Πλημμύρισε το Εμπειρίκειο για την Παλαιόπολη

Το αδιαχώρητο το βράδυ της Παρασκεύης στο Εμπειρίκειο για την έκθεση της Παλαιόπολης. Εκατοντάδες προσήλθαν στα εγκαίνια των 30 χρόνων ανασκαφικς έρευνας της καθηγήτριας αρχαιολογίας Λυδίας Παλαιοκρασσά στην αρχαία πρωτεύουσα της Άνδρου. Ο χώρος απεδείχθει ενταλώς ανεπαρκής να υποδεχτεί τόσο μεγάλο πλήθος. Πάρα πολλοί έμειναν απ' έξω ακούγοντας από τα μεγάφωνα, τα οποία στιγμές-στιγμές αποδείχθηκαν κι αυτά ανεπαρκή... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Σε συζήτηση που είχαμε με κυρία που ήξερε μας είπε πως πριν 10 χρόνια κατά τα εγκαίνια προηγούμενης έκθεσης για τα 20 χρόνια είχε προσέλθει σαφώς λιγότερος κόσμος και δεν περίμεναν τόσο μεγάλο πλήθος εφέτος. Ήταν τόσος ο κόσμος που θα ήταν καλύτερο να είχε γίνει η τελετή στην παρακείμενη πλατεία της Χώρας και να ακολουθούσε η είσκεψη. Μια εξήγηση είναι πως οι διοργανωτές δεν σκέφθηκαν το εύρος πληροφόρησης τυ διαδικτύου, δεύτερη εξήγηση είναι πως πλέον η Παλαιόπολης έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση των ανδριωτών ως σημαντικό στοιχείο της ιστορίας του νησιου, τρίτη πιθανή συμπληρωματική εξήγηση είναι πως εφέτος ήταν η δεύτερη μεγάλη αρχαιολογική αναφορά (είχε προηγηθεί χρονολογικά ο Στρόφιλας) και το αστικό κοινό της Χώρας είχε ενδιαφέρον να ακούσει το που έχει φτάσει και η Παλαιόπολη (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Οι τοπικές αρχές κατά την χθεσινή εκδήλωση. Εδώ μιλά η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σε θέματα Τουρισμού/Πολιτισμού. Στην εκδήωση μίλησαν επίσης ο δήμαρχος, ο καθηγητής Μιχάλης Τιβέριος, ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, ο πρόεδρος της Παλαιόπολης και τέλος η καθηγήτρια Λυδία Παλαιοκρασσά (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Από τα πολύ ωραία της έκθεσης μια τεράστια αεροφωτογραφία του αρχαίου λιμανιού και της περιοχής των ανασκαφών που καταλαμβάνει πολλά τετραγωνικά μέτρα στο μέσον μιας αίθουσας του Εμειρίκιου (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Άλλη μια σκηνή της μεγάλης φωτογραφίας στο πατωμα και ύρω-γύρω τον κόσμο να κοιτά τα ταμπλώ με τις φωτογραφιες και τις αρχαιολογικές εξηγήσεις (φωτ. Εν Άνδρω).  

Και η δεύτερη αίθουσα με τα εκθεματα στα ταμπλώ και τον χωρο προβολής βίντεο (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Ο εξαιρετικός κατάλογος της έκθεσης που διατίθεται δωρεάν στους επισκέπτες (φωτ. Εν Άνδρω¨.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κοσμος οπου βλεπει δωρεαν εκδηλωση προσερχεται.