"Έχασα τη ζωή μου, τα παιδιά μ...
  Είναι θλιβερό και εξοργιστικό συνάμα να χάνονται πλέον καθημερινά νέοι άνθρωποι, οικογενειάρχες, παιδιά, επειδή δεν εμβολιάστηκαν ακούγοντας τον έναν ή τον άλλο στα social media να λέει και να γράφει το μακρύ και το κοντό του για τον εμβολιασμό και τον κορονοϊό. Κι ακόμα πιο θλιβερό να βγαίνουν κάποιοι "σελέμπριτι" και να κάνουν "αντίσταση" στην επιστήμη και στην ιατρική στο όνομα της "δημοκρατίας" και της παρα-θεολογίας.
Συγκίνηση από την αποχώρηση το...
Ο αναγνώστης μας Δ.Λ. από την Ραφήνα έστειλε σήμερα το πρωί την συγκινητική είδηση της αποχώρησης από την ακτοπλοΐα του καπετάν Ισίδωρου Λιγνού, όπως την ανέγραψε, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο το RPN.gr της Ραφήνας.
Η φωτιά με ολονύκτιες επιχωματ...
ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΠΡΩΙ: Η φωτιά με ολονύκτιες επιχωματώσεις περιορίστηκε... Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Τηνιακός με μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών επιχωμάτωναν τα σκουπίδια και τις μπάλες σκουπιδιών σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την φωτιά. Ο ιδιώτης Γιάννης Ζαγοραίος σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο και εργάτες καθαριότητας του Δήμου Άνδρου και τον ΣΕΔΑ συνέχισαν σε επιφυλακή και ξανάρχισαν τις επιχωματώσεις από τα χαράματα περιορίζοντας την έκταση της φωτιάς και σώζοντας τον δεματοποιητή με χωμάτινους δρόμους που κατασκεύασαν γύρω του.  Αυτή τη στιγμή η φωτιά στα σκουπίδια έχει κατακαθίσει και περιοριστεί και συνεχίζονται οι επιχωματώσεις σύμφωνα και με τις εντολές της πυροσβεστικής Άνδρου. Η πυροσβεστική δηλώνει ικανοποίηση από την πλήρη συνεργασία του Δήμου στις εντολές της, καθώς από την πρώτη στιγμή έφτασαν δύο μηχανήματα του Δήμου και ιδιώτη και φορτηγό για τις επιχωματώσεις. Κάτι πολύ σημαντικό για τον περιορισμό και το σβήσιμο της φωτιάς. Μιλώντας με τον επικεφαλής του κλιμακίου μας εξήγησε πως δεν μπορεί να εκτιμήσει τα αίτια της φωτιάς. Το αν η φωτιά είναι έργο εμπρησμού ή αυτοανάφλεξης. Αν βρεθεί εμπρησμός θα εξεταστεί διεξοδικά αν είναι εξ αμελείας (λάθος εργαζόμενου ή κάτι λάθος πεταμένο στα σκουπίδια που αναφλέγει) ή εμπρησμός εκ προθέσεως. Όλα αυτά όμως θα εξεταστούν στο τέλος. Αυτή τη στιγμή η πυροσβεστική έχει αποσυρθεί από το συμβάν και ο Δήμος έχει αναλάβει με τις συνεχείς επιχωματώσεις να σβήσει την φωτιά. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝ  ΑΝΔΡΩ: Κατηγόρησε το ΕΝ ΑΝΔΡΩ ο επί διετία καταγγέλλων μας για όλα Γ. Καμήλος (που έχει μηνύσει την μισή Άνδρο κι εμάς σε συνεργασία με τον φίλο του κ. Σουσούδη) πως αργήσαμε να γράψουμε για την φωτιά κατά μια ώρα. Δεν ξέραμε (α) πως έχουμε βάρδια μαζί με την πυροσβεστική, (β) δεν ξέραμε πως έχουμε και ωράριο αναγραφής όλων των συμβάντων, (γ) πως δεν πρέπει ούτε να αργούμε ούτε να χάνουμε ειδήσεις γιατί θα μας καταγγέλλει για καθυστέρηση (ή και συμπαιγνία) ο κ. Καμήλος και το PitsouniCity του (ιστοσελίδα κάπου από τον Πειραιά που κάποια σχέση θα έχει με όσους θήτευσαν στο Πειραϊκό ρεπορτάζ). Υπαινίσσεται ο κύριος αυτός - ο καταγγέλλων τους πάντες και τα πάντα - και το Pitsouni του συμπαιγνίες. Μάλλον εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Το ότι αυτός έγραψε για την φωτιά στα απορρίμματα σε ελάχιστη ώρα από την εκδήλωση της μπορεί να σημαίνει πως είτε "είχε βάρδια" χτες με την πυροσβεστική είτε "επιτηρούσε" την χωματερή - για δικούς του λόγους - και δεν καθυστέρησε καθόλου να γράψει και να μάς καταγγείλει κι αυτός και το Pitsouni του. Κάθε εκτίμηση δεκτή από εμάς...    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ: Η φωτιά επεκτάθηκε και δύσκολα θα σβήσει... Δυστυχώς η φωτιά λόγω του ισχυρού νότιου άνεμου πέρασε το ανάχωμα που είχε κάνει το ερπυστριοφόρο μηχάνημα προς την μεριά των προς επεξεργασία απορριμμάτων και πλησιάζει και στις δεματοποιημένες μπάλες. Αν φτάσει σε αυτές μπορεί να καεί μέρος του μηχανήματος του δεματοποιητή.
Απογραφή 2021: Απίθανα περιστα...
Αναδημοσίευση: Λίνα Γιάνναρου - kathimerini.gr ΑΘΗΝΑ Η Μ. μας διηγήθηκε την εμπειρία της από τις πρώτες ημέρες διανομής των φακέλων της απογραφής, με τον όρο της ανωνυμίας.
Έξι νέα μισθολογικά, βαθμολογι...
  Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ  ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Έξι νέα μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για να έρθουν γιατροί στα νησιά»
Κτηματολόγιο: Παράταση συλλογή...
Παρατείνεται μέχρι την 5η Ιανουαρίου 2022 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, στις Κυκλάδες. Όσες και όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr
Υδροδότηση Συνετίου: Προσωρινή...
  Εδώ και τέσσερις μέρες υπάρχει πρόβλημα νερού στο Συνετί. Το συγκεκριμένο χωριό είχε παρουσιάσει και παλαιότερα πρόβλημα νερού. Αλλά ήταν καλοκαίρι. Πρώτη φορά παρουσιάζει χειμώνα κι έχει να κάνει με το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Αυτά μάθαμε ρωτώντας στον Δήμο και τον πρόεδρο του τοπικού του χωριού Χ. Αστρά.
ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ:...
Αύριο το πρωί, Τετάρτη 24/11, σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν σε ειδικό σεμινάριο που έγινε στην Άνδρο χτες Δευτέρα, οι εντεταλμένοι απογραφείς του νησιού θα μοιράσουν φακέλους με κωδικούς για αυτοαπογραφή στην Χώρα Άνδρου. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν όλες οι άλλες ενότητες του νησιού.
Η Άνδρος έστειλε απόψε βοήθεια...
Η φωτιά στην Τήνο όταν είχε πάρει διαστάσεις.