε να το πείτε μια τέτοια κατηγορία για το νέο αυτόν που έχει την ευθύνη επώνυμα; Για πέστε το και στους γονείς του και στον κ. Σουσούδη να δούμε πως θα αντιδράσουν μπροστά σε μια τέτοια συκοφαντία για τον νεαρό επιστήμονα και έχει την ευθύνη των μετρήσεων νερού και του βιολογικού της Χώρας. Λέτε να κάνει αλχημίες και εκεί;
Για συνεχίστε λίγο ακόμα την αθλιότητα σας. Θα μπλέξετε κι άλλους του περιβάλοντος Σουσούδη από την κακία σας να κατηγορήσετε εμάς; Μάλλον είστε άθλιος, χωριάταρος και βλάκας και το ξέρετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή τό ενδιαφέρον αφορά μόνο την χώρα!!! Τά χωριά άστα νά πίνουν λασπόνερα. Θά τά.... θυμόμαστε!!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Προφανώς δεν ξέρετε πως δειγματοληψίες γίνονται σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ και σε ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ. Ρωτήστε τον ΧΗΜΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ που έχει την ευθύνη να σας πει.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για να τα λες εσύ , σίγουρα δεν είναι καλά τα πράγματα. Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε σοβαρά!
Υ.Γ κάποιος πρέπει να σου μάθει πως άλλο ΧΗΜΙΚΟΣ κι άλλο ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, άσχετε.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έλα ρε Γιάννη που έμαθες τι σημαίνει ΧΗΜΙΚΟΣ και τι ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ; Μου θυμίζεις κάτι άσχετους τρωγλοδύτες που έμαθαν μια λέξη και την έχουν κάνει καραμέλα. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου. Για να δούμε όλη την σειρά των αναλύσεων. Μη βιάζεστε. Να δούμε γιατί δεν υπήρξε ποτέ ανακοίνωση τόσα χρόνια. Τώρα τουλάχιστον ο ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ που ελέγχει τα νερά αμέσως έβγαλε ανακοίνωση. Μάλιστα βιάστηκε και ο Δήμος και έβγαλε ανακοίνωση πριν το δεύτερο δείγμα που ήταν απολύτως καλό.
Αν δεν σου αρέσει το ρεπορτάζ Γιάννη γράψε ένα εσύ στο σάιτ της κυρίας που στηρίζει Σουσούδη. .

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro