Γαύρος μαρινάτος: μικρές καλοκαιρινές γευστικές ιστορίες…
Πολλοί βρίσκουν την Άνδρος σχετικά ακριβή για το μέσο βαλάντιο. Η απάντηση μας είναι: εξαρτάται! Από τι εξαρτάται; Από τι θέλεις να γευτείς και σε ποιο σκηνικό μέσα. Αν θες να φας μπέικα ή θες να γευτείς κάτι ραφινάτο στην έξοδο σου.
Έτυχε να βρεθούμε κάπου που ήταν τόσο όμορφα που σκεφτήκαμε να έχουμε κάτι ξεχωριστό κι εύγεστο. Με γεύση από θάλασσα. Γύρω ένα τοπίο υπέροχο. Τη μια χαμένο στην ολόφωτο απομεσήμερο την άλλη στο νυχτερινό πέλαγος.
Την πρώτη στην Barbarola, του Μπάλλα, με θέα τα Πίσω Γιάλια και το ολόφωτο μεσημέρι, την δεύτερη στην παραλιακή Λϊθοδομή, του Ψωμά, με τη νυχτερινή πανσέληνο να αντιφεγγίζει στη θάλασσα. Στου Μπάλλα ο γαύρος μέσα στο λάδι του και τα μικρά κομμάτια σκόρδου και στου Ψωμά πάνω σε τορτίγια με ντομάτα και κομματάκια σκόρδου.
Δύο διαφορετικοί εστιάτορες σε δύο διαφορετικά μέρη του νησιού που όταν βάλαμε τις προδιαγραφές - κάτι με γεύση από θάλασσα και καλοκαίρι, κάτι οικονομικό και ταιριαστό με ένα ποτήρι λευκό κρασί – έφεραν χωρίς δεύτερη κουβέντα το πιο ταπεινό και συνάμα το πιο γευστικό έδεσμα: γαύρος μαρινάτος!
Γαύρος, λάδι, σκόρδο, ένα ποτήρι λευκό κρασί! Κόστος ελάχιστο, απόλαυση μέγιστη. Η Άνδρος στα καλύτερα της… Το συνιστούμε για όσους είστε ακόμα εδώ. Αλλά και για όσους ίσως επιστρέψετε…
«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»