ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ: Ανέβηκε επίπεδο με την χτεσινή μουσική παράσταση

Η Φιλαρμονική της Άνδρου μας έχει συνηθίσει σε πολύ ωραίες εμφανίσεις είτε μόνη της είτε σε θεατρικά έργα είτε με συμμετοχή με άλλα μουσικά σύνολα και συναυλίες. Χτες όμως ανέβηκε επίπεδο με μια σύντομη και περιεκτική συναυλία μιας ώρας σε συνεργασία με δύο τραγουδιστές της λυρικής σκηνής σε οπερέτες του Σακελλαρίδη. Μια μουσική αναφορά στη δεκαετία του 1920. Μια μουσική αναφορά στο ανάλαφρο κλίμα μιας βαριάς εποχής για τον τόπο.  

Τα νέα παιδιά υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δ. Σιδερή πέτυχαν να αποδώσουν μουσικά την εποχή και το κλίμα. Βοήθησε ο χώρος και οι θεατές που γέμισαν κατά τα δύο τρίτα το ανοικτό θέατρο και έφυγαν λίαν ικανοποιημένοι στο τέλος. Η Άνδρος του πολιτισμού απέδειξε με την χτεσινή συναυλία πως μπορεί να παράγει πολιτισμό. Όσο περισσότερο πολιτισμό παράγει το νησί τόσο περισσότερο θα ενσωματώνει και θα κατανοεί τις παραγωγές των μεγαλύτερων σχημάτων που έρχονται το καλοκαίρι στο νησί με την ευκαιρία του φεστιβάλ...

Στην συναυλία συμμετείχαν και συνεργάστηκαν εξαιρετικά με την Φιλαρμονική δύο σολίστ: ο Δημήτρης Σιγαλός, σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η Σοφία Μάλαμα, Μέτζο Σοπράνο.

Την συναυλία παρακολούθησαν οι πολιτικοί: αντιδήμαρχος Χώρας Δημήτρης Γιαννίσης, βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας και έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λασκαρης. Ένας από κάθε θεσμό του νησιού μας.

Η όλη σκηνοθεσία και συναυλία ήταν πολύ επιτυχημένη λαμβανομένου υπόψη πως το σύνολο της Φιλαρμονικής είναι παιδιά ή κάτοικοι της Άνδρου. Δηλαδή ερασιτέχνες που αγαπούν την μουσική. Και πως συνεργάστηκαν άψογα με τους επαγγελματίες τραγουδιστές στις οπερέτες του Σακελλαρίδη...

Στο τέλος οι εκπρόσωποι του Μουσικού Συλλόγου και της Φιλαρμονικής πρόσφεραν δώρα στους δύο σολίστ υπό τα χειροκροτήματα των θεατών. Σχεδόν κανείς δεν κουνήθηκε από την θέση του στο τέλος υποχρεώνοντας την Φιλαρμονική και τους σολίστ σε δύο μπιζαρίσματα επιπλέον... 

Να σημειώσουμε την ανάγκη που έχει η Φιλαρμονική να την πλαισιώσουν κι άλλα νέα παιδιά γιατί μόλις τα παιδιά γίνονται 17-18 ετών φεύγουν για σπουδές και το σχήμα αποδυναμώνεται. Αυτό τόνισε και ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Γ. Τηνιακός στα πλαίσια του οποίου δρα η Φιλαρμονική και η Χορωδία.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για την Ιστορία ο Έπαρχος Άνδρου υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικης του Δήμου Άνδρου ( Κορνετα) όπως επίσης κάποια τωρινά μέλη της φιλαρμονικης του ( πλεον) Μουσικου Συλλογου .Ημερομηνία λήξης υπήρχε και τότε λόγω σπουδών όπως και πάντα θα υπάρχει ευτυχώς όμως δεν λήγει ποτέ η προσπάθεια και η αγάπη των παιδιών που την πλαισιώνουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Super League 1!!!! ή Champions League;;; Αχαχαχαχα!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πως και δεν ξέρετε πως υπάρχουν και στη μουσική επίπεδα; Εσείς μόνο το ποδόσφαιρο ξέρετε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στα παιδιά,και σε άλλες επιτυχίες. Οι αρμόδιοι καθώς και δωρητές, ωραίοι είναι οι φάροι αλλά δώστε την ευκαιρία και την δυνατότητα οι νέοι να ασχοληθούν και με κάτι άλλο εκτός από το ιντερνετι όπως λανθασμένα κάνω εγώ.