ΑΝΔΡΟΣ: Τα "παρακαλλιτεχνικά" στα εγκαίνια του Ιδρύματος Γουλανδρή

Με πολλές στάσεις, αποστάσεις και διαφορές τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Γουλανδρή το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουλίου στην Χώρα της Άνδρου. Πρώτη διαφορά: οι σε τρεις κύκλους πρόσκληση των καλεσμένων του Ιδρύματος. Δεύτερη διαφορά: οι μάσκες που μετέτρεπαν τα εγκαίνια λίγο σε πάρτυ μασκέ! Τι κάνει η πανδημία ε; Τρίτη διαφορά: Επίσημοι και άλλοι δεν βρέθηκαν στον ίδιο χώρο μαζί παρά ελάχιστα. Τέταρτη διαφορά: οι αποστάσεις ήταν αρκετά μεγάλες, οι αίθουσες αρκετά άδειες, είδαμε και πάθαμε να φωτογραφίσουμε μερικούς από τους εκλεκτούς καλεσμένους που διασκορπίστηκαν σε τρεις κύκλους. Ο πρώτος στις 19:00. Ο δεύτερος στις 20:00. Και ο τρίτος και τελευταίος στις 21:00. Βρεθήκαμε στον τρίτο κύκλο και αποτυπώσαμε κάποιες στιγμές του...  

Στην είσοδο ο πάντα εύχαρις Κυριάκος Κουτσομάλης υποδεχόταν τους πάντες. Υποδέχτηκε τον έπαρχο και τον δήμαρχο Άνδρου και το ζεύγος των συλλεκτών Αντώνη και Άζια Χατζηιωάννου... 

Στον κάτω όροφο ανάμεσα στα έργα του ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης εξηγούσε λεπτομέρειες της έκθεσης στους επισκέπτες. Προσηνής δέχθηκε να φωτογραφηθεί μπροστά στον χαρακτηριστικό πίνακα της έκθεσης, που παραπέμπει στους ιδρυτές του Ιδρύματος. Μαζί του ο έπαρχος και ο δήμαρχος Άνδρου και ο υπεύθυνος του Γηροκομείου Μ.Ψιχάλης.

Μπροστά σε έναν από τους πρώτους πίνακες του ζωγράφου που παραπέμπει σε επιρροές από τον Τσαρούχη συναντήθηκαν ο δήμαρχος, ο έπαρχος, ένας επιχειρηματίας εξ Αθηνών και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Ο υπουργός είναι Καρδιτσιώτης και γιατρός, με σπίτι στην Πάρο. Από το 2004 βουλευτής. Το 2012 υφυπουργός Εξωτερικών. Το 2016 ΓΓ της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και από το 2019 Υπουργός Δικαιοσύνης.

Να σημειώσουμε πως δεκάδες ήταν οι δημοσιογράφοι των καλλιτεχνικών ΜΜΕ από την Αθήνα που κάλυψαν το άνοιγμα της έκθεσης στην Άνδρο. Το 90% με 95% γυναίκες!!! 

Μια εξ αυτών η Χρύσα Σαραντοπούλου διαχειρίστρια της ιστοσελίδας Best News, που εικονίζεται εδώ παρέα με τον δήμαρχο Άνδρου και τον Στενιώτη πλοιοκτήτη Γιώργο Στεφάνου στην πλατεία Καΐρη μετά την έκθεση. 

Και τέλος ο Γιώργος Στεφάνου με τις καλεσμένες του αυτών των ημερών στην πλατεία Καΐρη.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Φοβερό ρεπορταζ
Εσπρεσσο

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Λόγω αγραμματοσύνης μάλλον δεν διαβάσατε την κριτική παρουσίαση στον Γιώργο Ρόρρη ακριβώς δίπλα. Το σαιτ απευθύνεται σε όλους. Απευθύνεται σε κόσμος που διαβάζει κριτικές τέχνης, αλλά και σε κόσμο που θέλει να μάθει για αν ήρθε ο υπουργός, αν πήγε ο δήμαρχος κι ο έπαρχος, αν υπήρχαν μεγάλοι συλλέκτες για το πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι παραβρέθηκαν, ποιος πίνακας τράβηξε την προσοχή του κοινού και των επωνύμων. Και αυτοί είναι ένα άλλο κοινό. Υπάρχουν λοιπόν θέματα για όλους.
ΥΓ Μετά ταύτα μπορείτε να αλλάξετε το "χωραΐτης" της υπογραφής με το "σοβαροφανής χωριάτης". Σας πηγαίνει γάντι...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πες τα παρατραγουδα