ΡΑΔΙΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ: 8 χρόνια παρανομίας!!! ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: τα νέο ΔΣ…  

 

ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου της Άνδρου διακυμάνθηκε ακόμα μια φορά από αξιοπρεπές μέχρι καφενείου σύμφωνα με τον πρόεδρο Λευτέρη Μπάλλα. Αξιοπρεπές στο μέτρο που κάποιοι κατάφεραν και άρθρωσαν κάποια πολιτικά επιχειρήματα χωρίς αντεγκλήσεις κι αποδοκιμασίες.

Αντιθέτως έφτασε στο επίπεδο καφενείου, σύμφωνα με τον κ. Μπάλλα, όταν οι αντεγκλήσεις, οι αποδοκιμασίες και οι μετωπικές επιθέσεις έφτασαν στο κόκκινο. Ακούστηκαν μεταξύ των Σουσούδη και Γιαννίση επιχειρήματα περί "κλέφτη" και "αδιαφανείς τρόπους", που «κόσμησαν» την προεκλογική περίοδο του 2019 και κατέληξαν τότε σε εκατέρωθεν μηνύσεις. Τώρα έμειναν στις ειρωνείες, στις απειλές και στις αντεγκλήσεις, καθώς δεν αντέχει ο ένας τον άλλον.  

Το επίπεδο όμως ισοπεδώθηκε πλήρως όταν ο ιδιοκτήτης του ράδιο-Αστέρας παίρνοντας τον λόγο για την υπόθεση του (εξηγούμε παρακάτω) είπε πως ο "νομικός σύμβουλος" του είπε να πει του δημάρχου πως λέει… "μαλακίες"! Κι αυτός... το είπε!!! Κάπου εκεί ο επιχειρηματίας αποδοκιμάστηκε και από μέλη της αντιπολίτευσης, που γενικά επιχείρησε να στηρίξει πολιτικά τις 8ετείς παρανομίες του.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΑΔΙΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ

Αναλυτικά, η ιστορία του "ράδιο-Αστέρας" ξεκινά την προεκλογική περίοδο του 2014 όταν με απόφαση του τότε δημάρχου Γιάννη Γλυνού ο επιχειρηματίας στεγάστηκε με ενοίκιο 30 ευρώ τον μήνα (!) σε παράνομη αποθήκη κάτω από τις κερκίδες του δημοτικού σταδίου. Το ενοίκιο ουδέποτε πληρώθηκε γιατί η παραχώρηση ήταν πολλαπλώς παράνομη, καθώς παραχωρήθηκε δημόσιος χώρο χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό σε επιχειρηματία και ο δημόσιος χώρος έπασχε καθώς ήταν παράνομα κτισθείσα αποθήκη. Ο επιχειρηματίας προχώρησε και πήρε παράνομα ρεύμα από τον δημοτικό φωτισμό του σταδίου μιας και δεν μπορούσε να πάρει νόμιμα. Γιατί η αποθήκη δεν ήταν νόμιμη και η παραχώρηση ήταν παράνομη. Διπλά παράνομη καθώς επιπλέον όλες αυτές οι διευκολύνσεις αφορούσαν ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση κι όχι μη κερδοσκοπικό σύλλογο. Όλα αυτά αποκαλυφθήκαν με έγγραφο της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Άνδρου στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Κυριακής 18/9.  

Τις αρχικές παρανομίες της απελθούσας διοίκησης Γλυνού προσπάθησε να αντιμετωπίσει η διοίκηση Σουσούδη με την τότε πρόεδρο του οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Αθηνάς Τσατσομοίρου το 2016. Δεν βρέθηκε όμως τρόπος νομιμοποίησης της πολλαπλής παρανομίας (κατάληψη δωρεάν δημοτικού χώρου, μη πληρωμή ενοικίου, υπεξαίρεση ρεύματος) της ιδιωτικής κερδοσκοπικής επιχείρησης. Όμως το θέμα παρασιωπήθηκε και δεν έγιναν τα νόμιμα! Και ο σταθμός συνέχισε να λειτουργεί παράνομα.

Από το 2019 μέχρι το 2021 η διοίκηση Λοτσάρη αδράνησε κι αυτή πλήρως. Είτε από άγνοια όπως είπε ο δήμαρχος είτε από αμηχανία μπροστά στην παρανομία την οποία υιοθέτησαν όλοι οι προηγούμενοι. Ο καιρός πέρασε μέχρι το 2021 όταν υπήρξε καταγγελία ιδιώτη στον εισαγγελέα Σύρου. Η διοίκηση Λοτσάρη βρέθηκε εξαναγκασμένη να επέμβει μετά από ερώτημα του εισαγγελέα. Έγιναν τα νόμιμα και ο επιχειρηματίας με το "νομικό σύμβουλο" του έφεραν όλα τα χαρτιά τους. Κινήθηκαν από την μεριά της σημερινής διοίκησης τα απαραίτητα νομικά μέτρα: εξώδικα, αποφάσεις, προθεσμίες.

Ο επιχειρηματίας τα αγνόησε και συνέχισε να λειτουργεί την επιχείρηση του. Και έτσι ήρθε το θέμα την Κυριακή 18/9 στο δημοτικό συμβούλιο για "διοικητική αποβολή"! Συγχρόνως ο εισαγγελέας κάλεσε για για "παράβαση καθήκοντος" ζητώντας εξηγήσεις τον πρώην δήμαρχο και τον νυν ρωτώντας τους γιατί δεν επιλήφθηκαν του θέματος όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόντες για πρώτη φορά και οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι! Οι σύμβουλοι κλήθηκαν να αποφασίσουν την διοικητική αποβολή του "ράδιο-Αστέρας" από την αποθήκη και την διακοπή ηλεκτροδότησης του με αυτή. Αν οι σύμβουλοι δεν ψήφιζαν αποβολή ψήφιζαν εν γνώση τους συνέχιση της παρανομίας, που υπάρχει εδώ και 8 χρόνια και αφορά τρεις δημάρχους και τρεις προέδρους του οργανισμού του σταδίου. Κάτι που σημαίνει πρόσκληση και αυτών από τον εισαγγελέα. Αν ψήφιζαν αποβολή θα δικαίωναν την σημερινή διοίκηση που υπό το βάρος των ευθυνών της κινήθηκε νομικά. 

Κάπως έτσι ακούστηκαν από την μεριά της αντιπολίτευσης αστειότητες απίστευτου μεγαλείου. Κορυφαία αυτή της κ. Τσατσομοίρου που ως πρόεδρος του οργανισμού από το 2016 μέχρι το 2019 δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να νομιμοποιήσει τις παρανομίες του σταθμού και την Κυριακή έλεγε να βρεθεί τρόπος νομιμοποίησης της αποθήκης σε μια... εβδομάδα!!! Να γίνουν άμεσα (εντός εβδομάδας;) οι δημόσιοι διαγωνισμοί και να κατακυρωθεί ο χώρος στον επιχειρηματία! Εννοείται όπως συμπλήρωσαν άλλοι να πληρώσει κάτι τι ο επιχειρηματίας για τα 8 χρόνια ρεύμα που υπεξαιρεί! Και το θέμα να λήξει γρήγορα!!! Κάτι που οι κ. Σουσούδης και Τσατσομοίρου δεν βρήκαν νόμιμο τρόπο να λύσουν από το 2016 μέχρι το 2019 η κ. Τσατσομοίρου ζητούσε χτες να λυθεί σε... μια εβδομάδα!!! Τέτοια "σοβαρά" επιχειρήματα ακούστηκαν στο συμβούλιο!!!

Τελικά το ζήτημα τέθηκε σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε να πάρει παράταση μια εβδομάδα η τελική ψηφοφορία για να προσκληθεί και ο νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία να εκφέρει τη γνώμη του. Την πρόταση ψήφισαν η ομάδα Σουσούδη (8 ψήφοι), η ομάδα Καπάκη (4 ψήφοι) οι η μικρή ομάδα Γιαννίση (2 ψήφοι). Στενάχωρη αμηχανία για τον κ. Γιαννίση που συνέκλινε απροσδόκητα με τον κ. Σουσούδη στην προσπάθεια τους να "αγοράσουν χρόνο" μέχρι να εμφανιστεί τυπικά ο νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία, που χτες βράδυ εξέφρασε μέσω αυτού την "πολιτική άποψη" λέγοντας πως ο δήμαρχος λέει... "μαλακίες"!!! Περιμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εμφάνιση και την τεκμηρίωση της χτεσινοβραδινής «πολιτικής άποψης» του "νομικού συμβούλου" περί τις "μαλακίες", ώστε να μάθουμε και το πως ορίζονται νομικά αυτές την επόμενη εβδομάδα…

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Την δημιουργία του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου ακολούθησε η συγκρότηση του επταμελούς δημοτικού συμβουλίου. Από την διοίκηση προτάθηκαν 4 μέλη, από την αντιπολίτευση 1, από το δημοτικό συμβούλιο στο σύνολο 1, συν ο λιμενάρχης Άνδρου με τον αναπληρωτή του.

Λοτσάρης Δημήτριος Πρόεδρος με αναπληρωτή Ψήτο Άγγελο
Αδάμης Βασίλειος Αντιπρόεδρος με αναπληρωτή Τσατσομοίρου Αθηνά
Ματζώρος Γεώργιος  με αναπληρωτή Δελάρτα Μιλτιάδη
Βουραζέρης Χρήστος  με αναπληρωτή Σαραβάνου Ιωάννα
Κερετζή Ευλαλία με αναπληρώτρια Δούκισσα Άννα
Τρανάκος Γεώργιος με αναπληρωτή Μαμάη Αναστασία
Εκάστοτε Λιμενάρχης με τον αναπληρωτή του

 Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου ορίστηκε μέχρι τις 31/12/23.
 
"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"