ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ & ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 2021: Ποιοι εμφανίστηκαν και ποιοι όχι...

 Απλή εμφάνιση στην οθόνη και δηλώνεται η παρουσία των μελών του συμβουλίου...

Πρωτόγνωρο το γεγονός πως 6 τελικά σύμβουλοι παραπέμφθηκαν για τα περαιτέρω με 4 συνεχείς απουσίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου. Δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Όμως πρωτόγνωρες και οι απουσίες των συμβούλων από τα δημοτικά συμβούλια. Ιδίως τα δημοτικά συμβούλια του 2021 που ήταν όλα από την αρχή μέχρι το τέλος ηλεκτρονικά. Δηλαδή αρκούσε στο κάθε σύμβουλο να πατήσει το κουμπί του υπολογιστή του, του τάμπλετ του ή του κινητού του και έμπαινε στο συμβούλιο από οπουδήποτε βρισκόταν. Από το σπίτι, το γραφείο ή ακόμα και από... καφετέρια!!!

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Την χρονιά που πέρασε έγιναν 45 συμβούλια. Τα 4 αφορούν ψηφίσματα για σημαντικούς ανθρώπους που χάθηκαν κι έγιναν δια περιφοράς. Δεν τα μετράμε στο παρουσιολόγιο, που ζητήσαμε και μάς έδωσε η Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Άρα έχουμε 41 προσκλήσεις για κανονικά δημοτικά συμβούλια που έγιναν ή κάποιες φορές δεν έγιναν για λόγους απαρτίας. 

Αρκεί να αναλογιστούμε πως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θ. Σουσούδης πέτυχε αρνητικό ρεκόρ με 56% παρουσίες στα συμβούλια και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Καπάκης τα πήγε ακόμα χειρότερα με 51%. Δηλαδή ένα στα δύο περίπου - από τα 41 - δημοτικά συμβούλια οι δύο επικεφαλής απέτυχαν να πατήσουν το κουμπί και να εμφανιστούν στην οθόνη του υπολογιστή για την τηλεδιάσκεψη!!! 

Με τέτοια θλιβερά ποσοστά παρουσιών της ηγεσίας λογικό πως οι σύμβουλοι τους ακολούθησαν την "γραμμή" και έλαμψαν δια της απουσίας τους. Αρνητική πρωταθλήτρια η Ανδρονίκη Μαμάη με μόνο 7 εμφανίσεις στα 41 συμβούλια. Ακολούθησε στη δεύτερη θέση των αρνητικών ρεκόρ η Αναστασία Καπόν-Μαμάη με 18 εμφανίσεις στα 41 συμβούλια. Και μετά οι Βασίλης Αδάμης, Αθηνά Τσατσομοίρου και Γιώργος Ψωμάς με 19 εμφανίσεις στα 41 συμβούλια. Όλοι αυτοί κάτω από την βάση με εμφανίσεις λιγότερες του 50%!!! Αναρωτιέται κανείς γιατί έδωσαν μάχη να εκλεγούν αφού απουσιάζουν τον μισό χρόνο...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΔΡΟΥ - ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟ 2021

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΤΑ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

 

ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

41

 

ΜΑΚΡΗ ΑΘΗΝΑ

38

 

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

37

ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

37

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

37

 

ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

36

 

ΤΗΝΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

35

 

ΒΕΝΕΤΙΚΗ ΜΑΡΙΑ

30

ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

30

 

ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

28

 

ΤΡΑΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

25

 

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

24

 

ΜΠΑΚΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

23

ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ

23

 

ΒΙΔΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

21

ΚΑΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

21

 

ΨΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

19

ΑΔΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

19

ΤΣΑΤΣΟΜΟΙΡΟΥ ΑΘΗΝΑ

19

 

ΜΑΜΑΗ-ΚΑΠΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

18

 

ΜΑΜΑΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ

7

Η ΟΜΑΔΑ ΛΟΤΣΑΡΗ: Καθόλου παράξενο πως οι 8 της συμπολίτευσης καταλαμβάνουν τις 8 πρώτες του παρουσιολογίου με πρωταθλητή τον πρόεδρο του συμβουλίου Λευτέρη Μπάλλα που είχε 41 εμφανίσεις στα 41 συμβούλια. Ήτοι 100%. Ακολούθησε η Αθηνά Μακρή με 38. Ήτοι, 93%. Και ακολούθως οι Γιαννίσης, Μουστάκας, Στεφάνου με 37. Ήτοι, 90% παρουσίες. Μετά η Τ. Μπιθικώτση με 36 εμφανίσεις (88% παρουσίες) ενώ είχε και τοκετό!!! Ακόμα ο Δημήτρης Τηνιακός με 35 παρουσίες και 85%. Και τέλος η Μ. Βενετική με 30 εμφανίσεις και 73%.  

Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΠΑΚΗ: Στις 30 εμφανίσεις ο πρώτος της αντιπολίτευσης Σ. Τσαούσης. Με τα θλιβερά δεδομένα της αντιπολίτευσης το 73% είναι πολύ καλό σκορ. Όμως το σκορ του μηδενίζεται όταν στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία είναι αναπληρωματικός της Τ. Μαμάη, πέτυχε σκορ εμφανίσεων 0%!!! Δηλαδή μηδέν αναπληρώσεις στις 93,5% απουσίες της Τ.Μαμάη. Η ομάδα Καπάκη έχει βαρέσει "διάλυση" ήδη από τον δεύτερο χρόνο θητείας του σημερινού συμβουλίου αν κρίνουμε πως και στο συμβούλιο οι Αδάμης και Τ. Μαμάη εμφανίζονται αραιά και που!!!

Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥΣΟΥΔΗ: Εδώ ο επικεφαλής πετυχαίνει να έρχεται τέταρτος σε παρουσίες στους οκτώ δικούς του συμβούλους με 23 εμφανίσεις. Προηγούνται οι Αντώνογλου με 28, Τρακάκος 25 και Θεοδωράκης 24. Ποσοστά παρουσίας τους από 68% μέχρι 59%. Και μετά ο επικεφαλής Θ. Σουσούδης με 56%. Η ομάδα Σουσούδη έχει όμως το θλιβερότερο αρνητικό ρεκόρ παρουσιών με την Ανδρονίκη Μαμάη με ποσοστό 17%. Απορίας άξιο το πως μια πρώην αντιδήμαρχος εξαφανίστηκε εντελώς το 2021 από το δημοτικό συμβούλιο. Και ποιος ο λόγος να παραμένει σε αυτό αφού δεν εμφανίζεται; 

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αν οι παρουσίες/εμφανίσεις στα δημοτικά συμβούλια είναι στοιχειώδης υποχρέωση συμμετοχής στα κοινά όσων εξελέγησαν η συμμετοχή στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Άνδρουείναι υψηλής σημασίας. Γιατί είναι το όργανο διοίκησης του Δήμου Άνδρου, δηλαδή εκεί γίνονται οι βασικές εισηγήσεις μέσω της οποίας ασκείται η διοίκηση. Εδώ η συμμετοχή της αντιπολίτευσης ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της θλίψης.

Απουσίασε σύμπασα η αντιπολίτευση με ποσοστά που είναι στα όρια πλήρους κι ολικής παραίτησης από τα κοινά. Κι αυτό όταν αρκούσε για τη συμμετοχή ένα απλό μέηλ που θα έστελναν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στα θέματα. Ή, θα μπορούσαν - έτσι απλά και εξ αποστάσεως - να στείλουν και οι ίδιοι θέματα. Ατυχώς για την Άνδρο εξάντλησαν την δυναμική και την παρουσία τους - οι περισσότεροι - σε σχολιασμούς στο facebook και σε ακραίες αντιπαραθέσεις με "όχι σε όλα" στα συμβούλια!!!

Αναλυτικά, από τους 5 της διοίκησης που συμμετέχουν οι 4 (Λοτσάρης, Μουστάκας, Βενετίκη, Μπιθικώτση) ήταν παρόντες και στις 67 συνεδριάσεις (ποσοστό συμμετοχής 100%) και ο Δ. Γιαννίσης σε 66 (ποσοστό 98%)! Από εκεί και πέρα από την ομάδα Θ. Σουσούδη ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης συμμετείχε σε 7 συνεδριάσεις (ποσοστό 10,5%), ο αναπληρωματικός του Α, Αντώνογλου σε 4 (ποσοστό 6%) και από του δύο της ομάδας Καπάκη, η Τ. Μαμάη σε 5 συνεδριάσεις (ποσοστό 7,5%) και ο Σ. Τσαούσης πέτυχε το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ με 0%!!!!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Δ. ΛΟΤΣΑΡΗΣ            67 συνεδριάσεις      100% συμμετοχή

Ν. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ          67 συνεδριάσεις     100% συμμετοχή 

Μ. ΒΕΝΕΤΙΚΗ            67 συνεδριάσεις     100% συμμετοχή

Τ. ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ       67 συνεδριάσεις     100% συμμετοχή

Δ. ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ           66 συνεδριάσεις       98% συμμετοχή

Θ. ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ           7 συνεδριάσεις        10,5% συμμετοχή

Α. ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ       4  συνεδριάσεις         6 % συμμετοχή

Τ. ΜΑΜΑΗ                    5 συνεδριάσεις          7,5 % συμμετοχή

Σ. ΤΣΑΟΥΣΗΣ               0 συνεδριάσεις         0% συμμετοχή

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι παραπάνω αριθμοί για το δημοτικό συμβούλιο προβληματίζουν τον πολίτη της Άνδρου που ψήφισε διοίκηση να διοικεί και αντιπολίτευση να ελέγχει και να προτείνει. Η συμπολίτευση παρούσα με συντριπτικά ποσοστά και η αντιπολίτευση απούσα με πολλούς συμβούλους της κοντά ή κάτω από το 50% των συμμετοχών. 

Για την Οικονομική Επιτροπή οι αριθμοί όμως αφήνουν άναυδο κάθε παρατηρητή. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης πρώην δήμαρχος απουσίασε σε 60 από τις 67 συνεδριάσεις!!! Ο αναπληρωματικός του Α. Αντώνογλου σε 63!!! Το τακτικό μέλος της ομάδας Καπάκη, Τ. Μαμάη, σε 62!!!  Και ο αναπληρωματικός της Σ. Τσαούσης σε όλες!!! Και στις 67!!!

Αλήθεια πως νόμιζαν την συμμετοχή τους όλοι αυτοί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή όταν αδυνατούν να πατήσουν ένα κουμπί ή να ανταλλάξουν έστω ένα μέηλ δηλώνοντας έτσι απλά την παρουσία τους; Απίστευτοι!!!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μια τέτοια δημοσιογραφάρα φρόντισε να μάθει και τους λόγους των απουσιών. Όπως και ο μέγας πρόεδρος ΔΣ, η ορντινάντζα του Λοτσάρη. Κρίμα τα νομικά του και την πείρα του.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ενοχλούν οι αποκαλύψεις της πλήρους διάλυσης της ομάδας Καπάκη και της αποδιοργάνωσης της ομάδας Σουσούδη; Πονάει η αλήθεια για αιρετούς που βαριούνται να μπουν στο συμβούλιο από το κινητό τους; Σας ενοχλεί ο πρόεδρος του ΔΣ που είναι παρών σε όλα και τον λέτε ορτινάτζα του Λοτσάρη. Όταν επί 4ετία ήταν παρών σε όλα επί Σουσούδη τι ήταν ορτινάτζα του Σουσούδη; Ποιοι είναι οι λόγοι απουσίας στο 49% των συμβουλίων του Καπάκη και στο 44% του Σουσούδη; Ποιοι οι λόγοι απουσίας στο 100% της Οικονομικής Επιτροπής του... λογιστή Τσαούση που μιλούσε κάποτε για τηλεδιασκέψεις και δεν μπορεί να στείλει ένα μέηλ;
Στο βέρτιγκο που έχετε πάθει σας φταίει που σας αποκαλύψαμε... Εμείς φταίμε που αυτοί δεν σηκώνουν ούτε το κινητό τους; Ποιος ο λόγος της πλήρους εξαφάνισης τους σε συμβούλια και οικονομική επιτροπή; Για πέστε εσείς που ξέρετε στην κοινωνία της Άνδρου;
Τίνος είναι ο ξεπεσμός άραγε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μέχρι και η απουσία απουσιάζει!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον "απαραδεκτος προεδρος", ποιος απο τους εξι εισαι?
Παντως ο ενας σας, δεν εχασε ουτε ενα Δ.Σ του Λ.Τ. Ορθως?

This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμένουμε και τις παρουσίες της συμπολιτευσης κατά την προηγούμενη θητεία τους, όταν ήταν αντιπολίτευση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δύσκολο πράγμα να ξέρεις να διαβάζεις.
1. Το 2021 όλα τα συμβούλια ήταν ηλεκτρονικά. Απλώς πατούσες ένα κουμπί ακόμα και από την καφετέρια.
2. Δουλειά σας να κάνετε ρεπορτάζ για το 2015-2018 που από την αντιπολίτευση έλειπε δυόμιση χρόνια ο Γιάννης Καπάκης και τον αναθεμάτιζε ο Θεοδόσης Σουσούδης ως δήμαρχος. Έχουμε κάνει πολλά ρεπορτάζ για το θέμα. Βαριόμαστε να επανέλθουμε σε "περσινά ξινά σταφύλια". Το ίδοος και για τον Ανδρέα Βόσσο που έλειπε εξάμηνα κι ήταν αντιπολίτευση κι αυτός. Να μην επεκταθούμε νομίζω...
3. Σας απέδειξα πως ΟΛΟΙ της αντιπολίτευσης

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιοί είναι οι τέσσερις γιατί δεν διάβασα ονόματα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μιλάμε για έξι πλέον!!!...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αποφάσεων και κατά πόσον οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εφαρμόστηκαν και οπωσδήποτε αν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής σέβονται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δευτερεύον οι απουσίες μισού ή ολόκληρου χρόνου της αντιπολίτευσης; Τότε γιατί εξελέγησαν; Και γιατί κρατούν τις θέσεις; Μπορούν να παραιτηθούν ή να τους αποπέμψει σύμφωνα με τον κανονισμό η Αποκεντρωμένη να έρθουν τίποτα πιο ορεξάτοι για παρουσίες και δουλειά...
Άκου δευτερεύουσες οι απουσίες ενός χρόνου.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το μοναδικό ερώτημα για την «ενωμένη αντιπολίτευση» : Για γέλια ή γιά κλάμματα ???

This comment was minimized by the moderator on the site

Τοσα συμβουλια μεσα σε ενα χρονο ,αν ειναι αληθεια,δειχνει την ανοργανωσια του Δημου.
Κανενας Δημος δεν κανει πανω απο δυο συμβουλια το μηνα.
Συμβουλια δια περιφορας δε ,ειναι απαραδεκτα και σιγουρα ειναι τα περισσοτερα,να μην δινει το δικαιωμα του λογου στους δημοτικους συμβουλους.
Φυσικο ειναι στα δια περιφορας να μην συμετεχει κανεις αφου τον φιμωνουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Πολύ παράξενες μαθητικού χαρακτήρα δικαιολογίες. Ανοργανωσιά τα συχνά συμβούλια ή τα συμβούλια στη χάση και στη φέξη; Αλήθεια πόσα συμβούλια κάνει η Τήνος ξέρετε; Όχι φυσικά. Κι όμως λέτε "κανένας Δήμος"!!! Γιατί είστε εσείς ο κανένας...
2. Δια περιφοράς είναι τα τέσσερα που δεν μετρήσαμε. Τα άλλα είναι με τηλεδιάσκεψη. Ούτε αυτό δεν ξέρετε.
3. Για τις Οικονομικές Επιτροπές που απουσιάζει σύμπασα η αντιπολίτευση κάποιο σχόλιο;
4. Τα περί φιμώματος είναι του Καπάκη που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ανούσιας φλυαρίας στο 51% που κατάφερε και συμμετείχε. Αλήθεια μήπως κι άλλες άσχετες δικαιολογίες για να στηρίξετε αυτόν και την ομάδα του που έχουν βαρέσει διάλυση;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro