ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΔΗΜΟΥ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ!!!

Με το αποψινό καράβι κι ενόψει της μεγάλης κακοκαιρίας που είναι σε εξέλιξη ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης  Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτης συνεννοήθηκαν με τον δήμαρχο Άνδρου Δ. Λοτσάρη και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στέλνει δύο ειδικά εκχιονιστικά/αλατιέρες μαζί με ένα φορτηγό αλάτι σε βοήθεια της Άνδρου.

Την είδηση μας την μετέφερε με προσωπικό τηλεφώνημα ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λεονταρίτης. Ακολούθως μας έστειλε και δελτίο τύπου ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης.

Τα δύο μηχανήματα και εκχιονίζουν, αλλά και ρίχνουν αλάτι στον δρόμο για να μην κάνει κρούστα ο πάγος και δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για τους οδηγούς και τα οχήματα τους.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Άνδρος 23/1/2022 15:30
 
Κατόπιν έκκλησης-επικοινωνίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  Γιώργου Χατζημάρκου  με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από συνεννόηση με τον δήμαρχο Άνδρου, σήμερα το απόγευμα καταφτάνουν στην Άνδρο με το πλοίο της γραμμής,  εκχιονιστικά  μηχανήματα  και αλάτι για να συνδράμουν  τις δυνάμεις του νησιού στη διάνοιξη του οδικού δικτύου! Η κίνηση στο Επαρχιακό και το Δημοτικό οδικό δίκτυο του νησιού,  πραγματοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες και ΜΌΝΟ για επείγον καταστάσεις. Αναμένεται νέο κύμα χιονόπτωσης από το βράδυ, γι'αυτό περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Δημήτρης Λάσκαρης
ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φθάνουν απόψε, στις 8:00 το βράδυ, δύο μηχανήματα - αλατιέρες και μία νταλίκα με αλάτι.

Τα εν λόγω μηχανήματα θα συνδράμουν στον εκχιονισμό και την διατήρηση της κυκλοφορίας του οδικού δικτύου, αφού όλα δείχνουν ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και πιθανότατα να ενταχθεί τις επόμενες 2- 3 ημέρες.

Ο Δήμαρχος Άνδρου ευχαριστεί θερμά, τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και τον Έπαρχο, Δημήτρη Λάσκαρη, που ανταποκρίθηκαν άμεσα συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχάριστα νέα για το νησί μας. Επιτέλους μας θυμήθηκαν!