ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ: Διανοίξεις, απεγκλωβισμοί, ηλεκτροδοτήσεις, απαγορεύσεις...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 25.01.2022

Υπενθυμίζεται ότι, για αύριο Τετάρτη  26/01/22, με απόφαση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας έχει παραταθεί η έκτακτη αργία και για το Νομό Κυκλάδων. Ως εκ τούτου, οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία παραμένουν κλειστά και δεν θα διεξαχθεί ούτε η τηλεκπαίδευση. Κλειστός ο ιδιωτικός τομέας πλην καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων, βενζινάδικων, ιδιωτικών δομών υγείας. Κλειστός επίσης και ο δημόσιος τομέας πλην των δομών υγείας και λοιπών υπηρεσιών κατά περίπτωση.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (Τρίτη, 25/01/22) αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή Κατακαλαίων, Μονής Αγίου Νικολάου και Βουρκωτής. Έγιναν συνεχής εκχιονισμοί σε όλο το επαρχειακό και δημοτικό δίκτυο του νησιού, από την περιοχή του Στενού μέχρι και την περιοχή του Μακροταντάλου. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον απεγκλωβισμό αγροτών σε όλο το νησί και διανοίχθηκαν δύσκολα κομμάτια οδικού δικτύου, όπως στον Αμμόλοχο, στο Μακροτάνταλο, από Μπατσί προς Άρνη μέχρι τη διασταύρωση για Βουρκωτή, κομμάτι προς τη Μονή Παναχράντου, οδικός άξονας προς το Στενό, συνεχίστηκε η διάνοιξη προς Αποίκια - Βουρκωτή κ.α.

Αύριο, από τις πρωινές ώρες θα ξεκινήσει ο Δήμος σε συνεργασία με τους εθελοντές (ΣΕΔΑ) και το Επαρχείο, την συνέχιση των εκχιονισμών.

Κρατήθηκε κατά προτεραιότητα ανοικτός ο δρόμος προς το ελικοδρόμιο και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο ασθενής από την περιοχή του Κορθίου, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας με την επιμέλεια της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.

Επιβλήθηκε για απόψε απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα από την διασταύρωση Πατούρια - Αποίκια - Βουρκωτή – Άρνη και για την οδό Υψηλού - Λάμυρα. Τα δύο αυτά τμήματα έχουν ιδιαίτερο πάγο και η κίνηση των οχημάτων κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη. Η απαγόρευση κυκλοφορίας απέτρεψε τον εγκλωβισμό οχημάτων, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να κάνει κανέναν απεγκλωβισμό. Επέτρεψε επίσης, απρόσκοπτα τους εκχιονισμούς και τη χρήση του οδικού δικτύου για έκτακτες περιπτώσεις, όπως η μεταφορά του ασθενούς από το Κόρθι. Ο εγκλωβισμός - ακινητοποίηση οχημάτων θέτει σε κίνδυνο την ζωή των εγκλωβισμένων, σταματάει την οδική κίνηση, δυσχεραίνει τον εκχιονισμό, την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης κλπ.

Παραμένουν πάντα στην διάθεσή σας τα τηλέφωνα επικοινωνίας:

Θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεότερη εξέλιξη.

Πολιτική προστασία

Δήμου Άνδρου