ΜΠΑΤΣΙ: Δημοπράτηση αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης αξίας 1,93 εκατομμυρίων ευρώ

 

Φωτογραφία αρχείου. Το καλοκαιρινό τουριστικό Μπατσί υπέφερε και υποφέρει από το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης πολλά χρόνια. Η προηγούμενη διοίκηση χάρη στην επιμονή του αντιδημάρχου Γ. Ψωμά κατάφερε κι αντικατέστησε το περιφερειακό δίκτυο που είχε βουλώσει από την εναπόθεση ιζημάτων. Όμως παρέμεινε σε εκκρεμότητα το μεγάλο έργο, το δίκτυο εντός οικισμού. Όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί κι αυτό και μαζί με την φορητή μονάδα καθαρισμού και αφαλάτωσης του νερού θα μπει το Μπατσί σε μια νέα εποχή ύδρευσης...  

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΠΑΤΣΙΟΥ

Δημοπρατείται στις  5 Δεκεμβρίου 2022 η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης  Μπατσίου. Πρόκειται για την αντικατάσταση όλου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού συνολικού μήκους 17 χιλ. περίπου με αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς. Επίσης, θα κατασκευαστούν και συνοδά έργα, όπως φρεάτια εξαερισμού, εκκένωσης και δικλείδων. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 16 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.930.000,00€ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι απαραίτητες τυπικές διαδικασίες (προσυμβατικός έλεγχος κτλ.) για την προμήθεια και τοποθέτηση της φορητής μονάδας καθαρισμού και αφαλάτωσης του νερού από τις γεωτρήσεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λοτσάρης, μετά από σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου ανέφερε μεταξύ άλλων: «από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων  ύδρευσης,  αποτελεί για το Μπατσί κορυφαία επιλογή. Είναι ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο οικισμός. Μεθοδικά προχωρήσαμε τις 2 ανωτέρω παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού και παράλληλα θα αντικαταστήσουν το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης που έχει φτάσει στα όριά του, είναι βουλωμένο, σπάει συνεχώς και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες του Μπατσίου. Ευχαριστώ όλους του συνεργάτες στον Δήμο που αγκάλιασαν αμέσως αυτή την προτεραιότητα, καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου. Θα συνεχίσουμε, μαζί με την κοινωνία, να αντιμετωπίζουμε ένα προς ένα προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών που θα βοηθήσουν και θα αναβαθμίσουν το νησί μας. Θα διευκολύνουν την καθημερινότητα και θα συμβάλουν στην οικονομική του ανάπτυξη».

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εχω περιεργεια πως θα γινει αυτο το μεγαλο και αναγκαιο εργο μεσα σε παραδοσιακο οικισμο απο την αλλη θα εχουμε ενα συγχρονο δικτυο υδρευσης ,το νερο που θα κυκλοφορει σε αυτο θα επαρκει ; Μακαρι να υπαρχει προβλεψη και για αυτο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σχολίασα.δεν το ανεβάσατε. Ξαναγράφω.
Με το Γαύριο τι θα γινει? Το επόμενο καλοκαίρι μπαίνει στο ίδιο σάπιο δίκτυο και ο Άγιος Πέτρος. Από τις ίδιες γεωτρήσεις θα παίρνουμε νερό.
Φέτος έχουν σαπίσει τα πάντα. Θερμοσίφωνες, πλυντήρια, ποτίσματα, βρύσες. Θα μας αποζημιώσει κάποιος? Η θα χρειαστει να ξεκινήσουμε καταγγελίες προς τον Δήμο? Η κατάσταση πλέον είναι επικίνδυνη, με αυτό το άθλιο νερό πλένουμε τα τρόφιμα που δίνουμε στα παιδιά μας. Υπάρχει και ένα όριο στην ανοχή μας.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν υπάρχει σχόλιο σας πριν από αυτό. Μην διαμαρτύρεστε αν δεν μπορέσατε να το στείλετε. Αυτό που ήρθε το ανεβάσαμε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ας είναι καλά ο δημ σύμβουλος που τα βρόντιξε αλλα πρόλαβε και άλλαξε το περιφερειακό δίκτυο του μπατσίου

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα τι λέει ο Δήμαρχος;;
Έργο του Σουσούδη είναι και αυτό….