Ο Μίκης Θεοδωράκης στην Άνδρο!...

Ήταν Οκτώβριος του 1995. Ο Μίκης Θεοδωράκης ήρθε στην Άνδρο τότε προσκεκλημένος του Σάκη Τόδουλου και της Μίνας Πολέμη-Τόδουλου. Λάτρεις και οι δύο του Μίκη και της μουσικής του. Ο Σάκης μάλιστα υπήρξε πολύ στενός φίλος του επί δεκαετίες, όπως μας είχε εξομολογηθεί το 2016 στην Χώρα. Κάπως έτσι λοιπόν ο Μίκης βρέθηκε στην Άνδρο, από όπου και τα σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύουμε σήμερα. 

Ο Μίκης βολτάρισε τότε με την παρέα και τους φίλους του στον Αφανή Ναύτη (πρώτη φωτογραφία), στην πλατεία Καΐρη (δεύτερη φωτογραφία) και έμεινε στην οικία Τόδουλου-Πολέμη (τρίτη φωτογραφία). Και οι τρεις φωτογραφίες είναι από το περιοδικό Άνεμος που έβγαινε κάποτε στην Άνδρο και μας τις έστειλε φίλος-αναγνώστης συλλέκτης βλέποντας το αφιέρωμα μας στον Θεοδωράκη και του υλικού που δημοσιεύσαμε από την μελέτη μας για το έργο του Μίκη που παρουσιάσαμε σε διεθνές συνέδριο στη Μόσχα και αναφερόταν στην τεράστια συμβολή του στον ελληνικό πολιτισμό του 20ου αιώνα.  

Ο Μίκης Θεοδωράκης στην παραπάνω φωτογραφία στην οικία του Σάκη Τόδουλου και της Μίνας Πολέμη-Τόδουλου στη Χώρα της Άνδρου τον Οκτώβριο του 1995. Μαζί του η σύζυγός του Μυρτώ. Διακρίνεται η Μαρία Φαραντούρη και οι οικοδεσπότες Σάκης και Μίνα Τόδουλου...

Διαμαντής Μπασαντής