ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ: από Άνδρο για Ραφήνα…

(Το παρακάτω εξαιρετικό ταξιδιωτικό λάβαμε από αναγνώστρια - παραθερίστρια χτες βράδυ Σάββατο 19/9. Είναι μια ακόμα στιγμή από αυτές που μόνο το ταξίδι εμπνέει και η υπέροχη διαδρομή από ή προς την Άνδρο προσφέρει. Την ευχαριστούμε κι ευχόμαστε καλή επιστροφή - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Σάββατο απομεσήμερο. Η Άνδρος καθώς απομακρύνεται φαίνεται να έχει ντυθεί φθινοπωρινά. Ο κυκλώνας «Ιανός» που από το προηγούμενο βράδυ πέρασε από το νησί απομακρύνεται σιγά-σιγά. Όλα είναι βρεγμένα, έχει υγρασία, ψύχρα. Βαριά σύννεφα σκεπάζουν τον τόπο. Ο καιρός μπουνάτσα μια και ο αέρας είναι στο γύρισμα από νοτιάς, βοριάς.

Ο «Θεολόγος» φτάνει στην ώρα του, φορτώνει περίπου 40 αυτοκίνητα και λίγους επιβάτες- οι περισσότεροι αλλοδαποί τουρίστες- και βάζει πλώρη για Ραφήνα. Στον Κάβο Ντόρο έχει κάτι σαν αντιμάμαλο και το καράβι κλυδωνίζεται. Το πέρασμα ήσυχο χωρίς κίνηση. Μόνο ένα Ro-Ro (μάλλον τούρκικο) ανεβαίνει προς τον Εύξεινο Πόντο.

Και ξαφνικά όλα αλλάζουν και κάνουν το ταξίδι εντυπωσιακό. Τα σύννεφα διαλύονται οι αχτίδες του ηλίου γλιστρούν ανάμεσα τους και φτάνουν στην θάλασσα βάφοντας την ασημένια! Μετά όλα γύρω πάλι σκοτεινιάζουν καθώς η συννεφιά νικάει το φως. Δεξιά η Κάρυστος αγωνίζεται να δείξει ότι υπάρχει. Το μολυβί του ουρανού την σκεπάζει ολόκληρη, μέχρι την στιγμή που ο καιρός ανοίγει και λάμπει μεγαλόπρεπα!

Αυτές οι εναλλαγές, διαρκούν μέχρι τον Ευβοϊκό. Τα πρώτα μηνύματα του φθινόπωρου, αλλά και μια πρώιμη γεύση από τις γκρίζες μέρες, που έρχονται μας προετοιμάζουν για τον επόμενο κύκλο της φύσης.

Μαρία Τ.

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικά πολύ ωραίο ! Η κοπέλα έχει πέννα! Ευχαριστούμε που το δημοσιεύσατε !!