ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Αλήθειες και ψέματα για την υπόθεση του ραδιοφωνικού σταθμού «AΣΤΕΡΑ».

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλήθειες και ψέματα για την υπόθεση του ραδιοφωνικού σταθμού «AΣΤΕΡΑ».

Ο Δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα να δώσει ή να ανακαλέσει την οποιαδήποτε άδεια σε ραδιοφωνικό σταθμό. Αρμόδιες για αυτό είναι κρατικές υπηρεσίες όπως η Επιτροπή  Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το ΕΣΡ κτλ.  Ο δήμος δεν μπορεί ούτε «να ανοίξει ούτε να κλείσει» τον οποιονδήποτε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Δήμαρχος και όλη η διοίκηση, είναι υπέρ του πλουραλισμού και της ενημέρωσης που αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση μιας σύγχρονης κοινωνίας. Όλα αυτά βέβαια πρέπει να γίνονται μέσα στα πλαίσια των νόμων που προστατεύουν την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας και του κοινού περί δικαίου αίσθημα.  

Η διοίκηση του δήμου μας ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει στραφεί εναντίον κάποιου μέσου ενημέρωσης. Δυστυχώς όμως κάποιοι που τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και εμφανίζονται δήθεν ως υπέρμαχοι της πολυφωνίας, έχουν σαν πάγια τακτική να μηνύουν και κάνουν αγωγές σε άλλα μέσα ενημέρωσης, προσπαθώντας να τα φιμώσουν, διότι η κριτική που τους ασκούν δεν τους βολεύει.

Αυτοί οι «κάποιοι» εκμεταλλευόμενοι την περίπτωση του ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΣΤΕΡΑΣ», εν γνώσει τους παραπλανούν και παρασύρουν την κοινή γνώμη, γνωστά πρόσωπα, ομάδες και συλλόγους, προσπαθώντας να πείσουν ότι ο Δήμος δεν θέλει πολυφωνία και κλείνει τον σταθμό.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι η φίμωση ενός σταθμού, αλλά η τήρηση των αυτονόητων κανόνων και του νόμου. Για να καταλάβουν λοιπόν όλοι το παιχνίδι των «κάποιων», ακολουθεί το ιστορικό της υπόθεσης του ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΣΤΕΡΑ».

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος δεν μπορούσε και δεν μπορεί να υπογράψει αναδρομικά μισθωτήριο με την επιχείρηση του ραδιοφωνικού σταθμού και να κάνει οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή μαζί της.  

Όλα τα ανωτέρω πρέπει να τα γνωρίζουν οι Ανδριώτες για να καταλάβουν ότι ο Δήμος απλά κάνει το χρέος του ακολουθώντας τις επιταγές του νόμου και δεν είναι ενάντιος στην ύπαρξη του ραδιοφωνικού σταθμού, ούτε γενικότερα κατά της πολυφωνίας.

Αυτά καλούνται να λάβουν υπ’  όψιν  τους και τα μέλη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου, για να αποφασίσουν σχετικά με την παραμονή του ραδιοφωνικού σταθμού στις δημοτικές εγκαταστάσεις, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω ενέργειες της εισαγγελίας Σύρου.

Εκ του Δήμου Άνδρου