Επιστολή Επάρχου: Τι θα γίνει με την Ραφήνα;
ΠΡΟΣ Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικης Πολιτικής
Υουργό Π. Κουρουπλή & Υφυπουργό Γ. Σαντορινιό
Θέμα: Ραφήνα η επόμενη ημέρα
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή σας εκθέτω τον βαθύ προβληματισμό μου αλλά και της κοινωνίας της Άνδρου, ενόψει της προβλεπόμενης αύξησης των δρομολογίων των πλοίων που θα εκτελούνται από το λιμάνι της Ραφήνας το καλοκαίρι του 2018.
Οι πρωινές αναχωρήσεις σε διάστημα της μίας ώρας όπως και πέρσι, εκτός από το ερώτημα “κατά πόσο πραγματικά εξυπηρετούν το επιβατηγό κοινό” θέτουν επιπροσθέτως ζητήματα συγκοινωνιακής φόρτισης του λιμένα της Ραφήνας αλλά και συμφόρησης των γύρω οδικών δικτύων. Όλη αυτή η υπό πίεση λειτουργία που ζήσαμε το 2017, αναδεικνύει την άκρως προβληματική επερχόμενη λειτουργία του λιμένα.
Επομένως πρέπει να αναλογιστείτε ως ιθύνοντες, ότι η αύξηση των δρομολογίων πρέπει να συνεπάγεται και από την δυνατότητα εξυπηρέτησης του επιβατηγού κοινού με ασφαλή και χωρίς ταλαιπωρία μεταφορά τους από και προς το λιμάνι της Ραφήνας.
Με δεδομένο ότι το σύστημα υποδομών έχει σημαντικές ελλείψεις, ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός σοβαρού ακτοπλοϊκού ατυχήματος, έχοντας συνέπειες στην ασφάλεια των επιβατών, στην φήμη εταιρειών και νησιών καθώς και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν.
Οι παραπάνω προβληματισμοί μπορεί να φαίνονται αντιφατικοί σε σχέση με την κυρίαρχη άποψη «πολλά καράβια, καλύτερη εξυπηρέτηση, περισσότερος κόσμος». Η δική μου συλλογιστική όμως έγκειται στην ανάλυση του φαινομένου “Ραφήνα 2017”. Ταλαιπωρία, ρίσκο, κίνδυνος. Επιτέλους πρέπει όλοι να ενσκήψουμε πάνω στην ξανά προβληματική κατάσταση και να σταματήσουμε να “κουκουλώνουμε” το πρόβλημα.
Καλώ το Υπουργείο Ναυτιλίας να λάβει πρωτοβουλίες για την εξορθολόγηση της κατάστασης. Επίσης τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να βρουν ένα ελάχιστο πεδίο συνεννόησης αντιμετωπίζοντας με ορθολογικό τρόπο τις ανάγκες των νησιών και τις αντοχές των υποδομών.
Στο πλαίσιο αυτό ζητώ να έχω άμεσα μία συνάντηση μαζί Σας και με τον Υφυπουργό, ώστε να σας καταθέσω συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανωτέρω περιγραφόμενης προβληματικής και επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την υπερπληθώρα των εγκεκριμένων δρομολογίων στον Λιμένα της Ραφήνας.
Με τιμή
Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
Mπραβο του που ποτε με την μια ποτε με την αλλη και με πρωτεργατη εσας αγαπητε μου Διαμαντη,προσπαθει ο κ.Λοτσαρης να ειναι στην επικαιροτητα.Με τρελαινει αυτο το πρωτο προσωπο που γραφει τις ανακοινωσεις του,αυτο το ΕΓΩ ….εχει πολυ πλακα τελικα,γιατι ολοι μας,επειδη τον ξερουμε,δεν πιστευουμε αυτα που του γραφουν και τα παρουσιαζει….
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Αν διαβάζατε την εισαγωγή στην ανάρτηση μας στο Facebook θα βλέπατε πως κρατήσαμε με διακριτικό τρόπο αποστάσεις από την σημερινή ανάκόινωση του Επάρχου.
Εκεί που είναι τα πράγματα δεν είχε κανέναν λόγο ο Έπαρχος να αυτοσχεδιάζει στέλνοντας επιστολή στον υπουργό! Την ώρα αυτή την ευθύνη έχουν οι ακτοπλόοι. Και με το σημερινό δημοσιεύμα πληροφoρ’ησαμε την Άνδρο πως ήδη έχει ξεκινησει προσπάθεια συνεννοησης μεταξύ τους. Το να εμπλακεί τώρα το υπουργείο πριν ολοκληρώθει η δική τους προσπάθεια μόνο ζημιά μπορεί να κάνει.
Φυσικά μας αδικείτε όταν μάς λέτε “πρωτεργάτη” ακόμα και σε κάτι που διαφωνούμε και κρατήσαμε εξαρχής αποστάσεις. Αυτά….
Γρήγορα, έγινες καρικατούρα του εγώ σου Έπαρχε.
Κύριοι Σουσούδη και Λοτσάρη για όσους απαξιώνουν ή ξεχνούν τον πολιτικό όρκο, μια φράση μόνο: Στα τεφτέρια μερικών από μας, ο όρκος στην ΤΙΜΗ και στην ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είναι πολύ σημαντικός, πολύ σπουδαίος, και τελικά πολύ βαρύς.
Θσ γινω η πιο ψυχραιμη πολιτικη φωνη μεσα στο συστριγγλο του Σουσούδη και του Λοτσάρη και θα πω στο εγω τους : μπα που να σας μαραθει το ζαουερκρουτ να ησυχάσουμε.
Ζω στην Άνδρο του ΕΓΩ που έχει τον Σουσούδη δήμαρχο και τον Λοτσάρη Έπαρχο, το δίδυμο της συμφοράς και των εγώ τους.
Λοιπόν το λέω τώρα πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Αν είναι να βγάλουμε Δήμαρχο έναν παντελώς άχρηστο πολιτικό ο οποίος στην πολιτική του καριέρα έχει να επιδείξει ως Έπαρχος μόνο δελτία τύπου ανακοινώσεις και επιστολές και γενικά ως πολιτικός μια εικόνα Ζαμπούνη καλύτερα ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ .
Θα σκάσει καμιά μέρα κανένας ιός στο messenger τoυ Επάρχου και στα μηνύματα που στέλνει στους ανδριώτες ψηφοφόρους, μηνύματα με την υποτιθέμενη δραστηριότητα του Εγώ του, και θα θρηνήσουμε περισσότερα θύματα απ’ ότι στη Μαύρη Πανώλη.
Τόσους άξιους νέους ανθρώπους έχει αυτό το νησί και δεν μπορούσε να βρεθεί παρά μια δεξιά γλάστρα για τη θέση του Επάρχου ;
Γνωστό παντού το δίδυμοΤόσους άξιους νέους ανθρώπους έχει αυτό το νησί και δεν μπορούσε να βρεθεί παρά μια δεξιά γλάστρα για τη θέση του Επάρχου ;
Γνωστό παντού το δίδυμο “ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΓΩ” του Λοτσάρη. του Λοτσάρη.
<< Το μόνο που ενδιαφέρει τον Έπαρχο Δημήτριο Λοτσάρη είναι : Οι πρωινές αναχωρήσεις σε διάστημα της μίας ώρας. Η συγκοινωνιακή φόρτιση του λιμένα της Ραφήνας αλλά και η συμφόρηση των γύρω οδικών δικτύων >>
Φυσικά δεν τον ενδιαφέρει τον Έπαρχο ότι το λιμάνι του Γαυρίου δεν αντέχει, ότι δρόμοι δεν υπάρχουν και γενικά οι υποδομές είναι ανύπαρκτες.
Επίσης δεν τον ενδιαφέρει οι εκατοντάδες παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας που καταγράφονται τους καλοκαιρινούς μήνες σε πλοία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ραφήνας-Κυκλάδων, με αποτέλεσμα οι ναυτεργάτες να αντιμετωπίζουν καθημερινά το φαινόμενο της εκτεταμένης παραβίασης των εργασιακών τους δικαιωμάτων από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.
Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου του 2017 σε ελέγχους που έγιναν, καθ’ όλη τη διάρκεια των καθημερινών δρομολογίων των πλοίων, από κοινό κλιμάκιο επιθεωρητών του υπουργείου Ναυτιλίας και του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ, ύστερα από πρωτοβουλία του σωματείου, σε τρία πλοία που είναι δρομολογημένα στη γραμμή διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 135 παραβιάσεις που αφορούν αποκλειστικά τον κλάδο των ναυτών και όχι το σύνολο των ναυτεργατών.
Οι αθετήσεις των συμφωνιών έχουν να κάνουν με καταπάτηση ωραρίων εργασίας και ανάπαυσης, ψευδείς καταχωρίσεις στους σχετικούς πίνακες των ωρών εργασίας και ανάπαυσης, μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και άλλων προβλεπόμενων αποδοχών, καθώς και μη καταγραφή διαφόρων εργασιών που εκτελούνταν.
Τα πλοία στα οποία έγινε ο σχετικός έλεγχος ανήκουν στις πλοιοκτήτριες εταιρείες «Golden Ferries», «Fast Ferries» και «Sea Jets» που οι εφοπλιστές έχουν μετατρέψει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τους ναυτεργάτες.
Ελεος πια κ. Λοτσαρη οτι και να κανετε οποιος και να σας γραφει τα δελτια τυπου τις ανακοινωσεις και τις επιστολες σας, μια ψιψινοπαρεα εχετε στησει και σεις
Μα ποιος νομιζετε οτι ειστε;
Ενας απλος ταβερνιαρης
Καημένο νησί δεν έχεις μέλλων δυστυχώς νε Σουσούδηδες Λοτσαρέους Καπάκηδες η απόλυτη ΝΤΡΟΠΗ μα καλά δεν καταλαβαίνουν την αναπάρκεια τους την βλακία τους το νησί αδειάζει και αυτοί το χαβά τους ο κ.Καπάκης έχει πάρει παραμάσκαλα την θεσούλα και όλα καλά .Το 2019 θα τον περιμένουμε με ροδοπέταλα θα τον ράνουμε θα έχει μεγάλη υποδοχεί από τους Ανδριώτες
Διαμαντή πάμε να ξεφορτωθούμε τον Σουσούδη τον ανεπαρκή θα φορτωθούμε χειρότερο μπάζο έλεος τουλάχιστον ο Καπάκης καταλαβαίνει την ανεπάρκεια του και κάθεται στην γωνιά του δεν ασχολείται με τα του Δήμου ούτε με την Ανδρο μας.
Τρία πουλάκια κάθονται στου Λοτσαρη το κεφάλι .Ο άνθρωπος γιατί δεν κοιτάει τα μαγαζιά του και να μας αφήσει ήσυχους στην δυστυχία μας εμάς τους Ανδριώτες που ζούμε 364 μέρες στο νησί τι θέλει. Να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για το νησί γιατί δεν κάθεται όλο το χρόνο ο προφεσόρος στο νησί Αηδία μας έχει πιάσει με τους δήθεν !!!
Μπασαντή βουλιάζουμε ο Σουσούδης έχει καβαλήσει το καλάμι της καρέκλας του Δημάρχου και δεν καταλαβαίνει τίποτα είναι σε δικό του κόσμο Εμείς οι καθημερινοί άνθρωποι δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάτι εσύ που έχεις το σάιτ βοήθησε το νησί το ξέρω ότι ενδιαφέρεσαι δεν μπορεί να σέρνει την Ανδρο με ο σουσούδης με πέντε συμβούλους τίποτα δεν προχωράει το μυαλό του είναι πως θα βρίζει τους πάντες και τα πάντα
ΑΝΤΙ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ;
ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΑΦΟΥ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ;
Διαμαντή πάμε να ξεφορτωθούμε τον Σουσούδη τον ανεπαρκή θα φορτωθούμε χειρότερο μπάζο έλεος
ο Βουραζέρης δεν καταλαβαίνει την ανεπάρκεια του και δεν κάθεται στην γωνιά του ασχολείται με τα του Δήμου και με την Ανδρο μας και θα τα κάνει πιο μπάχαλο
ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ
Μη χέσει η φοράδα τρέχει και το μουλάρι, έλεγαν οι παλιοί.
Έτσι και ο Σουσούδης πρόλαβε και έκανε χτες 4-12-2017 συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας και έτσι δικαιώνονται οι παλιοί ανδριώτες , μη χέσει η φοράδα τρέχει και το μουλάρι.