Ο "φίλος" τους ο Λευτεράκης και το "κωλοτουμπόμετρο" του Καπάκη!!!…

Του Λευτέρη Μπάλλα

Δικηγόρου & Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

 

Wihnton Churchil: «Βελτίωση είναι να αλλάζεις. Τελειότητα είναι να αλλάζεις συχνά»

John kapakis και ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (11-1-2022): «ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ!!! Άλλη μια επική κυβίστηση του προέδρου του Δ.Σ κ. Μπάλλα. Το κωλοτουμπόμετρο κτύπησε κόκκινο».

Έχει δίκιο ο Καπάκης και όχι ο Τσόρτσιλ. Γιατί έτσι μετριέται η δημοκρατία: με το "κωλοτουμπόμετρο"! Αδόκιμος ο όρος, αλλά από τα σωστά χείλη. Κάτι ξέρει από κωλοτούμπες ο Καπάκης, μιας και μετά το ΠΑΣΟΚ του Άκη ακολούθησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα, ο οποίος δίδαξε την κωλοτούμπα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο! Ή, μήπως τα ξέχασε όλα αυτά ο κ. Καπάκης; Περί κωλοτουμπόμετρου λοιπόν ο λόγος στην αριστερόστροφη Άνδρο της Ζωής τους μιας και είναι ειδικοί πλέον διεθνώς στο είδος.

Ένα όμως είναι σίγουρο από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του 2022: δεν έπιασαν οι ευχές περί ειρήνευσης του μητροπολίτη μας στο κόψιμο της πίτας! Ας σοβαρευτούμε (όσο μπορούμε με αυτούς που έχουμε να κάνουμε) για να δούμε το θέμα της κυβίστησης-κωλοτούμπας και των άλλων εύθυμων στιγμών της Ανδρου της Ζωής τους.

Είναι σίγουρο (όπως έγραψε και ο μικρός Γιώργος) πως το επίπεδο που προσπαθώ να οδηγήσω το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κάπως ψηλά. Και δεν αντέχουν πολλοί. Συνεπώς δεν μπορώ να παρεξηγήσω τους Ανδροζωίτες (τρείς  και ο κούκος ή τρείς και ο αρχηγός) όταν λαχανιασμένοι από τα προσωπικά τους – που τα είπανε πολιτική - δεν μπορούν να πάρουν ανάσα στον ανήφορο.

Μιλάνε για πολιτική και για τον αν είμαι αποδεκτός. Έξι χρόνια πρόεδρος ΔΣ και πάω για οκτώ, με δύο διαφορετικούς δημάρχους και συμβούλια μειοψηφικά (στο πρώτο γιατί έφθινε ο δήμαρχος, στο δεύτερο γιατί ήταν φθισικιά η απλή αναλογική τους) και μάλλον τα έβγαλα πέρα. Κόντρα στις ύβρεις και στις φωνές τους. Κόντρα στις άνευ λόγου καταγγελίες του «κάτω όλα». Στον χαιρετισμό μου για την ανάληψη της 4ης θητείας  μίλησα για μνήμη και γνώση. Μνήμη μιας διαδρομής στα κοινά της Άνδρου και γνώση πολιτική και επαγγελματική, που τόσα χρόνια αναδεικνύεται. Κι όποιος μπορεί να καταλάβει κατάλαβε…

Ο κ. Καπάκης και οι σύμβουλοι του. Τακτικά... απόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο και εντελώς απόντες στην Οικονομική Επιτροπή του 2021. Εδώ σε σπάνια κοινή εμφάνιση τους το 2019!!!  

Τι καταλαβαίνουν όμως από πολιτική αυτοί που δεν καταλαβαίνουν την αξία του κανονισμού του συμβουλίου και φλυαρούν ώρες για "δημοκρατία". Όταν η εφαρμογή του κανονισμού δεν τους ευνοεί μιλάνε για… «επιλεκτική εφαρμογή του»! Είναι οι ίδιοι που θέλουν να μιλήσουν παντού χωρίς να προβλέπεται σε όλα και για όλα κάθε στιγμή που θα τους καπνίσει (δημοκρατία γάρ). Οι ίδιοι που μπορούν να βρίζουν (μιάσματα και άλλα εύηχα). Χωρίς να μπορείς έστω να τους ειρωνευτείς με τον κυνισμό του Διογένη, γιατί δεν καταλαβαίνουν (επίπεδο γάρ). Είναι οι ίδιοι όλο «μπλα, μπλα, δημοκρατία, μπλα, μπλα, μας εκλέξανε» και μετά δεν τους ξαναείδανε για 6-7 μήνες!!! Ή, και μέχρι τις επόμενες εκλογές…

Είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει ένα πρωτόγνωρο κράμα αριστερόστροφης φλυαρίας και ηχηρών επιφωνημάτων, όταν ευαρεστηθούν να έρθουν σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο! Και όταν έρχονται είναι μόνο και μόνο - εδώ και μια διετία - για να ριχτούν στον Δήμαρχο εκμεταλλευόμενοι την απλή αναλογική, την οποία ποτέ δεν κατάλαβαν και την είδαν μόνο σαν ευκαιρία για ρεσάλτο στην διοίκηση. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε.

 

Ένα ακόμα από "δημοκρατικό" ξέσπασμα του Γ. Καπάκη στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου. Εδώ επιτίθεται με ανοίκειο ύφος κατά του προέδρου Κορθίου με αφορμή τις δικές του κωλοτούμπες για τις ανεμογεννήτριες. Ο πρόεδρος Κορθίου, δικηγόρος, Γιάννης Αντωνέλος τον αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και σοβαρότητα. Δίπλα του οι απόμακροι κι αδιάφοροι σύμβουλοι του...

Και ας πάμε πάλι στον αρχηγό Γιάννη Καπάκη.  Όταν του λες κάτι που δεν του αρέσει θυμάται την κωλοτούμπα και το (δικός του όρος) κωλοτουμπόμετρο!!! Το όργανο όμως δεν μετράει τις δικές τους αλλαγές στάσης, αλλά μόνο τις δικές μου κινήσεις και όταν αυτές δεν τους βολεύουν. Δεν χάρηκαν με την νέα θητεία μου. Έπρεπε να παραιτηθώ για να δικαιωθούν τα περί του ότι… «με έδιωξε ο λαός»!!! Έπρεπε να μην αναλάβω εκ νέου πρόεδρος για 4η φορά για να επικρατήσουν αυτοί, που επί 7ετία επενδύουν στην διάλυση και όχι στη σύνθεση και την συναίνεση.

Αυτά τα περί κωλοτούμπας-κυβίστησης από κάποιους που άλλαζαν θέση σαν τα πουκάμισα (όχι στην Πλούσκα, ναι στην Πλούσκα, πάλι όχι στην Πλούσκα, ναι στις εγκεκριμένες ανεμογεννήτριες, όχι στις εγκεκριμένες ανεμογεννήτριες, όχι στον Σουσούση επί 5ετία, ναι στον Σουσούδη επί 2ετία, όχι στον Καπάκη επί 5ετία, ναι στον Καπάκη επί διετία κλπ).

Αυτοί που σαν αριστεροί ήθελαν να βγάλουμε ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου το 2014 καταδικάζοντας το δήθεν ξεπούλημα των επαρχιακών αεροδρομίων επί Νέας Δημοκρατίας και όταν τα αεροδρόμια αυτά τα δόθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016 ακούστηκε μόνο ο ήχος της γαργάρας από μέρους τους.

Εδώ αποδέχεται το Φραγκάκι και τις άλλες εγκεκριμένες θέσεις για ανεμογεννήτριες στον Καμπανό τον Δεκέμβρη 2019. Τον Ιανουάριο του 2020, έκανε κωλοτούμπα και αρνήθηκε όλες μέχρι σήμερα κατηγορώντας την δημοτική αρχή γι' αυτά που ο ίδιος ενέκρινε τον Δεκέμβρη του 2019.

Αυτοί που τον Δεκέμβρη του 2019 είπαν ναι στις εγκεκριμένες και αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες και τον Ιανουάριο του 2020 είπαν όχι σε όλες!!! Αυτοί με ονομάζουν κωλοτούμπα. Αυτοί που δεν μετράνε με το κωλοτουμπόμετρο τους την μεγάλη κωλοτούμπα που έλαβε χώρα στην παράταξη τους, και μετά 5ετία σκληρή πολιτική και προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ τους στο τέλος... ενώθηκαν!!! Κι ακολούθησαν από κοινού την αριστερόστροφη πολιτική του «όχι σε όλα». Και σε στιλ Τσίπρα ξέχασαν και πως κυβέρνησαν. Ο ένας το κράτος και απέτυχε και αποπέμφθηκε ο  άλλος τον Δήμο και έχασε, αφού πρώτα έχασε στον δρόμο 6-7 συμβούλους και -23%! Οι του πρώτου με υβρίζουν! Οι του δεύτερου ξέχασαν ότι, συμπορευόμενος μαζί τους, κράτησα το ΔΣ όρθιο από την διαλυτική πολιτική των πρώτων. Τότε με ψήφιζαν για πρόεδρο και τώρα υπερασπίζονται με αερολογίες τον πρώτο! Αυτοί μιλάνε… για κωλοτούμπες!!!

Οι  επιθέσεις τους πλέον δεν μου προκαλούν αίσθημα αντιπαλότητας, αλλά οίκτου. Γιατί προέρχονται από τους πρωταθλητές του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και της πολιτικής κυβίστησης. Σίγουρα αποτελώ "εμπόδιο" και τους ενοχλώ! Τα ελεύθερα πνεύματα, οι έχοντες συγκεκριμένη με επιχειρήματα άποψη, αντίληψη, κρίση και μνήμη, πάντα ενοχλούσαν, όπως έγραψε σαν σχόλιο μια φίλη.

Εγώ από την μεριά μου θα συνεχίσω να έχω και μνήμη και γνώση και να μην αλλάζω άποψη σαν τα πουκάμισα για την Πλούσκα, τις ανεμογεννήτριες, τον Κάπάκη και τον ρόλο του, τα έργα που τώρα γίνονται και ποτέ πριν δεν έγιναν. Να ενοχλώ καθημερινά με τις κυνικές αλήθειες μου. Με την ωμή ειλικρίνεια. Άλλωστε, η αλήθεια των ιδεών και των επιλογών είναι ο πειρασμός των ευφυών ανθρώπων. Θα προσπαθήσω όσο μου το επιτρέπει το μυαλό μου, λοιπόν, να την εκφράζω. Γιατί κάποιος πρέπει να τους τα λέει κι ας μην ακούνε…