Η ΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ !!!

Μέσα στο χιονιά των ημερών έφτασε η παραπάνω φωτογραφία από τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο στο σάιτ με την παρακάτω σημείωση: "για δες στο βιβλιοπωλείο του διεθνούς αεροδρομίου Σαρλ Ντε Γκολ στο Παρίσι τι βρήκα...".

Πήρα τηλέφωνο τον Άγγελο Συρίγο, που ως γνωστόν έχει στενές οικογενειακές σχέσεις με την Άνδρο. Μόλις είχε επιστρέψει από Παρίσι όπου είχαν ευρωπαϊκή σύνοδο υπουργών Παιδείας. Τον ρωτήσαμε σχετικά με την εντυπωσιακή φωτογραφία: που την εντόπισε κλπ. Και είπε τα εξής ενδιαφέροντα: περιμένοντας την πτήση του για επιστροφή στην Ελλάδα μπήκε στο μεγάλο βιβλιοπωλείο του αεροδρομίου.

Στο τμήμα των κόμικς - όπου είχε τον περισσότερο κόσμο - εντόπισε έκπληκτος το εξώφυλλο ενός βιβλίου με κόμικς που αναφερόταν στις "περιπέτειες του Τεν-Τεν" διάσημου ήρωα της βέλγικης και γαλλικής σχολής. Ήταν μαζί με βιβλία κόμικς του Αστερίχ. Όμως ξεχώριζε πάνω-πάνω. Το κοίταξε και δεν το πίστευε. Στο βιβλίο με τις περιπέτειες του Τεν=Τεν δέσποζε ο Τουρλίτης της Άνδρου !!! Ενθουσιασμένος από αυτή την έμμεση πολιτιστική προβολή της Άνδρου το φωτογράφισε και το έστειλε.

Το δημοσιεύουμε κι εμείς εξίσου ξαφνιασμένοι και εντυπωσιασμένοι που οι δημιουργοί και οι εκδότες του βιβλίου διάλεξαν ανάμεσα σε εκατομμύρια φωτογραφίες - για να προβάλουν το έργο τους - τον σπουδαίο και πολυ-φωτ0γραφημένο φάρο της Χώρας στην Άνδρο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet