Επιστολή Γ. Μαντζώρου: Για το ...
   Αγαπητοί φίλοι πιστεύω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία στην κοινη μας προσπάθεια είναι το Π.Δ. 154 /22 με το οποίο ιδρύεται το νέο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου. Αυτή είναι η νέα πρόκληση, που σηματοδοτεί μια πολλά υποσχόμενη πορεία, αρκεί να οργανωθεί σωστά από εμάς. 
ΡΑΔΙΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ: 8 χρόνια παρανο...
  ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου της Άνδρου διακυμάνθηκε ακόμα μια φορά από αξιοπρεπές μέχρι καφενείου σύμφωνα με τον πρόεδρο Λευτέρη Μπάλλα. Αξιοπρεπές στο μέτρο που κάποιοι κατάφεραν και άρθρωσαν κάποια πολιτικά επιχειρήματα χωρίς αντεγκλήσεις κι αποδοκιμασίες.
Στα 26 ναυτικά μίλια από την Ά...
Μια ανάσα από την Άνδρο έφτασε σήμερα Τρίτη 13/9 τουρκικό drone το οποίο πέταξε πάνω από τους Καλόγερους πριν αναχαιτιστεί. Η  ένταση στα ελληνοτουρκικά συντηρείται πλέον όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και με έργα. Τουρκικό UAV πέταξε στις 15:39 πάνω από τους Καλόγερους που βρίσκονται ακριβώς στη μέση του Αιγαίου. Εκεί που η Άγκυρα επιδιώκει να φθάσει τα όρια ελέγχου της στο Αιγαίο. Αν κανείς σκεφτεί πως η Άνδρος είναι 36 ναυτικά μίλια από την Ραφήνα καταλαβαίνει τι σημαίνουν τα 26 που απέχει από τους Καλόγερους.
Τέλος εποχής, ή καληνύχτα Μιχα...
Του ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΠΑΣΑΝΤΗ   Ανταποκριτής στα Ηνωμένα Έθνη, 1988 Δεκέμβριος του 1988. Ήμουν ακαδημαϊκός υπότροφος (visiting fellow) του πανεπιστημίου Πρίνστον στο Νιού Τζέρσυ. Συνάμα, ήμουν και ανταποκριτής ιστορικής αθηναϊκής εφημερίδας στον ΟΗΕ. Στις 7 Δεκεμβρίου έφτασε στη Νέα Υόρκη, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και κατευθύνθηκε στον ΟΗΕ για να ανακοινώσει ότι η ΕΣΣΔ θα μειώσει μονομερώς κατά 500.000 άνδρες τις δυνάμεις της στην ανατολική Ευρώπη, καθώς και στο ευρωπαϊκό τμήμα της ΕΣΣΔ.
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ...
  Από το Φθινόπωρο πλέον μόνο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου... (Μετά την ανακοίνωση του Εν Άνδρω για την υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Άνδρου ο πρώην δήμαρχος εξέδωσε ανακοίνωση από το μέρος που κάνει διακοπές χαιρετίζοντας το "νέο έργο" του! Έχει καταφέρει ως αντιπολίτευση να κάνει τόσα "έργα", που δεν σκέφτηκε καν όταν ήταν δήμαρχος!!! Φυσικά όπως πάντα δεν σκέφτηκε να στείλει στον ιστότοπο μας την ανακοίνωση του.
ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚ...
(Πολλοί το εξήγγειλαν, αλλά έμειναν στα λόγια. Ένας όμως εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις, δημιούργησε καταστάσεις, έτρεξε το θέμα επί ενάμιση χρόνο μεταφέροντας ακόμα και ο ίδιος τα διατάγματα και τις υπογραφές από υπουργό και υπουργό και σήμερα μπορεί να πει: "τα κατάφερα"! Είναι ο σημερινός δήμαρχος Άνδρου που μέσα σε ενάμιση χρόνο από την πρώτη μεγάλη και μετωπική σύγκρουση με το πρώην πρόεδρο Γ.Σανταμούρη και τους θερμούς υποστηρικτές του από την Άνδρο Β.Αδάμη-Τ.Μαμαή-Γ.Τρανάκο κατάφερε και να τον ανατρέψει (μετά την βοήθεια της εναντίον του κατακραυγής από το Εν Άνδρω και τα ΜΜΕ της Ελλάδος για τις ύβρεις που εκστόμισε) και να οδηγήσει στην ίδρυση του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Ο λόγος για τον σημερινό δήμαρχο Άνδρου που συγκρούστηκε μετωπικά με όσους απέκλειαν την Άνδρο από τις αποφάσεις του Ταμείου, έτρεξε προσωπικά σε δύο υπουργούς και πέτυχε και την πολιτική απόφαση τους και τις υπογραφές τους και την έκδοση του προεδρικού διατάγματος μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Σήμερα την ώρα που οι αντιπολιτευόμενοι του είναι σε διακοπές ο δήμαρχος ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες και βλέπει να εκδίδεται δύο μέρες πριν τον 15αύγουστο το προεδρικό διάταγμα ίδρυσης του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, που παρουσιάζουμε παρακάτω - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 
ΟΙ ΚΑΛΟΙ, ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΟΛ...
Απών ακόμα και από τον ισολογισμό του 2018 που δεν ετοίμασε τότε και που δεν εμφανίστηκε ούτε χτες για να τον ψηφίσει. Όπως γράφει το δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου: "ούτε ο ίδιος δεν είχε διάθεση να εγκρίνει την διαχείριση του!..." Φωτογραφία αρχείου...
ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021: Κυκλάδες – 1 βο...
Η απογραφή του 2021 βρήκε το Νότιο Αιγαίο να αυξάνει τον πληθυσμό του. Όμως όχι ισόποσα. Έτσι οι μεν Κυκλάδες αυξάνονται ασήμαντα, το σύνολο της αυξήσεως του 5% προέρχεται από τα Δωδεκάνησα. Έτσι, υπολογίζεται λοιπόν πως οι Κυκλάδες χάνουν μια έδρα στην επόμενη Βουλή, στην οποία οι εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν με την απογραφή του 2021 και από 4εδρική θα γίνουν 3εδρική περιφέρεια.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ Ο Α...
(Η παραπάνω φωτογραφία (Α.Γιαννακαρώνης αριστερά και Ν. Χέλμης δεξιά) είναι από τον Σεπτέμβριο του 2019. Τότε ο αντιπρόεδρος του Τοπικού του Γαυρίου Αντώνης Γιαννακαρώνης ξεκίναγε με κέφι την διαδρομή του στα τοπικά πράματα της περιοχής. Πέρασαν τρία χρόνια και σήμερα ανακοινώνει δημόσια την παραίτηση του γιατί όπως λέει ο ίδιος: "έχει ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες 40ημερες, από διάφορες συμπεριφορές, που με οδήγησαν στην έξοδο". Με αυτή την υπαινικτική φράση που αναφέρεται προφανώς σε τοπικούς παράγοντες ο κ. Γιαννακαρώνης εξέρχεται του τοπικού πολιτικού στίβου. Δημοσιεύομε την ανακοίνωση της παραίτησης, καθώς και την ανακοίνωση του Δημάρχου Άνδρου για το ίδιο θέμα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)