Πρόεδρος ΔΣ 2021-2023 πάλι ο Λευτέρης Μπάλλας. Τι έγινε στο συμβούλιο...

  

Το συμβούλιο ξεκίνησε με μια σύντομη ομιλία και ευλογία του μητροπολίτη Δωρόθεου ΙΙ. Ακολούθησαν ευχές από την βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού. Ευχές είπαν και οι δύο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης Θ. Σουσούδης και Γ. Καπάκης. Ήταν ένα συμβούλιο με σχεδόν πλήρη απαρτία. Παρόντες 19 στους 21 συμβούλους. Απόντες δύο της παράταξης του κ. Σουσούδη οι Γιώργος Ψωμάς και η Νίκη Μαμάη. Ούτε σε αυτή τη συμβολική συνεδρίαση κάποιοι δεν κατάφεραν να είναι παρόντες. Πρόεδρος της ειδικής συνεδρίασης για την εκλογή προέδρου της δεύτερης διετίας της σημερινής διοίκησης ήταν ο κάποτε σύμβουλος της παράταξης Λοτσάρη που διεγράφη πριν διετία γιατί ήταν πλειοψηφών στο ψηφοδέλτιο.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Για τη θέση του προέδρου ο υποψήφιος Λευτέρης Μπάλλας από την διοίκηση πήρε 8 ψήφους (της παράταξης Λοτσάρη) και 11 λευκά (των παρατάξεων Σουσούδη, Καπάκη και Μπακέλα) και εξελέγη πρόεδρος για άλλα δύο χρόνια. Για τη θέση της αντιπροέδρου η υποψήφια Αθηνά Τσατσομοίρου από την ομάδα Σουσούδη πήρε 17 ψήφους (των παρατάξεων Σουσούδη, Λοτσάρη και Καπάκη). Τα 2 λευκά εικάζετε πως ήταν μεταξύ της αντιπολίτευσης. Το ίδιο σκορ επαναλήφθηκε και για τη θέση του Γραμματέα όπου ο υποψήφιος Βασίλης Αδάμης από την ομάδα Καπάκη πήρε 17 ψήφους (των παρατάξεων Σουσούδη, Λοτσάρη, Καπάκη). Τα 2 λευκά που βρέθηκαν ήταν προφανώς από την αντιπολίτευση. 

Από τα παραπάνω συνάγουμε πως η παράταξη του δημάρχου ψήφισε θεσμικά, οι παρατάξεις Σουσούδη, Καπάκη και ο Μπακέλας ψήφισαν παραταξιακά. Συνεχίζεται λοιπόν η μετωπική αντιπαράθεση ακόμα και σε μια συμβολική συνεδρίαση. Κάτι που έχει αρχίσει εδώ και δύο χρόνια η ενωμένη αντιπολίτευση. 

Αναλαμβάνοντας τη θέση ως πρόεδρος για την επόμενη διετία ο Λευτέρης Μπάλλας έκανε έναν μικρό απολογισμό των πεπραγμένων του στα αυτοδιοικητικά και μια αναδρομή στην θητεία του ως πρόεδρος του ΔΣ από το 106 μέχρι το 2021. Θυμήθηκε την δύσκολη περίοδο 2016-2019 όταν η πλειοψηφία Σουσούδη χανόταν κι αυτός ως πρόεδρος - κόντρα στον κ. Καπάκη και στην "όχι σε όλα αντιπολίτευση του" - κατάφερε και έφερε το σκάφος του ΔΣ στις εκλογές του 2019. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της περιόδου 2020-2021 και της πανδημίας. Και κατέληξε πως στη σκέψη του ήταν να αποχωρήσει από πρόεδρος και το δημοτικό συμβούλιο, αλλά αυτά που γράφτηκαν εναντίον του τον Δεκέμβριο 2021 από την παράταξη Άνδρος της Ζωής τον έκαναν να το ξανασκεφτεί και να μείνει ξεκινώντας την 4η διετία του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Οι αναφορές του Λ. Μπάλλα στην Άνδρο της Ζωή του κ. Καπάκη τον έκαναν έξαλλο και ο επικεφαλής της ελάσσονος (εδώ και 7 χρόνια τα ίδια) άρχισε να φωνάζει έξαλλος ζητώντας τον λόγο. Ο κ. Μπάλλας του εξήγησε με νηφαλιότητα πως είθισται ο πρόεδρος να λέει δύο λόγια για την εκλογή του. Έκανε και έναν απολογισμό. Και εξήγησε ποιοι ήταν οι πολιτικοί λόγοι που παρέμεινε άλλη μια διετία ως πρόεδρος. "Δεν υπήρξε" τόνισε "καμία προσωπική αιχμή για να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, να φωνάζει και να ζητά τον λόγο ο κ. Καπάκης".

Ο κ. Καπάκης είχε όμως ξεφύγει πλέον και συμπεριέλαβε στο "ρεπερτόριο" του και τον "δημοσιογράφο" και άλλα "ευγενικά" που συνηθίζει εδώ και 5 χρόνια (2016-2021) εναντίον μας παίζοντας φυσικά κρυφτούλι με υπονοούμενα και δικολαβίστικα! Τι να κάνουμε Καπάκης είναι αυτός! Στο τέλος ζήτησε φωνάζοντας από τον Μπάλλα "να τον ευχαριστήσει μιας και η παράταξη Άνδρος της Ζωής με τις επιθέσεις της κατάφερε να μείνει και να εκλεγεί και πάλι πρόεδρος"!!! Ευχαριστίες που ο κ. Μπάλλας είπε με ένα πλατύ χαμόγελο!!! 

Εδώ να σημειώσουμε πως τον λόγο πήρε μόνος του ο κ. Σουσουδης στήριξε τον κ. Καπάκη!!! Ήταν μια ειρωνεία της ιστορίας των δημοτικών πραγμάτων της Άνδρου να βλέπουμε τον κ. Σουσούδη να στηρίζει ολόθερμα τον κ. Καπάκη που τον πολέμησε ανηλεώς από το 2015 μέχρι το 2019!!! Τόσο πολύ που ουδέποτε στήριξε δημόσια σε συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δήμαρχος τους στενούς συνεργάτες του όπως τον κ. Θωμά, τον κ. Βουραζέρη, τον κ. Μπάλλα, τον κ. Λάβδα, τον κ. Λάσκαρη και τόσους άλλους που σταδιακά εγκατέλειψαν τον φθίνοντα συνδυασμό του επί 5ετία... 

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μετά από ένα μπέρδεμα των συμβούλων της αντιπολίτευσης για το τι και πως ψηφίσουν μέλη για την λίαν σοβαρή για την διοίκηση Οικονομική Επιτροπή έγιναν οι εκλογές και εκλέχθηκαν από την διοίκηση ως τακτικά μέλη ο Δ. Λοτσάρης (πρόεδρος) με αναπληρωματικό τον Δ. Γιαννίση. Ακόμα ως μέλη οι Α. Μακρή και Ν. Μουστάκας και αιρετά μέλη οι κ. Τ. Μπιθικώτση και Μ. Βενετίκη. Αναπληρωματικά οι Ν. Στεφάνου και Δ. Τηνιακός. Από την αντιπολίτευση στην ομάδα Σουσούδη εξελέγη ο Α. Αντώνογλου με αναπληρωματικό τον Ν. Βιδάλη και από την ομάδα Καπάκη εξελέγη η Τ. Μαμάη και αναπληρωματικό τον Σ. Τσαούση.

Στην ψηφοφορία για την Οικονομική Επιτροπή αποκαλύφθηκε και η τοποθέτηση - επί του θέματος - του ανεξάρτητου συμβούλου Γ. Μπακέλα, καθώς βρέθηκαν στην κάλπη 5 ψηφοδέλτια της ομάδας Καπάκη, ενώ είχε 4 συμβούλους στο συμβούλιο. Καθόλου τυχαίο που όση ώρα ήταν πρόεδρος ο κ.Μπακέλας ζητούσε η κάλπη - που ψήφιζαν οι σύμβουλοι - να είναι σε παραβάν!!!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Λευτέρη μου, έπρεπε, έπρεπε να μην κατέβεις από εκεί που είσαι, γιατί εκεί είναι κάπως ψηλά, δεν έχει πολύ οξυγόνο και οι μικρούληδες θνητοί δεν παίρνουν ανάσα. Πως θα καταλάβουν Λευτέρη μου? Αναρωτιέσαι ? Μην αναρωτιέσαι, κανείς σήμερα δεν κατάλαβε τα λόγια σου, όλοι μιλάνε για πολιτική και για τον αν είναι αποδεκτός. Εσύ εν αντιθέσει μίλησες για γνώση, για τη γνώση που τόσα χρόνια σε αναδεικνύει επαγγελματικά (όχι πολιτικά, άλλωστε ποιος μπορεί να καταλάβει). Στην τελική Λευτέρη τι περίμενες? Θα σου πω, περίμενες ότι θα σε κρίνουν βάσει του έργου σου στο συμβούλιο (μμμμ είσαι γελασμένος), βάσει της συναίνεσης που προσπαθείς να πετύχεις μέσα σε αυτό, στο οποίο κάποιοι έχουν κάνει ένα πρωτόγνωρο κράμα δεξιοαριστεράς μόνο και μόνο για να ρίξουν τον Δήμαρχο. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε, μην περιμένεις Λευτέρη μου εκτίμηση, άλλωστε κωλοτούμπα σε ανέβαζαν, Λευτεράκη σε κατέβαζαν. Η γνώση δεν εκτιμήθηκε ποτέ, διότι η ηλιθιότητα κυριεύει. Κάτι ακόμα Λευτέρη μου που ξέρεις πολύ καλά και εφαρμόζεις καθημερινά και θέλω να συνεχίσεις να το κάνεις, ο μεγαλύτερος πειρασμός των ευφυών ανθρώπων είναι ο κυνισμός, δηλαδή η ωμή ειλικρίνεια, συνέχισε να την εκφράζεις και ας μην βρίσκεις ανταπόκριση ή έστω μία σωστή αντίκρουση σε αυτή.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Λάβαμε το παραπάνω σημείωμα ως μέηλ από τον δικηγόρο Γιώργο Μπάλλα και το δημοσιεύουμε αυτούσιο ως σχόλιο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΟΜΑΧΙΕΣ .. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΒΓΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ..ΕΜΕΙΣ ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ... ΜΗΝ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ? ΤΙ? ΠΟΤΕ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ??? ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ ΤΙ ΜΠΑΛΑΣ ΤΙ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΤΙ ΤΣΑΤΣΟΜΟΙΡΟΥ ? ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Λευτέρη. Πήρες το απόλυτο της παράταξης σου. Πήρες 8 ψήφους σε οκτώ συμβούλους. Μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουν να στηρίζουν την εμπειρία και το ήθος σου

This comment was minimized by the moderator on the site

Αχ βρε Λευτέρη.
Όλα έχουν ένα τελος
Στο χωριό μου λένε ότι όταν δεν σε θέλουν φεύγεις.
Σου το είπαν οι Ανδριωτες
Έχει έρθει η ώρα, γιατί αφήνεις να σου το θυμίζουν άλλη μια φορα με ψήφο αποδοκιμασίας και μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα πόσος πόνος και δάκρυ για τον Μπάλλα; Τόσο σας πόνεσε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιουπι! Νικήσαμε!
Από τώρα νικήσαμε!
Τους σκίσαμε σου λέω Θεία, τους πήραμε τις εκλογές και δεν το καταλάβανε!
Ποιες εκλογές;
Εε, τις επόμενες , τις άλλες, ή τις παράλλες, μια φορά τις πήραμε!Πρόσεξε γιατί :
Αυτός ο Λοτσάρης κράτησε Λευτέρη.
Ο Γιάννης κράτησε Βασίλη.
Ενώ εμείς κάναμε αλλαγή, κάναμε αλλαγή!
Βγάλαμε Διαμαντή και βάλαμε Αθηνά!
Αυτό είναι!
Τους ξεράναμε. Κανείς δεν περίμενε αλλαγή!
Ακόμα ψάχνουνε να βρούνε!
Οι Καβουραίοι ρωτάνε και οι Λοτσαραίοι δεν απαντάνε!
Αμ το αλλο.
Η τοποθετησάρα για να υπερασπιστούμε τον Γιάννη που του την είπε αυτός ο Λευτέρης.
Άκου άλλο πάλι!
Του απαντήσαμε Θεία και ξεραθήκανε όλοι.
Πληρωμένη απάντηση που κανείς δεν την κατάλαβε. Ούτε γιατί δόθηκε κατάλαβε κάποιος. Ήταν πάντως φοβερή, τους διέλυσε!
Άλλωστε και ο Γιάννης πριν του είπε να πει ευχαριστώ που εξελέγη, αλλά που δεν τον ψήφισε αλλά που κατέβηκε επειδή την είχε σπάσει στον Λευτέρη που τελικά γι αυτό κατέβηκε!
Το πιασες Θεία!
Τι, ζαλίστηκες και αντί για ζάχαρη έβαλες μαγιά στον καφέ; αυτός δεν είναι καφές, προζύμι θα γίνει Θεία , προζύμι, πρόσεξε!!
Πρόσεξε Θεία μην πάθεις τίποτα και χάσουμε τον ψήφο!
Νικάμε Θεία, νικάμε!
Τι; τους εύχεσαι καλή θητεία;
Σε όλους Θεία;
Εντάξει, σε όλους Θεία!
Καλή θητεία και καλά μυαλά σε όλους και από την Θεία Χαρίκλεια!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μαύρισαν για μια ακόμη φορά το Μπαλλα και αντί να παραιτηθεί από φιλότιμο, μένει χωρίς να είναι αποδεκτός από τους Ανδριώτες στις εκλογές και το Δημοτικό Συμβούλιο για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια.
Τι δεν καταλαβαίνει?

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μεγάλη πλάκα έχετε; Ποιοι μαύρισαν τον Μπάλλα; Τα λευκά ψηφοδέλτια; Από πότε τα λευκά... μαυρίζουν; Απλώς η αντιπολίτευση έσπασε την ενότητα και δεν ψήφισε τον εκπρόσωπο της συμπολίτευσης, ενώ η συμπολίτευση ψήφισε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης κι ας ήταν 6 μήνες απόντες από τα συμβούλια!!!
Συνεπώς εσείς δεν καταλάβατε το έργο που είδατε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro