Πρώτη συνεδρίαση του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Όλα έχουν μια σειρά…

 

Ήρθε ο νέος οικίσκος ειδικής κατασκευής με αντοχές στη θάλασσα για τους καβοδέτες στο λιμάνι του Γαυρίου και περιμένει την οριστική εγκατάσταση του τις επόμενες μέρες.

Την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή Άνδρου επισπεύδει μάλλον βιαστικά τις ενέργειες της για την λειτουργία του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου οι υποχρεώσεις και οι εργασίες, που έχουν ξεκινήσει και ήδη τρέχουν από το προηγούμενο σχήμα είναι ακόμα ανοικτές. Κατανοητό να θέλει η σημερινή δημοτική αρχή να δει την επιτυχία της – το νέο Λιμενικό Ταμείο - να λειτουργεί. Όμως, στο μέτρο που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει με ορκωτούς λογιστές ο οικονομικός διαχωρισμός, το «τρέξιμο» της ανεξάρτητης συγκρότησης πρέπει να ακολουθεί το «τρέξιμο» του χρήματος. Δεν μπορεί να συγκροτηθεί οικονομικά/λειτουργικά το νέο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου και να συνεχίζει να πληρώνει έργα ανοικτά και υποχρεώσεις τρέχουσες το προηγούμενο Λιμενικό Ταμείο.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ

Την αποπληρωμή του νέου οικίσκου ολοκλήρωσε το Λιμενικό Ταμείο - Τήνου - Άνδρου.

Όλα έχουν μια σειρά. Και μέχρι να γίνει ο διαχωρισμός των οικονομικών καλό θα ήταν οι νέοι σύμβουλοι που όρισε η σημερινή δημοτική αρχή να ενημερωθούν από τον Γ. Μαντζώρο, τον μόνο ενήμερο και γνώστη για έργα, φακέλους, υποχρεώσεις, χρηματοδοτήσεις, επαφές με υπουργεία για προσεχή έργα κλπ. Ήταν και είναι ο μόνος που ήξερε, που έτρεχε, που οργάνωνε, που είχε καθημερινά τις επαφές με την Τήνο, τα υπουργεία, την τρέχουσα καθημερινότητα του λιμανιού κλπ.

Χωρίς αυτόν τον συνδετήριο κρίκο θα σταματούσε για μήνες πολλούς – μέχρι να βρουν άκρη οι καινούριοι – κάθε έργο και κάθε πληρωμή. Άρα, κάθε δραστηριότητα. Και είναι ευχής έργο που με βάση τον σχεδιασμό της διοίκησης πλέον με το νέο διοικητικό συμβούλιο αρκετοί θα πρέπει να αναλάβουν επιμέρους δραστηριότητες ώστε να υπάρξει περισσότερη κατανομή εργασίας και μεγαλύτερη απόδοση.

Το κεντρικό λιμάνι της Άνδρου, αλλά και τα άλλα λιμάνια θα πρέπει να τρέξουν πλέον στη νέα εποχή. Από αυτή την άποψη καλούνται οι νέοι σύμβουλοι να αναλάβουν να τρέξουν και το λιμάνι της Χώρας και του Κορθίου μιας και ήδη μπήκαν σύμβουλοι και από αυτές τις περιοχές. Με έδρα του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου το κεντρικό λιμάνι της Άνδρου, το Γαύριο, όπου ήδη έχουν οργανωθεί γραφεία εδώ και δύο χρόνια, θα πρέπει οι επιμέρους σύμβουλοι να δουν που βρίσκονται τα έργα και στα άλλα δύο περιφερειακά λιμάνια.

Για την ώρα καλό θα είναι να ενημερωθούν όλοι για έργα και οικονομικές εκκρεμότητες με το Ταμείο στην Τήνο και εκκρεμότητες για εργασίες και προμηθευτές σε Αθήνα και Άνδρο.

ΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥΣ

Ο παλιός οικίσκος με την τσίγκινη στέγη θα μεταφερθεί για προσωρινή στέγαση των εργατών στην Σταυροπέδα.

Και μιας και μιλάμε για έργα και προμήθειες ήρθε ο καινούργιος πολυεστερικός προκατασκευασμένος οικίσκος που παραγγέλθηκε από τον Γ. Μαντζώρο και την σημερινή διοίκηση του Δήμου Άνδρου και θα τοποθετηθεί στη θέση του για χρήση των εργαζομένων (καβοδετών κλπ) στο λιμάνι. Ο παλιός με την τσίγκινη στέγη θα μεταφερθεί, όπως μάθαμε, στην Σταυροπέδα για προσωρινή στέγαση των εργατών του μπαλοδέτη. Για τον καινούριο θα χρειαστούν, όπως επίσης μάθαμε, γερανός, ηλεκτρολόγος και οικοδόμος. Την αποπληρωμή του νέου οικίσκου που πληροί όλες τις προδιαγραφές έκανε το Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου με την πρόεδρο του οποίου, Ευγενία Αλιμόνου, οι σχέσεις είναι εξαιρετικές.

Προσεχώς η πρόεδρος Ε. Αλιμόνου θα εξοφλήσει και τις 7 ανοξείδωτές σκάλες, που ήδη μπάκαν σε όλα τα λιμάνια της Άνδρου. Τέλος το υπουργείο που είναι αρμόδιο για την ολοκλήρωση της εκβάθυνση του Γαυρίου και έχει καθυστερήσει δήλωσε στις πιέσεις του Γ. Μαντζώρου πως θα επισπεύσει.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"