Η ΚΑΠΑΡΙΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΗ ΒΕΓΓΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: Παρουσίαση ντοκιμαντέρ Συλλόγου Καππαριάς για την Ανδριώτικη Βεγγέρα

Ανδριώτικη Βεγγέρα.. Και ποιος δεν έχει προσκληθεί ή διοργανώσει βεγγέρα στην Άνδρο. Έτσι ξαφνικά και πρόχειρα. Με πολύ κέφι και λίγους φίλους.

     Με αφορμή την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ανδριώτικη Βεγγέρα: Θύμησες και μαρτυρίες»  που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαριάς την 26η Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου, χαιρετίζω και συγχαίρω τα μέλη του Συλλόγου Καππαριάς για την πρωτοβουλία έρευνας και διάδοσης της Ανδριώτικης Βεγγέρας. Επιπλέον, κατόπιν υπουργικής απόφασης  η Ανδριώτικη Βεγγέρα θα υπάρχει στο Εθνικό Ευρετήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και αυτό είναι μόνο η αρχή για την καταγραφή, διάσωση  και εξέλιξή της.

     Τόσο ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Χατζημάρκος όσο και εγώ προσωπικά, είμαστε πάντα δίπλα στους συλλόγους που προάγουν τον πολιτισμό με κάθε είδους δράση. Έτσι και με τον Σύλλογο Καππαριάς όταν ήρθαμε σε επαφή τον Ιούλιο του 2021 και μας ζητήθηκε χρηματοδότηση και συνδιοργάνωση για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για την Ανδριώτικη  Βεγγέρα, από την πρώτη στιγμή είπαμε ναι, και η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδότησε την δράση με το ποσό των 3.000€.

     Το αποτέλεσμα ήταν άρτιο και άριστο, μας γέμισε γλυκές αναμνήσεις και εύχομαι να εμπνεύσει και τις νεότερες γενιές για περισσότερες και ομορφότερες Βεγγέρες.

Η Ανδριώτικη Βεγγέρα συνεχίζεται... 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η χθεσινή βεγγέρα είχε κεντρικό θέμα την διακοπή εργασιών στο Φραγκάκι λόγω ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σοβαρά ε; Εγώ ξέρω πως έχουν τελειώσει οι εργασίες στο Φραγκάκι εδώ και δύο μήνες. Πως διακόπηκαν αφού τελείωσαν παλληκάρι μου; Διακόπηκαν μετά το τέλος των εργασιών;
Συνεχίζονται όμως αυτές που δεν τέλειωσαν στον δρόμο για Πιτροφό. Αυτές γιατί συνεχίζονται άραγε;
Αυτά τα λίγα γι' απόψε.
Και μην βρίζετε γιατί τα διαγράφουμε, αλλά δείχνει το ήθος της ανηθικότητας σας...
ΥΓ Γιατρό άραγε έχετε να save κανέναν από τις αντιφάσεις και τις εμμονές σας;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro