• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Μόνο πρωτοχρονιά δεν θύμιζε η δοξαστική μέρα στην Άνδρο…

Κατηγορία: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Δημοσίευση: 01/01/2018 Σχόλια: 0

Ήταν η πιο καλοκαιρινή μέρα του χειμώνα. Ή, μάλλον ήταν μια μέρα που δεν θυμιζε με τίποτα πρωτοχρονιά. Μια λαμπρότητα ανοιξιάτικη. Μια διαύγεια απίστευτη. Η Χώρα αποτυπώθησε στην φωτογραφία σχεδόν… ανάγλυφη!!!.Με όλες τις λεπτομέρεις μέσα σε ένα υπέροχο μπλε-ρουαγιάλ!!!  Τι άλλο να δεις για να πιστέψεις πως από χτες μέχρι σήμερα άλλαξε ο χρόνος; Ο παλιός έφυγε με σύννεφα και βροχές και ο μπαγάσας ο καινύριος μπήκε χαμογελάστός και ανοιξιάτικος, αν κα είμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Νέος χρόνος…νέα εποχή!!! Λίγες πρωτοχρονιές θυμομαστε σαν την σημερινή. Ή μήπως δεν θυμόμαστε; Θα σας γελάσουμε. Τι μπορεί να θυμόμαστε μέσα σε μια τέτοια δοξαστική μερα που… ξεχνάς τα πάντα (φωτ. Εν Άνδρω). 

 

Ο μκρός να φωνάζει στον κήπο: “μπαμπά, μπαμπά να η Ικαρία, να και η Χίος, φαίνονται τα βουνά τους”. Όντως φαινόντουσαν τα βουνά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου!!! Ξαφνικά η Άνδρος φάνηκε να περιβάλλεται από νησιά!!! Δεν ήταν οφθαλματή. Ήταν τόση η διαύγεια που ακόμα και μεσημέρι – η ώρα ήταν μια – διαγράφονταν στον οριζοντα τα βουνά της Χίου και της Ικαρίας. Η παραπάνω φωτογραφία της οροσειράς της Ικαρίας μέσα στο καταμεσημερο αποδεικνύει του λόγου το αληθές (φωτ. Εν Άνδρω). 

Κατεβαίνοντας για Λειβάδια η πρώτη σκηνή που σου φτιάχνει την διάθεση ακόμα περισσότερο στο γωιακό “Del Arte”. ;Ένα καινούριο καταστημα που επιμένει ολοχρονίς και πετυχαινει. Οι πελάτες απολαμβάνουν τον μεσημεριάτικο ολόλαμπρο ήλιο της…. πρωτοχρονιάς. Ένας ζεστός καφές μπροστά στην ακύμαντη θάλασσα είναι σκηνή που ούτε στην φαντασία του δεν μπορεί να ονειρευτούν πρωτοχρονιάτικα σε άλλα μέρη (φωτ. Εν Ανδρω).

Η ίδια σκηνή φυσικά και στο επί 24ώρου βάσεως ανοικτό Swell. Οι μεσημεριανοί πελάτες απολάμβαναν τον καφέ τους με ένα ήλιο ονειρεμένο. Μερικοί με κοντομάνικα!!! Μάλλον θα είχαν ξεχάσει το μαγιό τους και δεν βούτηξαν (φωτ. Εν Άνδρω).

Στον κήπο ή μάλλον στον μπαξέ του Γιώργου Μανάλη στα Λειβάδια. Η μέρα φωτεινή και ο μπαξές τόσο πράσινος και τόσο γεμάτος λεμόνια. Μια εικόνα ζωής. Και στο τέλος μερικά λειβαδιανά λεμόνια για “πεσκέσι” μετά την βόλτα με παρέα τον Δημήτρη Μανάλη (φωτ. Εν Άνδρω).

Στο μπαξέ της Μαίρης Λαμπριάδου. Κάποτε εδώ ήταν του παππού μου. Και εδώ και το πατρικό του πατέρα μου. Ευτυχώς που η Μαίρη είναι νοικοκυρά και διατηρεί τον μπαξέ με τα λεμόνια. Όπως τα διατήρησε και τα φρόντισε πριν από αυτή ο πατέρας της. Έτσι υπάρχουν ακόμα τα περίφημε λειβαδιανά λεμόνια για τα οποία θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση (φωτ. Εν Άνδρω).

Μια τελευταία εικόνα μιας εντελώς ξεχωριστής πρωτοχρονιάς. Ενός νέου χρόνου που μπήκε έτσι παιχνιδιάρης. Η καταπράσινη πανοραμική θέα από τα Περα Χωριό των Λειβαδίων – από την βεράντα του ξάδελφου επίσης Γιώργου Μανάλη. Διακρίνονται τα Λειβαδια, η Μεσαριά, το Υψηλού και οι Στραπουριές (φωτ. Εν Άνδρω).  

Διαμ. Μπασαντής

 

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΑΥΛΑΙΑ στον 59ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα της Άνδρου. Ξεχώρισε η συμμετοχή πολλών νέων.
  • Δύο μεγάλες διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Γαυρίου και της Βόρειας Άνδρου…
  • ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: Ποιος διοικεί και ΠΩΣ και ποιος ελέγχει ΤΙ στα λιμάνια της Άνδρου;
  • ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: 50 ερωτήματα για 50 χρόνια αντιπαραθέσεων Ελλάδας – Τουρκίας!…
  • ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ, ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ: Δυο διαφορετικές καταστάσεις τ΄ Αυγούστου στο ίδιο νησί…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΑΥΛΑΙΑ στον 59ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα της Άνδρου. Ξεχώρισε η συμμετοχή πολλών νέων.02/09/2026
  • Καλό μήνα. Η σεζόν συνεχίζεται…02/09/2026
  • Δύο μεγάλες διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Γαυρίου και της Βόρειας Άνδρου…01/09/2026
  • ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: 50 ερωτήματα για 50 χρόνια αντιπαραθέσεων Ελλάδας – Τουρκίας!…01/09/2026
  • Σύγκρουση τζιπ VW με μοτοσυκλέτα Ducati! Και ολίγα για το καλοκαιρινό κυκλοφοριακό χάος της Άνδρου!…31/08/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Ανώνυμος στο Δύο μεγάλες διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Γαυρίου και της Βόρειας Άνδρου…
    2. Σ. Μορφη στο Σύγκρουση τζιπ VW με μοτοσυκλέτα Ducati! Και ολίγα για το καλοκαιρινό κυκλοφοριακό χάος της Άνδρου!…
    3. Θεριστης στο Σύγκρουση τζιπ VW με μοτοσυκλέτα Ducati! Και ολίγα για το καλοκαιρινό κυκλοφοριακό χάος της Άνδρου!…
    4. enandro στο ΓΑΥΡΙΟ: Μεγάλη η επιστροφή, αλλά συνεχίζουν κι έρχονται!…
    5. ATH στο Σύγκρουση τζιπ VW με μοτοσυκλέτα Ducati! Και ολίγα για το καλοκαιρινό κυκλοφοριακό χάος της Άνδρου!…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (249)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (9)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (350)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3,889)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1,588)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (816)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2,800)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1,123)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (359)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb