Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός με 8-0 ψήφους. Παραπέμπονται για αργία σύμβουλοι της αντιπολίτευσης λόγω απουσιών!!!

Από το χθεσινό ολιγομελές συμβούλιο μιας και απουσίαζαν οι 13 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Όπως επίσης απουσίαζαν και στα δύο προηγούμενα σχεδόν όλοι και φτάσαμε στο τρίτο το ολιγομελές.

Με ψήφους 8-0 πέρασε - στο τρίτο συμβούλιο - ανήμερα πρωτοχρονιά ο προϋπολογισμός του Δήμου Άνδρου για το 2022. Παρόντες και οι 8 της συμπολίτευσης. Απόντες και οι 13 της αντιπολίτευσης της απλής αναλογικής. Σύμβουλοι που έδωσαν μάχη να εκλεγούν και βρέθηκαν στην αντιπολίτευση - μετά τον δεύτερο γύρο - αποφάσισαν εδώ και καιρό να μην πατάνε στα συμβούλια. Και εξαφανίστηκαν  στο κορυφαίο για τον προϋπολογισμό. Οι δικαιολογίες τους από αστείες έως παιδικές.  

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ενεργοποίησε - με την σύμφωνη γνώμη και του δημάρχου - τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου και παραπέμπουν τους απόντες επί καιρό συμβούλους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα περαιτέρω. Σύμβουλοι όπως οι Γ. Καπάκης, Β. Αδάμης, Τ. Μαμάη του συνδυασμού Καπάκη και Ν. Μαμάη και Α. Τσατσομοίρου του συνδυασμού Σουσούδη έχουν να φανούν σε συμβούλια πολύ καιρό κι έχουν τέσσερις απουσίες στέλνονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τα ονόματα τους για αδιαφορία. Και η ανωτέρα διοίκηση θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Είναι πρώτη φορά που πρόεδρος και δήμαρχος φτάνουν στην εφαρμογή του κανονισμού. Αλλά είναι και η πρώτη φορά στην ιστορία που η χαοτική κατάσταση που δημιούργησε η απλή αναλογική οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο σε μια αντιπολίτευση που έχει ξεφύγει. Φωνές, αντεγκλήσεις, ύβρεις, "απεργίες" συμβούλων!!! Τριτοκοσμικές καταστάσεις από μια αντιπολίτευση που προσπαθεί να επιβληθεί με το "μπούγιο" της σαν σε γήπεδο. Για πρώτη φορά χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις για να περάσει προϋπολογισμός στην Άνδρο. Με αστεία επιχειρήματα η ενωμένη αντιπολίτευση δεν προσήλθε σε κανένα από τα τρία συμβούλια για τον προϋπολογισμό.

Οι ψεύτικες δικαιολογίες της απουσίας των δύο αρχηγών (Σουσούδη και Καπάκη) που μετέφεραν στο δεύτερο συμβούλιο οι δύο "γραμματοκομιστές" τους (Τρανάκος και Τσαούσης) δεν αντέχουν σε κριτική. Πρακτικά είπαν στην ηλεκτρονική εποχή που ζούμε πως οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πατήσουν το κουμπί του κινητού τους ή του υπολογιστή - από όπου κι αν ήταν - και να δηλώσουν έστω και μια παρουσία σε τρία συνεχόμενα συμβούλια.

Ο κάποτε πολύφερνος Σ. Τσαούσης θα πρέπει να ένοιωσε πολύ άσχημα όταν είπε την απίστευτη δικαιολογία "ο κ. Καπάκης ταξιδεύει" και μετά έκλεισε την οθόνη κι εξαφανίστηκε!!! Και πρέπει να ένοιωσε πολύ χειρότερα την επομένη όταν ο κ. Καπάκης τον άδειασε με μια "θεωρητική πραγματεία" κατά της κυβέρνησης η οποία κατήργησε την απλή αναλογική!!! Και κατέληγε το πόνημα "τι νόημα έχει να παρευρισκόμαστε σε συμβούλια όταν δεν μπορούμε να επηρεάσουμε όπως εμείς θέλουμε". Άρα, τι νόημα είχε ο γραμματοκομιστής την προηγούμενη;

Φυσικά και ο κ. Καπάκης δεν "ταξίδευε". Διαφωνούσε πολιτικά που δεν διοικεί με το 17% του πρώτου γύρου. Όπως φυσικά δεν διοίκησε με το 12% του 2014. Και τότε έλειπε τα επόμενα χρόνια από το συμβούλιο. Και τον κατηγορούσε ο σημερινός συνοδοιπόρος του στις "απεργίες" κ. Σουσούδης!!! Δηλαδή, αν δεν διοικεί ο κ. Καπάκης δεν παρίσταται!!! Αυτή είναι η αντίληψη του 12% και του 17% περί θεσμών και της δημοκρατίας. Αλλά και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο άδειασε τον γραμματοκομιστή του...

Και ο πελαγοδρομών κ. Σουσούδης; Αυτός που επί 5ετία κατήγγειλε τον Καπάκη για τις απουσίες του στα συμβούλια; Τώρα βρέθηκε "αλληλέγγυος" στο πρώην καταγγελλόμενο. Τι να πει κανείς για την συνέπεια του ανδρός; Πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο...

Τώρα οι 3 στους τέσσερις του Καπάκη και 2 του Σουσούδη στέλνονται στην Αποκεντρωμένη όπου θα εξηγήσουν τις αντιλήψεις τους για την μόνιμη αποχή από τα συμβούλια. Και μετά ας εξηγήσουν και στους εκλογείς τους γιατί έδωσαν μάχη για να εκλεγούν. Και γιατί τώρα δεν μπορούν ούτε σε ένα ηλεκτρονικό συμβούλιο να παραβρεθούν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι προϋπολογισμοί ψηφίζονται συνήθως αυτές τις χρονιάρες μέρες. Για παράδειγμα το 2015 στις 30/1, το 2016 στις 23/1, το 2020 στις 30/1. Αξιοσημείωτο είναι πως από τους καταλόγους παρόντων απόντων που παρέθεσε στο συμβούλιο ο πρόεδρος ο πιο συχνά απών - και στους προϋπολογισμούς όλων των τελευταίων ετών - είναι ο πολύφερνος Σπύρος Τσαούσης, που δεν προσήλθε σε κανέναν!!! Και στη μια που παραβρέθηκε σε συμβούλιο που δεν έγινε είχε τον "τιμητικό" ρόλο του γραμματοκομιστή του κ. Καπάκη. Εντυπωσιακό όντως το σκορ του.

Όμως, τον συναγωνίστηκαν επάξια οι Βασίλης Αδάμης και Ανδρονίκη Μαμάη, με τρεις στις τρεις κι αυτοί απουσίες!!! Εντυπωσιακοί δεν παραβρέθηκαν ούτε σε έναν προϋπολογισμό εδώ και τρία χρόνια. Κι έχουν και καλύτερο σκορ απουσιών από τον Τσαούση αφού εκτός από τους τρεις στους τρεις προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών κατάφεραν επιπλέον και απουσίασαν και στα τρία στα τρία συμβούλιο για τον εφετινό προϋπολογισμό. Κατά τα άλλα όλοι αυτοί ενδιαφέρονται για την Άνδρο!!! Και το δείχνουν... με τις συνεχείς απουσίες τους!!! 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2020

O προϋπολογισμός του έτους 2020 ψηφίστηκε στις 30/01/2020. Πρόεδρος Μπάλλας Ελευθέριος  .

Π α ρ ό ν τ ε ς

1.   Μπάλλας Ελευθέριος

2.   Γιαννίσης Δημήτριος

3.   Βιδάλης Νικόλαος

4.   Θεοδωράκης Διαμαντής

5.   Μπιθικώτση Αναστασία

6.   Μουστάκας Νικόλαος

7.   Μακρή Αθηνά

8.   Αντώνογλου Αντώνιος

 

 

 

9.      Καπάκης Ιωάννης 

10.   Μαμάη Αναστασία

11.   Βάμβουκας Εμμανουήλ

12.   Σουσούδης Θεοδόσιος

13.   Τρανάκος Γεώργιος

14.   Μπακέλας Ιωάννης

15.   Τηνιακός Δημήτριος

16.   Βενετίκη Μαρία

 

 

Α π ό ν τ ε ς  

  1. Στεφάνου Νικόλαος                                                                         
  2. Μαμάη Ανδρονίκη
  3. Τσαούσης Σπυρίδωνας
  4. Αδάμης Βασίλειος Τσαούσης Σπυρίδωνας
  5. Ψωμάς Γεώργιος

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021

O προϋπολογισμός του έτους 2021 ψηφίστηκε στις 15/12/2020. Πρόεδρος Μπάλλας Ελευθέριος.

Π α ρ ό ν τ ε ς

1.   Μπάλλας Ελευθέριος 

2.   Θεοδωράκης Διαμαντής

3.   Μπιθικώτση Αναστασία

4.   Βιδάλης Νικόλαος

5.   Μαμάη Αναστασία 

6.   Μακρή Αθηνά 

7.   Στεφάνου Νικόλαος

8.   Τσατσομοίρου Αθηνά

9.   Αντώνογλου Αντώνιος

10. Μουστάκας Νικόλαος

 

 

11.   Σουσούδης Θεοδόσιος

12.   Τρανάκος Γεώργιος

13.   Ψωμάς Γεώργιος

14.   Καπάκης Ιωάννης

15.   Γιαννίσης Δημήτριος

16.   Μπακέλας Ιωάννης

17.   Τηνιακός Δημήτριος

 

 

Α π ό ν τ ε ς                                                                                         

1.   Βενετίκη Μαρία

2.   Αδάμης Βασίλειος

 3. Μαμάη Ανδρονίκη

4. Τσαούσης Σπυρίδωνας  

 

 

 

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022

O προϋπολογισμός του έτους 2022 ψηφίστηκε στις 1/1/2022 (15146/28-12-2021)μετά την ματαίωση των κατά την 24/12/2021 και 28/12/2021 συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόεδρος Μπάλλας Ελευθέριος  .

Παρόντες

1.      Μπάλλας Ελευθέριος 

2.      Μπιθικώτση Αναστασία

3.      Μακρή Αθηνά 

4.      Στεφάνου Νικόλαος

5.      Μουστάκας Νικόλαος

 

 

6.      Γιαννίσης Δημήτριος

7.      Τηνιακός Δημήτριος

8.      Βενετική Μαρία

  

 

Απόντες

1. Θεοδωράκης Διαμαντής

2. Βιδάλης Νικόλαος

3. Μαμάη Αναστασία 

4. Τσατσομοίρου Αθηνά

5. Αντώνογλου Αντώνιος

6. Αδάμης Βασίλειος

7. Σουσούδης Θεοδόσιος

8. Τρανάκος Γεώργιος

 

 

9. Ψωμάς Γεώργιος

10. Καπάκης Ιωάννης

11. Μπακέλας Ιωάννης   

12. Μαμάη Ανδρονίκη

13. Τσαούσης Σπυρίδωνας