ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΑΝΟΙΚΤΑ... ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ!!!

 

Την Τετάρτη 18 Μαΐου αν οι ανδριώτες ακούσουν κανονιές στ’ ανοικτά του νησιού ας μην ανησυχήσουν: είναι οι Τούρκοι που δοκιμάζουν με πραγματικά πυρά την ανοχή μας και την αντοχή μας. Την ώρα που ο πρωθυπουργός στην Αμερική συναντούσε τον πρόεδρο Μπάιντεν και στη συνέχεια μιλούσε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις στις 18 Μαΐου με πραγματικά πυρά στο Κεντρικό Αιγαίο μεταξύ Ικαρίας και Άνδρου!

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε στο Κογκρέσο για «τον κίνδυνο αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ» οι τούρκοι επιβεβαίωναν αυτή την αστάθεια με NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο. Και ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλούσε στην Ουάσιγκτον κατά του αναθεωρητισμού των Ρώσων στην Ουκρανία, ο τουρκικός αναθεωρητισμός επιβεβαιωνόταν με στρατιωτικές ασκήσεις λίγα μίλια έξω από την Άνδρο.

Αυτά ως προς την είδηση και τον σχολιασμό της με την ελπίδα πως ίσως καταλάβουμε πως κανείς δεν θα υπερασπίσει τα δικά μας συμφέροντα όταν εμείς θεωρούμαστε δεδομένοι κι όταν τρέχουμε να συμπαραταχθούμε με τα συμφέροντα των άλλων. Αυτά για να μην τρέφουμε αυταπάτες πως στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία ανακόπτουμε τον αναθεωρητισμό των Τούρκων στο Αιγαίο!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»